A csoda trükk, amitől két hétig is elállnak a bogyós gyümölcsök

Közeleg az év legszebb időszaka, a bogyós gyümölcsök szezonja! Ezzel a trükkel pedig gondoskodhatsz róla, hogy ne menjenek tönkre pikk-pakk a hűtőben!

Lélekben már nagy erőkkel készülünk az édes eprek, savanykás áfonyák és ribizlik, no meg a pihe-puha málnák időszakára! A sok bogyós gyümölcsös recept tetejébe nemrég arról írtunk, hogy miként kell profi módon megtisztítani az epret minden apró szennyeződéstől, most pedig egy igazi életmentő praktikát hozunk: ezzel a tippel akár két hétig is elállnak majd a bogyós gyümölcsök a hűtődben.

A csoda trükk, amitől két hétig is elállnak a bogyós gyümölcsök

A metódus egyébként kísértetiesen hasonlít arra, ahogy az epret ajánlott tisztítani (lásd fent), de azért persze van különbség. Nem is lesz szükséged másra, mint vízre, ecetre és törlőruhára.

Ahogy az @eatinghealthytoday nevű felhasználó Instagram videójából kiderül, hideg víz és ecet 3:1 arányú keverékébe kell áztatni a gyümölcsöket tíz percig.

Ezután érdemes folyóvízzel alaposan átmosni a szemeket, aztán gondoskodj róla, hogy teljesen megszáradjanak, például tedd ki a gyümölcsöket egy száraz konyharuhára, sőt, akár óvatosan szárazra is törölgetheted őket. Végül egy papír törlőkendővel kibélelt, légmentesen záródó dobozba helyezd az apró vitaminbombákat a hibernáció idejére a hűtőbe.

Jegyezd meg, a nedvesség a bogyós gyümölcsök legnagyobb ellensége, így ezt feltétlenül kerüld a tárolásuk során. Ezzel a módszerrel pedig akár két hétig is elállnak a gyümölcsök a hűtőben, így van időd, hogy elkészítsd azt az isteni epres galette-et.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szuper receptes tipp itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?