Sütőben sült rántott csirke recept

Sütőben sült rántott csirke
Sütőben sült rántott csirke
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (220)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan visszatartott az elkészítésétől az, hogy ott kell rostokolni, fröcsög az olaj, most ráadásul 40 fok van árnyékban, és ennyire azért nem vagyok mazochista.
Hallottam már a sütőben sült rántott hús mítoszáról, de sosem izgatott fel a dolog, mert viszonylag ritkán csináltam amúgy is.
Most elérkezettnek láttam az időt, hogy kipróbáljam. Néhány próbálkozás található az interneten, de hol itt, hol ott, nekem egyik vagy másik nem tetszett. Minek öntsek alá olajat, ha csirkéből egyébként is kisül a zsír? Miért írják, hogy rommá száradt a bunda, hülyeség az egész?
Hölgyeim és uraim! Nem az!
A mítosz valóság, lehet így rántott húst sütni, mi az, hogy lehet?! Fergetegesen finom. Sokkal, de sokkal finomabb, mint az olajtól csepegő jószágok.
Az én változtatásom mindössze annyi volt, hogy a csirkét felemeltem sütőrácsra a tepsiben, így a zsírja a tepsibe csepegett. Emellett a bundába belecsempésztem az olajat és így ropogósra sült tőle a panír, nem száradt ki. Természetesen lehet úgy sütni, hogy nincs sütőrács, nyugodtan, pontosan ugyanolyan finom lesz.
Ami viszont nagyon fontos: semmiképp ne süssük légkeveréssel, sziklatömbbé fogja szártítani a cupákokat.
Minden rántott hús-szerelmesnek, lustának ajánlom kipróbálásra! Miért is állnánk 1 órát a fröcsögő olaj felett, ha ugyanazalatt az idő alatt a csirke magától megsül, mi pedig mást is csinálhatunk? 
Imádom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen bármilyen rántott dolog ugyanígy elkészíthető a fent leírt módon.
Uborkasaláta, és a jó öreg petrezselymes krumpli, amit leöntünk a csirkéből kisült zsírral - egy csepp se vesszen kárba! Szuperül hangzik, ugye?
Vagy a másik fnomság Smith-éktől: a szerb burgonyasaláta.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben rántott csirke, rántott csirke sütőben sütve, rántott csirke a sütőből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba a tojás, harmadikba a zsemlemorzsa. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát és a fehérborsot. Az olajat a tojáshoz öntjük, és szintén sózzuk 1 kk sóval, majd simára keverjük.
  3. A húst a szokásos menetben bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva.
  4. Egy tepsibe tesszük. Ezt kibélelhetjük sütőpapírral, de ez elhagyható, ha nem sül oda benne az étel. Ha van, tegyünk sütőrácsot a tepsibe és erre tegyük a husit. Semmilyen zsiradék nem kell alá, a csirkéből épp elég kisül majd. A biztos hatás elérése érdekében a hitetlenek ekkor még megspriccelhetik a cupákokat egy pici olajjal.
  5. Piros ropogósra sütjük. Ha nem használunk sütőrácsot, a sütés félidejében fordítsuk esetleg meg a húsokat.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 58
össznézettség: 208 166
elküldve: 153
receptkönyben: 4 476
elkészítve: 203/294
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (220)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manna21
manna21 v, 2016-06-12 15:18

Ma elkészítettem a receptet, csőben sült karfiol társaságában. Isteni finom lett mindkettő. Ez után mindig így fogom megsütni. Még a villamosenergián is takarékoskodtam. Nagyon szépen köszönöm a recepteket.

Katyerina
Katyerina p, 2015-11-13 09:30

Sziasztok, kedves "szakács" társak!
Évek óta készítem sütőben a rántott csirkét, legalább 50-60 alkalommal. Ahogy én készítem: előző este besózom a combokat. A panírozás hagyományos: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Viszont itt jön a lényeg: egy odakészített mélytányérba olajat öntök, és a már bepanírozott combokat egyszerűen áthúzom egyesével az olajon(nem nyomkodom bele, csakúgy végighúzom az olajban, hogy mindenhol érje). Lecsöpögtetem, és teszem bele a szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe!! Ez nagyon fontos, mert a sima sütőpapírba könnyen beleragad. Én nagy tepsiben sütök egyszerre 10-12 db-ot előre felforrósított közepes hőfokra csökkentett sütőben. Fóliát nem teszek rá, mert a combnak elég nagy a víztartalma, pláne, ha nem tanyasi csirke. Kb. 1 óra alatt elkészül az isteni finom, ropogósra sült panír és belül puha, szaftos husi!! ( sütőtől függően lehet, hogy meg kell fordítani félidőben)

pappneemike
pappneemike szo, 2016-04-09 17:26

Sziasztok! Én a csirkecombokat ételízesítővel vagy sóval előző este beszórom.Másnap majonézbe és prézlibe forgatom és be a sütőbe.Kb. 1 óra és kész.

vészbejárat
vészbejárat sze, 2015-07-08 11:03

Mióta a receptet felfedeztem csak így rántom a csirkecombokat, sőt a tarját és a cukkinit is. Sokkal finomabb mindegyik, mintha tocsogna az olajban. A cukkinit 180 fokon hőlégkeveréssel, 15 perc után 10 percre még megfordítom. Hálás vagyok az ötletért, a hagyományosnál kevésbé idő és munkaigényes, és az eredmény nagyon finom! :)

3masmama
3masmama k, 2015-01-06 19:21

Régóta szemeztem ezzel a recepttel. Ma elkészítettem. Fantasztikusan finom lett. Kár, hogy karácsonykor vettem fritőzt. Megúsztam volna egy kiadást, ha bátrabb vagyok....Köszönöm a receptet. Ezután csak így készítem.:-))

radocar
radocar cs, 2014-10-23 18:24

Nagyon-nagyon-nagyon jó lett!!! Köszi a receptet. Sütőpapírral csináltam és nem ragadt le, finom ropogós kívül, omlós belül... :) Ezentúl gyakran lesz az étlapon, az biztos.

Gretita
Gretita k, 2014-10-21 12:11

Ez valami ISTENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon köszönöm a receptet!!!!!!!!
Most ettünk belőle a vőlegényemmel, azt mondta "ezentúl csak így eszünk rántott húst!".
-nincs olajszag az egész lakásban
-nem kell ott állni mellette, hogy mikor lesz kész
-kevesebb olajat (v)eszünk
-finom, omlós, ropogós.
Nem is találok szavakat, annyira örülök! :)

vészbejárat
vészbejárat h, 2014-09-29 18:09

Szia! Nem ragozom az előnyöket, okkal tették azt sokan előttem. Csak annyit, hogy tökéletes recept, fantasztikus eredmény. Köszönöm! :)

mgabcica
mgabcica cs, 2014-06-05 21:45

Isteni finom lett ez a rántott csirke!!! A férjem mind a tíz úját megnyalta utána és azt
mondta, hogy a gyerekkorára emlékezteti :) Nagyon köszönjük a receptet!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska k, 2014-05-06 19:31

Nézte valaki a receptnél a kalória számokat? Valami nem stimmel... Más az 1 adag a nagy számnál a képen, más alatta a leírásnál. Később azt írja hogy 4 adag, fenn meg azt írja hogy 12 adag. De valahogy sehol semmi nem jön ki....

witch
witch / witch szo, 2014-03-22 17:55

Te jo eg, ha nem pont most ennem, nem is hinnem el, hogy sutoben is lehet hust rantani! (bocs, hogy tele szajjal irok, hehe) Nem akartam kiprobalni, de csak raszantam magam, raadasul csirkemell filevel es TOKELETES! Szilikon lapon sutottem, hogy a bunda nehogy leragadjon. KOSZONOM!
udv:witch

mosomedve1984
mosomedve1984 k, 2014-02-25 17:24

Ez egy elképesztően jó recept, vagy inkább ötlet. Rántott csirkecombot a következőképpen csináltam: elősütöttem picit, mert nem bízok benne egyrészt, hogy kellően átsül, másrészt a bőrt úgy lehet lehúzni róla. Utána paníroztam, sütöttem, tökéletes lett, kantra ugyanolyan, mint anyu csinálja olajsütőben. Rántott sajt is nagyon finom lett így. Direkt rántani való sajt nem folyt szét, a trappista igen, de mivel így kicsit meg is pirult, még jobb lett, mint a másik. Krumplit is szokott anyu csinálni rántva, az is tökéletes lett ezzel a módszerrel. Be lehet ezekből panírozni mégegy adagot, és akkor eltenni másnap a hűtőbe, frissen sütni. Sajt - krumpli esetén ez 15 max 20 perc. Fűszersót használok a liszt előtt mindenképpen, attól nagyon finom + szezámmagot a zsemlemorzsába. Tegnap vettem ehhez a módszerhez olajszóró sprayt, mivel azzal jó megszórni azért sütés előtt, vagy közben. Köszönöm mindenki nevében a receptet, oktatni kéne!

nagyi50
nagyi50 h, 2013-12-23 19:47

Én is kipróbáltan, nekem nem igazán jött be. Száraznak éreztem, az íze is mintha más lett volna. maradok a réginél

vending
vending v, 2013-12-08 09:53

Szia !
Tegnap este egyszerre sütöttem rántott húst a sütőben ,és hagyományosan olajban.
A sütőben készült mindenkinek jobban ízlett .
Sokkal puhább ,omlósabb lett a sütőben készült húsi .
Ezután én is így fogok rántott húst sütni !!
Köszi a receptet!!!

Dafkeee
Dafkeee cs, 2013-11-14 11:55

Jót derültünk rajta párommal, hogy van, aki szerint nincs rántott hús íze... ez csak akkor igaz, ha a rántott húsnak olaj íze van. :)
Nekem nem hiányzott róla a bónusz olaj egyáltalán. Tepsiben, szilikon "papíron" sütöttem, többször is meg kellett fordítani. Nem olyan csinos, egyenletes színe lett valóban, viszont nekünk megéri. Az íze viszont teljesen ugyanolyan. Máskor is el fogom készíteni, köszönöm szépen a tippet.

AAnna75
AAnna75 sze, 2013-11-06 17:35

Hát nekem nem jött be. A zsemlemorzsa pereg róla és az ízének semmi köze a rántott hús ízéhez. Én inkább továbbra is az időigényes, olajos változatnál maradok.

Szilviaa
Szilviaa h, 2013-11-04 11:58

Kipróbáltam, igaz karfiollal. Nagyon finom a panírban a fehér bors, sokkal erőteljesebben érezni az ízét, mintha serpenyőben sütöttem volna, olajban.
Viszont nekem a morzsa kicsit morzsálódós maradt, nem sült olyan szép egynemű bundává. Nem tudom, hogy ennek ilyennek kell lennie, vagy mi lehet a gond?

Nimianya
Nimianya v, 2013-10-06 11:47

Megcsináltam, több mint TÖKÉLETES! Nagyon köszönöm a receptet magam és Családom nevében is. Többé nem rántok olajban!!!!!!!!!

Imaan
Imaan / Imaan szo, 2013-09-28 18:39

Nagyon finom! A ferjem pakisztani, nagyon izlett neki is :) Koszi!

orsikaa5
orsikaa5 cs, 2013-02-14 17:08

Nekem is jól sikerült, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy bátran próbálja ki! ;)

NyKKyN
NyKKyN / NyKKyN h, 2013-02-11 11:02

Én a panírozás előtt mindig megfőzöm a csikét, hogy biztos ne maradjon nyers, és ne legyen annyira rágós. Gondolom így, sütőben sütéskor is meglehet, nem? legalább hamarabb elékszül :)

Mazsikamazsika
Mazsikamazsika cs, 2012-12-27 11:39

Zseniális ez a recept, ez volt nálunk a karácsony esti vacsora majonézes krumplisalátával. (meg azért 1 kis hal is persze) Ezentúl majd gyakrabban sütök rántottcsirkét, az tuti, mert nagyon szeretem, de sütni - hagyományosan - nem szeretem :)
üdv,
Márti.

pbalint
pbalint k, 2012-12-11 20:31

éppen most sül ismét :) már cask erre a panír procedúrára kéne valami egyszerűbb megoldás :D vagy csak fiúként okoz ez ekkora maccerát? :)) 20 perc biztos volt a 6 comb most is :) a végén meg már kb engem is meglehett volna sütni annyi bunda volt rajtam... :) mondjuk megérri akkoris

csillaguniverzum
csillaguniverzum szo, 2016-01-09 21:20

A panír procedúra csak annyi, hogy neylon zacskóba teszed a lisztet és a morzsát, megrázod benne akár 3-4 combot is, ráragad a liszt. Kiveszed, a tojásba rakod, majd a morzsával töltött zacskóba teszed összerázni, és már mehet is a sütőbe.

Kibekerics
Kibekerics p, 2013-10-04 21:19

Kedves Bálint!
Egyszerű a panírozás, ha fogsz 3 műanyag dobozt tetővel, minden fázisnál rácsukod a tetőt (liszt, tojás, morzsa), enyhén összerázod, (inkább forgatod, mint rázod), majd a tetőt levéve kiveszed a panírozni valót, s rakod a következő dobozba. Így még az apró dolgokat is, mint a gomba, pillanatok alatt be lehet panírozni.
Én margarinos dobozt szoktam használni, azt még elmosni se kell utána, ki lehet dobni.
Jó munkát, Kibekerics

vcsuka
pussycat / vcsuka v, 2012-12-16 03:03

Szia pbalint! Szeretnek segiteni neked is a panirozas megkonnyitesere, ha esetleg nem olvastad vegig az osszes kommentet, en leirtam az en modszeremet, ha erdekel a 3-dik oldalon az utolso kommentben. Remelem ez egy kicsit segit, nekem is van ket fiam es egy ferjem, ugy hogy tudom!!!!!
Veronika

Eva8604
Eva8604 k, 2012-12-11 10:30

Fantasztikus ez a recept! Pici garzonban lakunk, ezért évente 1-2 alkalommal sütök rántott dolgokat a mindent elárasztó olajszag miatt. Tegnap este kipróbáltam és nagy sikert arattam vele. Omlós husi, extra ropogós bunda éééés nincs bűz a lakásban! Ezentúl rendszeres fogyasztók leszünk. Köszi! :)

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág p, 2012-11-16 14:45

Annyira jól sikerült, hogy ezentúl csak így süthetem, így kérik a gyerekek. (Sütőpapírral nem vált be)
Időhiány miatt próbáltam ki, mivel a platnin más finomságok készültek.
Köszönöm Vira

Huncutka73
Huncutka73 cs, 2012-11-15 14:27

Hát ez valami szuper! Imádtam, hogy nem kellett a tűzhely mellett rostokolni amíg elkészült, és tényleg sokkal finomabb, mint a hagyományos olajban sült rántott husi. Nálunk ezután biztos, hogy így készül majd!:)

Kerigirl
Keri / Kerigirl cs, 2012-11-01 17:49

imádom:))))gyors,egyszerű,szagtalan,és TÖKÉLETES!!!!!!
Sőt még az anyósom is megdicsérte ami hatalmas szó,mert nála csak az a jó amit ő csinál,így tényleg KÖSZÖNÖM:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hold
hold cs, 2012-10-25 21:50

Nagyon örülök ,hogy rátaláltam erre a fantasztikus elkészitési módra.
Négy nap alatt készült rántott karfiol,és párizsi plusz ma rántott kakascomb.
Fenséges volt..

adri_ati@freemail.hu
Adrinyunyu / adri_ati@freemail.hu szo, 2012-10-06 19:04

Kedves almamag!
Egy egyszerúbb módja is van, kiísérleteztem!!!......Nem rácsra teszed, hanem sütőpapírral bélelt tepsibe......így véleltenül sincs meg annak az esélye, hogyha szárazabb a fasírthúsod, akkor odaragad, a rácsra.....:) Én is most tanultam meg ezt a módszert, és ezek után csak így fogom csinálni!!! Félidőben lapáttal megfordítod,(nagyon könnyen fog menni)....és gyönyörű a végeredmény!!!! Köszönjük a receptet a csirkére is!!!!...:)

lujzcsi
lujzcsi k, 2013-05-28 11:38

Adri! A fasírtot gombóc formában sütötted a tepsiben? Megforgattad olajban, vagy hogyan készítetted? :-)

kakuca
kakuca szo, 2012-10-06 15:57

Kedves Eszter!
Csak akkor állok neki egy új receptnek, ha előtte elolvasom a hozzászólásokat. Ennyi dicséretet már régen olvastam!!
Fasírtot már régóta így készítem ha hazajönnek a gyerekek (9-en ülünk le enni). Most viszont holnap így fogom elkészíteni a csirkét, és ebben az olaj ára is nagy szerepet játszik. No, meg az, hogy meglepetés szülinapra készülök, s ugyebár eléggé árulkodó lenne, ha ott állok a konyhában reggeltől sütve a husikat. Üdv!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska cs, 2012-10-04 18:03

Hahó!

Nagyon tetszik a recept! Néhány kérdés:
- nem tudod kb mennyi liszt-zsemlemorzsa kell a panírhoz? (kalóriaértéket szeretnék számolni, de amíg nem tudom dekára addig nehéz)
- csirkemellből is jó lehet?
- ha csak légkeveréses a sütőm, vajon hogy tudom kiszáradás nélkül megsütni? talán letakarva-alufóliába csomagolva..

ren1016
Zsivike / ren1016 cs, 2012-10-04 17:24

Szia Eszter!

Szerinted csirkefarhátból is meg lehet csinálni? soha nem sütöttem ki farhátat, de az van itthon, és nem levesnek szeretném megcsinálni.köszi Reni

Normababa
Normababa cs, 2012-10-04 16:46

Kérdésem, hogy hagyományos gázsütőben hányfokon javasolt sütni a húsokat?

öcsimama.45
öcsimama.45 sze, 2012-08-15 18:34

Nehezen szántam rá magam, hogy sütőben süssem a rántott husit, de mivel ennyi dicséret illeti, nekem is ki kell próbálni. Már csak azért is, mert az olajszag iszonyatos a konyhába, ráadásul drága is. Én is ajánlok most Nektek sütőben sült fasírtot! Elkészíted a fasírt masszáját, előveszed a muffin-sütő formádat, abba sütőpapírból kerek méretes korongokat vágsz ollóval, majd ahány hely van /általában 12/ a muffin-formában, annyi gombócot formázol a masszából. Veszel egy gombóc fasírtot, rá teszed a papírra, bele az egyik formába és így, amíg el nem fogynak. Előmelegített sütőbe teszed és szép pirosra sütöd kb. 180 fokon. A sütéstől kap egy isteni finom "kérget", ráadásul még kisül belőle egy adag zsiradék, de nem lesz száraz. Jó étvágyat!

vcsuka
pussycat / vcsuka v, 2012-08-12 05:38

Kedves Eszter! Ma csinaltam meg a csirket a recepted szerint. Hat, mit mondjak- zsenialis az otlet. Sokkal egyszerubb es nem beszelve, hogy mennyivel egeszsegesebb. Az OK, hogy ebbe is benne van az olaj, de nem az osszeegett olaj amiben mar maskor is sutottem rantott hust vagy krumplit. En bevallom oszinten, hogy nem cserelem ki az olajat a fritterben minden sutes utan, mivel 3L kell bele, szoval dragabb lenne a "leves mint a hus". Ugy meg csak tobbszorosen egett olajban vagyok kenytelen sutni, ami -ugy tudom, - hogy nagyon egeszsegtelen. Igy super jo, mindig friss olajjal sul a husi. Meg fogom probalni zoldseggel es gyumolccsel is. Nagyon koszi a receptet. Udv. Veronika

694