Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós sült gombóc

Juhtúrós sült gombóc
Juhtúrós sült gombóc
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyankor szoktam készíteni, amikor valamilyen főzelék van ebédre hússal, a fiam meg ezt kapja hús helyett. Ilyenkor a felét lefagyasztom. Következő alkalommal csak megsütöm.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lehet egy vacsorára zöldségsalátával. Vendégeimnek is szoktam tálalni húsok mellé, más körettel társítva.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összetevőket az olaj kivételével villával jól eldolgozzuk. 15-20 percig hűtőben pihentetjük.
  2. Egy kis lábasba (nálam 12 cm átmérőjű) 2 ujjnyi magasan olajat teszünk. A forró olajba kiskanállal kisebb diónyi halmokat teszünk, kb. 4-5 darabot. Az olaj annyira legyen forró, hogy gyöngyözzön, amikor beletesszük a gombócot. Ha túl forró, kívül megég a gombóc, belül nyers marad.
  3. Amikor feljön az olaj tetejére, megfordítjuk. Szalvétára szedjük, de csak kívül olajosak, mert 2 perc alatt nem szívják meg magukat olajjal. Ebből a mennyiségből nekem 30 db lett.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 203
elküldve: 11
receptkönyvben: 567
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

olajban sült juhtúrós gombóc, sült gombóc juhtúróból

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2016-03-10 15:10

Köretként ettük, nagyon finom volt. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Mon, 2011-08-22 20:32

Kedves Piroska! Nagyon jó ötlet, köszi a receptet. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy "könnyű neked" hisz Erdélyben lehet ám csak igazán finom juhtúrót kapni. Volt szerencsém megtapasztalni. További szép nyarat és jó sütést-főzést. Szeretettel üdvözöl: Gubigabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2011-08-22 20:41

Kedves Gubigabi!
Valóban nagy a választék. Én úgy szoktam, hogy megveszem a piacon a sajtot, és én készítem el a túrót. Télire meg annyit fagyasztok, hogy ne kelljen az üzletben vásárolnom. Én is kivánom neked a legjobbakat. Üdvözöllek. Piroska.

Browney
Browney Mon, 2011-08-22 18:14

Ja bocsánat,nem olvastam el a storyt.de hús mellé is finom?

Browney
Browney Mon, 2011-08-22 18:13

Ezt csak úgy magában,vagy köretként?Nagyon jól néz ki,jól hangzik!

1669
juhtúró 25 dkg
tojás 2 db
finomliszt 6.5 dkg
napraforgó olaj 3 dl