Kisétkezések az 1500 kcal-os étrendben

Nincs rá idő, macerás, nem vagyok éhes - ismerős kifogások? Pedig a kisétkezéseknek fontos szerepük van fogyókúra idején is.

A minap egy páciensem arra a kérdésemre, hogy eszik-e tízórait, uzsonnát, ezt a választ adta: "Miért ennék? Nem vagyok már gyerek!"Pedig ezeknek a köztes étkezéseknek nem csak gyerekkorban van jelentőségük, hanem egész életünk során, felnőttként is, sőt, akkor is, ha épp túlsúlyunktól szeretnénk megszabadulni. A főétkezések közti étkezések biztosítják a kiegyensúlyozott napi energia- és tápanyagbevitelt, ha tudatosak vagyunk, segítenek elkerülni a "méretlen" és így alulbecsült energiatartalmú nassolásokat, nem utolsó sorban pedig megakadályozzák, hogy farkaséhesen üljünk az asztalhoz, így segítenek elkerülni, hogy a valóban szükségesnél nagyobb mennyiségű ételt fogyasszunk el.

Tízóraira, uzsonnára a napi energia- és tápanyagszükséglet 5-10%-át érdemes kalibrálni. Ez az 1500 kcal-os napi étrend esetén 80-150 kcalt jelent. Így a nyári szezonban fogyaszthatunk gyümölcsöt, kisebb szendvicseket, gyümölcs- és zöldségleveket, turmixokat, salátákat, zöldségeket.

Kerestem nektek kínálatunkból az 1500 kcal-os étrendbe illeszthető, 100-150 kcal-os, max. 20 g szénhidráttartalmú tízórai és uzsonna recepteket!Fogyasszátok őket egészséggel!(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „Kalória” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...