adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
450
Kalória
17.8g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
29.6g
Zsír
86.4g
Víz
156.9g
Koleszterin
-
Élelmi rost
2.8g
Cukor
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3606
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 157 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 981 g
-
Cink 82 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 63 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 233 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
450
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.1 g
Zsír
-
Összesen 237 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7847.8 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 1739 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1861 mg
-
Nátrium 2810 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 20 mg
Szénhidrát
-
Összesen 211.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 691.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1009 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 230 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 1000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1229 micro
Összesen
3606
kcal
- 11% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 15.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.8 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
237
kcal
Elkészítés
- Margarinnal, vagy zsírral kikenünk egy kb 26X40 cm-es tepsit. (Lehet kisebb is, akkor is jó eredményt kapunk, csak kissé magasabbak lesznek majd a szeletek.)
- A fetasajtot és a túrót egy keverőtálba tesszük, villával összetörjük, és elkavarjuk, majd belekeverjük a tejfölt is.
- Egy másik tálba felütjük a tojásokat, beletesszük a sót, és 1ek olajat, majd kissé felverjük. Amint kész, hozzáöntjük a túróhoz, és jól átkavarjuk az egészet.
- Az egy dl tejet egy kis tálban elkeverjük az egy dl olajjal - ezt fogjuk majd használni a réteslapok megkenésére.
- A sütőt előmelegítjük 170°C fokosra. (légkeverésesben 150°C fok)
- Egy nedves, nem szöszölős konyharuhát ráterítünk a munkafelületre, és ráhelyezzük az első réteslapot. Megkenjük kézzel, vagy kenőtollal az olajos tejjel, és belerakjuk a tepsibe. Azokat a széleket, melyek túllógnak a tepsin, nyugodt lélekkel ráhajtjuk. Még két db réteslappal megismételjük ugyanezt - kenegetés, majd tepsibe be. Így három lap lesz a süti alja.
- Ezután hat db réteslapot darabokra tépegetünk, ne túl kicsire és ne is túl nagyra, s felváltva a túrós töltelékkel a tepsibe belerakjuk. A réteslapokat összegyűrögetve, csomókba rajuk le, a tölteléket pedig közé, alá és ráhelyezzük a tépett, gyűrött réteslapdarabkáknak. Így majd a süteményben szabálytalanul lesz tésztás, és túros rész, mikor hogy találkozunk majd velük.
- Amikor ezzel megvagyunk, a maradék három réteslapot egyesével megkenegetjük a tejes olajos keverékkel, és rárakjuk az egész tetejére, beborítva a töltelékes részt. Majd mikor az utolsó réteslapot is leraktuk, annak a tetejét is megkenjük az olajos tejjel, s a sütőbe betolva, kb. 50 percig sütjük. A teteje szép piros legyen.
- Amikor kész, még langyosan nagyobb kockákra vágjuk, és tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 50 p
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26X40
Ezt a finomságot egyszer újvidéki barátainknál ettük a csevap után, jókat beszélgettünk, és sörözgettünk közben. A fiúk nagyon kedvelték, mert végre egy sós "desszert".