Így csomagold leveles kabátba a zöldspárgát, hogy meg ne fázzon

A spárgaszezon csodálatos időszak, mi minden évben alig várjuk itt a szerkesztőségben. Tudjuk, hogy drága, és pont ezért meg is becsüljük, ha a kezeink közé kerül. Ezúttal rakjuk leveles tésztába baconnel (vagy anélkül), és faljuk két pofára!

Nagy kedvenc nálunk a spárga, és ez a recept az egyik első számú. Néha bacon, néha feketeerdei sonka kerül bele, illetve a sajt is lehet trappista vagy gouda, amit szeretünk. Ami viszont biztos, hogy puha leves tésztába bugyoláljuk a zsenge spárgáinkat, ez lesz a kabátjuk. Egyszerű, gyors és rengeteg el tud fogyni belőle, szóval érdemes nagy üzemben gyártani.

Hozzávalók a köntösbe bújt spárgához:

1 csomag leveles tészta, 1 csomag zöldspárga, 100 g pármai sonka (vagy bármilyen füstölt sonka), 150 g ementáli sajt (lehet több is, ízlés szerint), 1 db tojássárgája (lekenéshez), só, bors

Elkészítés:

Ezt a fajta (előre kinyújtott) leveles tésztát kényelmesen nyolc egyenlő téglalapra vágjuk.

Külön-külön megtöltjük őket. Alulra kerül egy kis reszelt sajt, rá egy szelet félbehajtott sonka, majd 2 szár spárga, és végül egy kis sajt.

A tészta jobb felső sarkát a bal alsó sarok felé hajtjuk, megkenjük egy pár csepp vízzel, és bal alsó csücskét ráhajtjuk a letakart tésztarészre.

A kis csomagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és lekenjük felvert tojássárgájával, majd meghintjük őket durva szemű sóval és borssal. Előmelegített 200°C-os sütőben kb. 15 percig sütjük, ha lehet, légkeverésen.

Lessétek meg a videóban, hogyan készül:

Frissen és még másnap is isteni!

A spárga kabátban teljes receptjét itt találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség itt:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...