Régen, mikor még nem voltak fapados járatok, és nem lehetett csak úgy röpködni Európában, főleg a világban, az is nagy szó volt, ha a környező országokba mentünk nyaralni. Mostani összeállításunkban megpróbáltuk összeszedni, mik azok a fogások, amiket nem hagyhatunk ki, ha Ausztriába, Szerbiába, Horvátországba, Romániába, Cseh- vagy Lengyelországba látogatunk. Ha pedig most egyik ország sincs betervezve, essünk neki valamelyik régi kedvencünknek otthon!
-
1.
Sztrapacska Árvaváraljáról
-
2.
Svíčková, a cseh vadas knédlivel
-
3.
Táfelspicc
-
4.
Ukrán céklaleves
-
5.
Csángó miccs
-
6.
Barna sörben pácolt csülök
-
7.
Shuba - ukrán céklás heringsaláta
-
8.
Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával
-
9.
Tiroli máj
-
10.
Bécsi almás rétes
-
11.
Bécsi szelet citromos pácban
-
12.
Erdélyi rakott káposzta
-
13.
Juhtúrós sült gombóc
-
14.
Gyömbéres-citromos sült apróhal
-
15.
Gőzgombóc
-
16.
Gibanica
-
17.
Osztrák császármorzsa leia konyhájából