Kedvenc ételeink a szomszédból

Nagyon pártoljuk, ha valaki nyitott, és kipróbálja távoli kultúrák receptjeit - de néha nem árt átnézni a szomszédba, hiszen a környező országokban is isteni fogások vannak!

Régen, mikor még nem voltak fapados járatok, és nem lehetett csak úgy röpködni Európában, főleg a világban, az is nagy szó volt, ha a környező országokba mentünk nyaralni. Mostani összeállításunkban megpróbáltuk összeszedni, mik azok a fogások, amiket nem hagyhatunk ki, ha Ausztriába, Szerbiába, Horvátországba, Romániába, Cseh- vagy Lengyelországba látogatunk. Ha pedig most egyik ország sincs betervezve, essünk neki valamelyik régi kedvencünknek otthon!

  1. 1.

    Sztrapacska Árvaváraljáról

  2. 2.

    Svíčková, a cseh vadas knédlivel

  3. 3.

    Táfelspicc

  4. 4.

    Ukrán céklaleves

  5. 5.

    Csángó miccs

  6. 6.

    Barna sörben pácolt csülök

  7. 7.

    Shuba - ukrán céklás heringsaláta

  8. 8.

    Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával

  9. 9.

    Tiroli máj

  10. 10.

    Bécsi almás rétes

  11. 11.

    Bécsi szelet citromos pácban

  12. 12.

    Erdélyi rakott káposzta

  13. 13.

    Juhtúrós sült gombóc

  14. 14.

    Gyömbéres-citromos sült apróhal

  15. 15.

    Gőzgombóc

  16. 16.

    Gibanica

  17. 17.

    Osztrák császármorzsa leia konyhájából

Ez is érdekelhet

Délutáni snackek a világ körül

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek