Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kisétkezések az 1500 kcal-os étrendben

Nincs rá idő, macerás, nem vagyok éhes - ismerős kifogások? Pedig a kisétkezéseknek fontos szerepük van fogyókúra idején is.

A minap egy páciensem arra a kérdésemre, hogy eszik-e tízórait, uzsonnát, ezt a választ adta: „Miért ennék? Nem vagyok már gyerek!”
Pedig ezeknek a köztes étkezéseknek nem csak gyerekkorban van jelentőségük, hanem egész életünk során, felnőttként is, sőt, akkor is, ha épp túlsúlyunktól szeretnénk megszabadulni. A főétkezések közti étkezések biztosítják a kiegyensúlyozott napi energia- és tápanyagbevitelt, ha tudatosak vagyunk, segítenek elkerülni a „méretlen” és így alulbecsült energiatartalmú nassolásokat, nem utolsó sorban pedig megakadályozzák, hogy farkaséhesen üljünk az asztalhoz, így segítenek elkerülni, hogy a valóban szükségesnél nagyobb mennyiségű ételt fogyasszunk el.

Tízóraira, uzsonnára a napi energia- és tápanyagszükséglet 5-10%-át érdemes kalibrálni. Ez az 1500 kcal-os napi étrend esetén 80-150 kcalt jelent. Így a nyári szezonban fogyaszthatunk gyümölcsöt, kisebb szendvicseket, gyümölcs- és zöldségleveket, turmixokat, salátákat, zöldségeket.

Kerestem nektek kínálatunkból az 1500 kcal-os étrendbe illeszthető, 100-150 kcal-os, max. 20 g szénhidráttartalmú tízórai és uzsonna recepteket!
Fogyasszátok őket egészséggel!
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „Kalória” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!