Sütőben sült rántott csirke recept

1 adag
807
kcal
Sütőben sült rántott csirke
Sütőben sült rántott csirke
receptkönyvben hozzászólások (210)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Örökre száműztem az olajban sütött rántott húst a konyhából. És ismét dögevő lettem. Ennek apropójából az örök szerelem, a rántott hús került az asztalra. Ám engem minduntalan visszatartott az elkészítésétől az, hogy ott kell rostokolni, fröcsög az olaj, most ráadásul 40 fok van árnyékban, és ennyire azért nem vagyok mazochista.
Hallottam már a sütőben sült rántott hús mítoszáról, de sosem izgatott fel a dolog, mert viszonylag ritkán csináltam amúgy is.
Most elérkezettnek láttam az időt, hogy kipróbáljam. Néhány próbálkozás található az interneten, de hol itt, hol ott, nekem egyik vagy másik nem tetszett. Minek öntsek alá olajat, ha csirkéből egyébként is kisül a zsír? Miért írják, hogy rommá száradt a bunda, hülyeség az egész?
Hölgyeim és uraim! Nem az!
A mítosz valóság, lehet így rántott húst sütni, mi az, hogy lehet?! Fergetegesen finom. Sokkal, de sokkal finomabb, mint az olajtól csepegő jószágok.
Az én változtatásom mindössze annyi volt, hogy a csirkét felemeltem sütőrácsra a tepsiben, így a zsírja a tepsibe csepegett. Emellett a bundába belecsempésztem az olajat és így ropogósra sült tőle a panír, nem száradt ki. Természetesen lehet úgy sütni, hogy nincs sütőrács, nyugodtan, pontosan ugyanolyan finom lesz.
Ami viszont nagyon fontos: semmiképp ne süssük légkeveréssel, sziklatömbbé fogja szártítani a cupákokat.
Minden rántott hús-szerelmesnek, lustának ajánlom kipróbálásra! Miért is állnánk 1 órát a fröcsögő olaj felett, ha ugyanazalatt az idő alatt a csirke magától megsül, mi pedig mást is csinálhatunk? 
Imádom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Természetesen bármilyen rántott dolog ugyanígy elkészíthető a fent leírt módon.
Uborkasaláta, és a jó öreg petrezselymes krumpli, amit leöntünk a csirkéből kisült zsírral - egy csepp se vesszen kárba! Szuperül hangzik, ugye?
Vagy a másik fnomság Smith-éktől: a szerb burgonyasaláta.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tejmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben rántott csirke, rántott csirke sütőben sütve, rántott csirke a sütőből
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat besózzuk - ízlés szerint hagyhatjuk egészben, vagy forgónál kettévághatjuk. Legalább fél órát állni hagyjuk.
  2. Előkészítjük a panírt. Egy tányérba liszt, a másikba a tojás, harmadikba a zsemlemorzsa. A liszthez hozzákeverjük a pirospaprikát és a fehérborsot. Az olajat a tojáshoz öntjük, és szintén sózzuk 1 kk sóval, majd simára keverjük.
  3. A húst a szokásos menetben bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva.
  4. Egy tepsibe tesszük. Ezt kibélelhetjük sütőpapírral, de ez elhagyható, ha nem sül oda benne az étel. Ha van, tegyünk sütőrácsot a tepsibe és erre tegyük a husit. Semmilyen zsiradék nem kell alá, a csirkéből épp elég kisül majd. A biztos hatás elérése érdekében a hitetlenek ekkor még megspriccelhetik a cupákokat egy pici olajjal.
  5. Piros ropogósra sütjük. Ha nem használunk sütőrácsot, a sütés félidejében fordítsuk esetleg meg a húsokat.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 166 568
elküldve: 140
receptkönyben: 4 086
elkészítve: 143/236
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

Hozzászólások (210)

radocar
radocarcs, 2014-10-23 18:24

Nagyon-nagyon-nagyon jó lett!!! Köszi a receptet. Sütőpapírral csináltam és nem ragadt le, finom ropogós kívül, omlós belül... :) Ezentúl gyakran lesz az étlapon, az biztos.

Gretita
Gretitak, 2014-10-21 12:11

Ez valami ISTENI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon köszönöm a receptet!!!!!!!!
Most ettünk belőle a vőlegényemmel, azt mondta "ezentúl csak így eszünk rántott húst!".
-nincs olajszag az egész lakásban
-nem kell ott állni mellette, hogy mikor lesz kész
-kevesebb olajat (v)eszünk
-finom, omlós, ropogós.
Nem is találok szavakat, annyira örülök! :)

vészbejárat
vészbejárath, 2014-09-29 18:09

Szia! Nem ragozom az előnyöket, okkal tették azt sokan előttem. Csak annyit, hogy tökéletes recept, fantasztikus eredmény. Köszönöm! :)

mgabcica
mgabcicacs, 2014-06-05 21:45

Isteni finom lett ez a rántott csirke!!! A férjem mind a tíz úját megnyalta utána és azt
mondta, hogy a gyerekkorára emlékezteti :) Nagyon köszönjük a receptet!

Ancsocska
Ancsocskak, 2014-05-06 19:31

Nézte valaki a receptnél a kalória számokat? Valami nem stimmel... Más az 1 adag a nagy számnál a képen, más alatta a leírásnál. Később azt írja hogy 4 adag, fenn meg azt írja hogy 12 adag. De valahogy sehol semmi nem jön ki....

witch
witchszo, 2014-03-22 17:55

Te jo eg, ha nem pont most ennem, nem is hinnem el, hogy sutoben is lehet hust rantani! (bocs, hogy tele szajjal irok, hehe) Nem akartam kiprobalni, de csak raszantam magam, raadasul csirkemell filevel es TOKELETES! Szilikon lapon sutottem, hogy a bunda nehogy leragadjon. KOSZONOM!
udv:witch

mosomedve1984
mosomedve1984k, 2014-02-25 17:24

Ez egy elképesztően jó recept, vagy inkább ötlet. Rántott csirkecombot a következőképpen csináltam: elősütöttem picit, mert nem bízok benne egyrészt, hogy kellően átsül, másrészt a bőrt úgy lehet lehúzni róla. Utána paníroztam, sütöttem, tökéletes lett, kantra ugyanolyan, mint anyu csinálja olajsütőben. Rántott sajt is nagyon finom lett így. Direkt rántani való sajt nem folyt szét, a trappista igen, de mivel így kicsit meg is pirult, még jobb lett, mint a másik. Krumplit is szokott anyu csinálni rántva, az is tökéletes lett ezzel a módszerrel. Be lehet ezekből panírozni mégegy adagot, és akkor eltenni másnap a hűtőbe, frissen sütni. Sajt - krumpli esetén ez 15 max 20 perc. Fűszersót használok a liszt előtt mindenképpen, attól nagyon finom + szezámmagot a zsemlemorzsába. Tegnap vettem ehhez a módszerhez olajszóró sprayt, mivel azzal jó megszórni azért sütés előtt, vagy közben. Köszönöm mindenki nevében a receptet, oktatni kéne!

nagyi50
nagyi50h, 2013-12-23 19:47

Én is kipróbáltan, nekem nem igazán jött be. Száraznak éreztem, az íze is mintha más lett volna. maradok a réginél

vending
vendingv, 2013-12-08 09:53

Szia !
Tegnap este egyszerre sütöttem rántott húst a sütőben ,és hagyományosan olajban.
A sütőben készült mindenkinek jobban ízlett .
Sokkal puhább ,omlósabb lett a sütőben készült húsi .
Ezután én is így fogok rántott húst sütni !!
Köszi a receptet!!!

Dafkeee
Dafkeeecs, 2013-11-14 11:55

Jót derültünk rajta párommal, hogy van, aki szerint nincs rántott hús íze... ez csak akkor igaz, ha a rántott húsnak olaj íze van. :)
Nekem nem hiányzott róla a bónusz olaj egyáltalán. Tepsiben, szilikon "papíron" sütöttem, többször is meg kellett fordítani. Nem olyan csinos, egyenletes színe lett valóban, viszont nekünk megéri. Az íze viszont teljesen ugyanolyan. Máskor is el fogom készíteni, köszönöm szépen a tippet.

AAnna75
AAnna75sze, 2013-11-06 17:35

Hát nekem nem jött be. A zsemlemorzsa pereg róla és az ízének semmi köze a rántott hús ízéhez. Én inkább továbbra is az időigényes, olajos változatnál maradok.

Szilviaa
Szilviaah, 2013-11-04 11:58

Kipróbáltam, igaz karfiollal. Nagyon finom a panírban a fehér bors, sokkal erőteljesebben érezni az ízét, mintha serpenyőben sütöttem volna, olajban.
Viszont nekem a morzsa kicsit morzsálódós maradt, nem sült olyan szép egynemű bundává. Nem tudom, hogy ennek ilyennek kell lennie, vagy mi lehet a gond?

Nimianya
Nimianyav, 2013-10-06 11:47

Megcsináltam, több mint TÖKÉLETES! Nagyon köszönöm a receptet magam és Családom nevében is. Többé nem rántok olajban!!!!!!!!!

Imaan
Imaanszo, 2013-09-28 18:39

Nagyon finom! A ferjem pakisztani, nagyon izlett neki is :) Koszi!

orsikaa5
orsikaa5cs, 2013-02-14 17:08

Nekem is jól sikerült, úgyhogy csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy bátran próbálja ki! ;)

NyKKyN
NyKKyNh, 2013-02-11 11:02

Én a panírozás előtt mindig megfőzöm a csikét, hogy biztos ne maradjon nyers, és ne legyen annyira rágós. Gondolom így, sütőben sütéskor is meglehet, nem? legalább hamarabb elékszül :)

Mazsikamazsika
Mazsikamazsikacs, 2012-12-27 11:39

Zseniális ez a recept, ez volt nálunk a karácsony esti vacsora majonézes krumplisalátával. (meg azért 1 kis hal is persze) Ezentúl majd gyakrabban sütök rántottcsirkét, az tuti, mert nagyon szeretem, de sütni - hagyományosan - nem szeretem :)
üdv,
Márti.

pbalint
pbalintk, 2012-12-11 20:31

éppen most sül ismét :) már cask erre a panír procedúrára kéne valami egyszerűbb megoldás :D vagy csak fiúként okoz ez ekkora maccerát? :)) 20 perc biztos volt a 6 comb most is :) a végén meg már kb engem is meglehett volna sütni annyi bunda volt rajtam... :) mondjuk megérri akkoris

Kibekerics
Kibekericsp, 2013-10-04 21:19

Kedves Bálint!
Egyszerű a panírozás, ha fogsz 3 műanyag dobozt tetővel, minden fázisnál rácsukod a tetőt (liszt, tojás, morzsa), enyhén összerázod, (inkább forgatod, mint rázod), majd a tetőt levéve kiveszed a panírozni valót, s rakod a következő dobozba. Így még az apró dolgokat is, mint a gomba, pillanatok alatt be lehet panírozni.
Én margarinos dobozt szoktam használni, azt még elmosni se kell utána, ki lehet dobni.
Jó munkát, Kibekerics

vcsuka
vcsukav, 2012-12-16 03:03

Szia pbalint! Szeretnek segiteni neked is a panirozas megkonnyitesere, ha esetleg nem olvastad vegig az osszes kommentet, en leirtam az en modszeremet, ha erdekel a 3-dik oldalon az utolso kommentben. Remelem ez egy kicsit segit, nekem is van ket fiam es egy ferjem, ugy hogy tudom!!!!!
Veronika

Eva8604
Eva8604k, 2012-12-11 10:30

Fantasztikus ez a recept! Pici garzonban lakunk, ezért évente 1-2 alkalommal sütök rántott dolgokat a mindent elárasztó olajszag miatt. Tegnap este kipróbáltam és nagy sikert arattam vele. Omlós husi, extra ropogós bunda éééés nincs bűz a lakásban! Ezentúl rendszeres fogyasztók leszünk. Köszi! :)

Hasznos Virág
Hasznos Virágp, 2012-11-16 14:45

Annyira jól sikerült, hogy ezentúl csak így süthetem, így kérik a gyerekek. (Sütőpapírral nem vált be)
Időhiány miatt próbáltam ki, mivel a platnin más finomságok készültek.
Köszönöm Vira

Huncutka73
Huncutka73cs, 2012-11-15 14:27

Hát ez valami szuper! Imádtam, hogy nem kellett a tűzhely mellett rostokolni amíg elkészült, és tényleg sokkal finomabb, mint a hagyományos olajban sült rántott husi. Nálunk ezután biztos, hogy így készül majd!:)

Kerigirl
Kerigirlcs, 2012-11-01 17:49

imádom:))))gyors,egyszerű,szagtalan,és TÖKÉLETES!!!!!!
Sőt még az anyósom is megdicsérte ami hatalmas szó,mert nála csak az a jó amit ő csinál,így tényleg KÖSZÖNÖM:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hold
holdcs, 2012-10-25 21:50

Nagyon örülök ,hogy rátaláltam erre a fantasztikus elkészitési módra.
Négy nap alatt készült rántott karfiol,és párizsi plusz ma rántott kakascomb.
Fenséges volt..

adri_ati@freemail.hu
adri_ati@freemail.huszo, 2012-10-06 19:04

Kedves almamag!
Egy egyszerúbb módja is van, kiísérleteztem!!!......Nem rácsra teszed, hanem sütőpapírral bélelt tepsibe......így véleltenül sincs meg annak az esélye, hogyha szárazabb a fasírthúsod, akkor odaragad, a rácsra.....:) Én is most tanultam meg ezt a módszert, és ezek után csak így fogom csinálni!!! Félidőben lapáttal megfordítod,(nagyon könnyen fog menni)....és gyönyörű a végeredmény!!!! Köszönjük a receptet a csirkére is!!!!...:)

lujzcsi
lujzcsik, 2013-05-28 11:38

Adri! A fasírtot gombóc formában sütötted a tepsiben? Megforgattad olajban, vagy hogyan készítetted? :-)

kakuca
kakucaszo, 2012-10-06 15:57

Kedves Eszter!
Csak akkor állok neki egy új receptnek, ha előtte elolvasom a hozzászólásokat. Ennyi dicséretet már régen olvastam!!
Fasírtot már régóta így készítem ha hazajönnek a gyerekek (9-en ülünk le enni). Most viszont holnap így fogom elkészíteni a csirkét, és ebben az olaj ára is nagy szerepet játszik. No, meg az, hogy meglepetés szülinapra készülök, s ugyebár eléggé árulkodó lenne, ha ott állok a konyhában reggeltől sütve a husikat. Üdv!

Ancsocska
Ancsocskacs, 2012-10-04 18:03

Hahó!

Nagyon tetszik a recept! Néhány kérdés:
- nem tudod kb mennyi liszt-zsemlemorzsa kell a panírhoz? (kalóriaértéket szeretnék számolni, de amíg nem tudom dekára addig nehéz)
- csirkemellből is jó lehet?
- ha csak légkeveréses a sütőm, vajon hogy tudom kiszáradás nélkül megsütni? talán letakarva-alufóliába csomagolva..

ren1016
ren1016cs, 2012-10-04 17:24

Szia Eszter!

Szerinted csirkefarhátból is meg lehet csinálni? soha nem sütöttem ki farhátat, de az van itthon, és nem levesnek szeretném megcsinálni.köszi Reni

Normababa
Normababacs, 2012-10-04 16:46

Kérdésem, hogy hagyományos gázsütőben hányfokon javasolt sütni a húsokat?

öcsimama.45
öcsimama.45sze, 2012-08-15 18:34

Nehezen szántam rá magam, hogy sütőben süssem a rántott husit, de mivel ennyi dicséret illeti, nekem is ki kell próbálni. Már csak azért is, mert az olajszag iszonyatos a konyhába, ráadásul drága is. Én is ajánlok most Nektek sütőben sült fasírtot! Elkészíted a fasírt masszáját, előveszed a muffin-sütő formádat, abba sütőpapírból kerek méretes korongokat vágsz ollóval, majd ahány hely van /általában 12/ a muffin-formában, annyi gombócot formázol a masszából. Veszel egy gombóc fasírtot, rá teszed a papírra, bele az egyik formába és így, amíg el nem fogynak. Előmelegített sütőbe teszed és szép pirosra sütöd kb. 180 fokon. A sütéstől kap egy isteni finom "kérget", ráadásul még kisül belőle egy adag zsiradék, de nem lesz száraz. Jó étvágyat!

vcsuka
vcsukav, 2012-08-12 05:38

Kedves Eszter! Ma csinaltam meg a csirket a recepted szerint. Hat, mit mondjak- zsenialis az otlet. Sokkal egyszerubb es nem beszelve, hogy mennyivel egeszsegesebb. Az OK, hogy ebbe is benne van az olaj, de nem az osszeegett olaj amiben mar maskor is sutottem rantott hust vagy krumplit. En bevallom oszinten, hogy nem cserelem ki az olajat a fritterben minden sutes utan, mivel 3L kell bele, szoval dragabb lenne a "leves mint a hus". Ugy meg csak tobbszorosen egett olajban vagyok kenytelen sutni, ami -ugy tudom, - hogy nagyon egeszsegtelen. Igy super jo, mindig friss olajjal sul a husi. Meg fogom probalni zoldseggel es gyumolccsel is. Nagyon koszi a receptet. Udv. Veronika

Krucsai E
Krucsai Ev, 2012-05-06 12:45

...de, csináltam "rendes" rántott csirkét, és mindenki a sütőben sültet kérte. Végül is finom volt és egyszerű :)

Krucsai E
Krucsai Ev, 2012-05-06 11:20

Amikor megfordítottam, a panír ott maradt az edény alján :( Sajnos így már nem rántott csirke :(

Gargoyle
Gargoylev, 2012-05-06 18:20

Érdemes sütőpapírt tenni alá, ahogyan írtam, főleg, ha nem csináltunk még ilyet és nem tudjuk, hogy a tepsink hogy viselkedik rántotthús ügyben. Legközelebb csináld sütőpapírral, félidőban fordítsd meg a husikat és meglátod, rajta marad! Azért örülök, hogy ízlett. :-)

szilvi58
szilvi58p, 2012-04-06 20:04

Fantasztikusan egyszerű és finom.. Ma csirkemell darabokkal próbáltam ki, előtte beáztattam őket némi fokhagymás tejben. A viszonylag gyors bepanírozás után az ember szinte lógathatja a lábait, bár én félidőben megfordítottam őket. A prézlihez némi szezámmagot is tettem. Szuper vacsi és holnapi ebéd lesz belőle. Köszi. Szilvi

rumiszivi
rumisziviv, 2012-04-01 19:58

Tényleg finom és a bundája... hát az valami ropogós csoda... köszi a receptet!

gamica
gamicav, 2012-03-18 17:03

Kipróbáltam... bevált! :-) Brutális méretű csirkecombokat kaptam, ezért kifiléztem őket és több darabba felvágtam. Mindig szerettem volna olyan rántott csirkét csinálni, ami nincs előtte megfőzve, viszont nyersen serpenyőben mindig bizonytalan voltam benne, átsül-e rendesen... a többi maceráról nem is beszélve. Korábban próbálkoztam már tepsis módszerrel is, de valahogy azok egyike sem jött be.
Most még egyszer rászántam magam, és egyáltalán nem bántam meg. Pontosan betartottam a recept minden utasítását, és a végeredmény tökéletes lett. Én teflon tepsiben sütöttem sütőpapír és rács nélkül. Félidőben megforgattam... és megkönnyebbüléssel néztem, hogy a férjem falja, és falja, és falja... :-). Bátran ajánlom mindenkinek!

Gargoyle
Gargoylev, 2012-03-18 19:24

Igen, az a legjobb érzés. Amikor csak falja, falja, falja... :-)))
Örülök, hogy bevált!
Eszter

almamag
almamagv, 2012-03-18 13:32

De jó ötlet ez a sütős dolog. Fasírtot sütöttem, most vettem ki a sütőből és hihetetlen milyen gyönyörűen megsült!!!! Soha többet nem fröcskölök olajjal! Nagyon-nagyon köszönöm! Köszönet mindenkinek a jobbnál-jobb ötletekért. Üdvözlettel: Ili

Gargoyle
Gargoylev, 2012-03-18 19:23

Szia Ili, nagyon örülök, hogy nálatok is mérföldkő lett az olajban sütés elvetése. ;-)
Én köszönöm, hogy erre jártál és kipróbáltad.
Eszter

gubics
gubicscs, 2012-03-15 11:37

Évtizedek óta a sutoben készítem a rántott húst és a fasírozottat. Hogy nagyon finom és szaftos legyen, ecsettel kiolajozom a tepsi alját (éppen csak annyi olajjal, hogy ne legyen száraz). Erre rakom rá a szokásos módon bepanírozott húst, fasírozottat, vagy akár ránttot zoldséget,(karfiolt, brokkolit, stb.)Minden szeletere rácsopogtetk néhány csepp olajat, és az egész tepsit befedem alufóliával.A húst vastagságától fuggoen kb 30-45 percig sutom az egyik oldalról.(Ezzzel a hús tokéletes átsul csak a felso oldala nem pirult meg és nem ropogós. Ekkor le veszem róla az ulufólíát, minden darab húst megfordítok, és vissza rakom már fólia nélkul a sutobe, és addig sutom, amíg szép piros lesz. Fólia nélkul már ropogósra sul, és a légkeveréses sutoben sem szárad ki. (Amíg a megfordított oladala ropogósra sul, az csak néhány perc kérdése a sutotol és a homérséklettol fuggoen, addig a hús nem szárad ki!)

Legfrissebb cikkek

Kreatív ajándékcsomagolások
Kreatív ajándékcsomagolások
A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Almás sütit terveztél sütni az ünnepekre? Fusd át cukormentes receptválogatásunkat, hátha találsz közöttük nekedvalót!
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
A decemberi ünnepek során csak eszünk és eszünk. Fehérjéből is, zsírból is, szénhidrátból is túl sokat.
807