Kiki: gondolatok a konyháról

A NoSalty indulása óta velünk van, két gyereket nevel, mindennap főz, számtalan ötletes és gyönyörű receptet osztott meg velünk. Kikitől érdemes ellesni a trükköket!

  • Kedvenc ételem a rántott csirkecomb. Ennek az ételnek köszönhetően soha nem tudom végigcsinálni a lúgosító kúrát.
  • Még soha nem főztem szilvás gombócot. Amikor ezt a szomszéd néninek elmeséltem, megsajnálta a gyerekeket és azóta mindig hoz nekik kostolót.
  • Nem szeretek órákat tölteni a konyhában, így előszeretettel készítek gyors, egyszerű ételeket. Ilyen például:

Sütihalom pár perc alatt >>

  • Ha vendégek jönnek, soha nem kisérletezem új recepttel. Örülök, ha a jól bevált hozzávalókkal minden tökéletesen sikerül.
  • Éveken keresztül a konyhában a legnagyobb kihívást a csomómentes rántás elkészítése jelentette számomra. Mindig előkerült a szűrő, amin átpasszíroztam az elkészült rántásomat. Aztán végre rájöttem, hogy ha kézi habverővel keverem hozzá a vizet akkor a siker garantált. Nagyon ritkán használok már rántást, de ha igen akkor a mai napig így készül.
  • Pár évvel ezelőtt hordós savanyúságot készítettünk. A kerti csapnál sikáltuk a zöldségeket és dobáltuk bele a hordóba. Az akkor 2 év körüli kisebbik fiam, úgy gondolta, hogy ki kell vennie a részét a munkából és ő is pakolt a savanyúsághoz. Persze ezt olyan ügyesen csinálta hogy nem vettük észre, csak akkor , amikor a megromlott uborkát és egyéb finomságokat kiöntöttük. Előkerült belőle egy kígyóuborka némi faág társaságában.

Hús nélkül, olcsón, finomat >>

A rovat további cikkei itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek