Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával

Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával
Käsespätzle baconnel és karamellizált hagymával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztria nokedlija, általában csak sajttal, de most adtam hozzá pluszban egy-két dolgot - így igazi őszi-téli vacsora lett.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Olyan sajttal csináljuk, ami jól olvad - gruyere vagy ementáli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a sót és a borsot, összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és az egészet jól összekeverjük.
  2. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, közben folyamatosan keverjük.
  3. Állni hagyjuk kb. 20 percig. Addig a szalonnát felvágjuk, kiolvasztjuk a zsírját, majd lapáttal kivesszük. A zsíron kis lángon karamellizáljuk a vékony karikára vágott vöröshagymát. Ha kész, hozzáadjuk a bacont, és elzárjuk alatta a gázt.
  4. Közben vizet forralunk, a tésztát pedig kisebb adagokban beleszaggatjuk. Ha feljöttek a víz felszínére, leszűrjük. Hozzáadjuk a hagymához és baconhöz.
  5. Így teszünk az összes többi nokedlitésztával is.
  6. Ha kész, összekeverjük egyszer. A tejfölt kikeverjük a tejjel, majd ezzel is elkeverjük. Végül ráreszeljük a sajtot, szépen eloszlatva, és azzal is elkeverjük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk, amíg a sajt forró és olvadós!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 21 588
elküldve: 12
receptkönyvben: 659
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

osztrák sajtos galuska baconnel és hagymával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maffika001
Maffika001 Thu, 2017-04-27 13:14

Ez csodafinom!!! Bár a nokedlit saját nokedlirecept hígabb verziójaként készítettem. De egyébként tökéletes recept, köszönöm!

Nudlis
Nudlis Mon, 2016-05-02 23:09

Kedves Szakácsunk!
...hogy én milyen régóta keresem ezt a tökéletes receptet! :) A Bécsi adventek elengedhetetlen összetevője! Köszönöm!

517
finomliszt 220 g
tojás 4 db
tej 2.5 dl
1 tk
bors 1 kk
bacon 110 g
vöröshagyma 3 közepes db
gruyére sajt 12 dkg
tejföl 1.5 dl
tej 4 ek