A csoda trükk, amitől két hétig is elállnak a bogyós gyümölcsök

Közeleg az év legszebb időszaka, a bogyós gyümölcsök szezonja! Ezzel a trükkel pedig gondoskodhatsz róla, hogy ne menjenek tönkre pikk-pakk a hűtőben!

Lélekben már nagy erőkkel készülünk az édes eprek, savanykás áfonyák és ribizlik, no meg a pihe-puha málnák időszakára! A sok bogyós gyümölcsös recept tetejébe nemrég arról írtunk, hogy miként kell profi módon megtisztítani az epret minden apró szennyeződéstől, most pedig egy igazi életmentő praktikát hozunk: ezzel a tippel akár két hétig is elállnak majd a bogyós gyümölcsök a hűtődben.

A csoda trükk, amitől két hétig is elállnak a bogyós gyümölcsök

A metódus egyébként kísértetiesen hasonlít arra, ahogy az epret ajánlott tisztítani (lásd fent), de azért persze van különbség. Nem is lesz szükséged másra, mint vízre, ecetre és törlőruhára.

Ahogy az @eatinghealthytoday nevű felhasználó Instagram videójából kiderül, hideg víz és ecet 3:1 arányú keverékébe kell áztatni a gyümölcsöket tíz percig.

Ezután érdemes folyóvízzel alaposan átmosni a szemeket, aztán gondoskodj róla, hogy teljesen megszáradjanak, például tedd ki a gyümölcsöket egy száraz konyharuhára, sőt, akár óvatosan szárazra is törölgetheted őket. Végül egy papír törlőkendővel kibélelt, légmentesen záródó dobozba helyezd az apró vitaminbombákat a hibernáció idejére a hűtőbe.

Jegyezd meg, a nedvesség a bogyós gyümölcsök legnagyobb ellensége, így ezt feltétlenül kerüld a tárolásuk során. Ezzel a módszerrel pedig akár két hétig is elállnak a gyümölcsök a hűtőben, így van időd, hogy elkészítsd azt az isteni epres galette-et.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szuper receptes tipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek