Így készít Jamie Oliver házi tésztát két összetevőből - neked is menni fog!

Jamie Oliver tésztakészítési trükkje a gyakorlott háziasszonyoknak és csipetkekészítőknek ismerős lehet. 

Jamie Oliver a házi karantén ideje alatt minden nap egy-egy gyors recepttel segít az otthonmaradóknak a főzésben. A Keep Cooking and Carry On(a Keep Calm and Carry On az angoloknál a II. világháború előtti időkben volt nyugtató és egyben motivációs plakát is, innen jött az új műsor címe is) című műsor legújabb részében egy nagyon egyszerű és praktikus tésztareceptet mutat nekünk az angol séf, amelyhez nem is kell más, csak liszt és egy kevés víz.
Jamie Oliver új műsorában garantáltan csak olyan recepteket láthatunk, amelyekhez kevés, otthon is megtalálható alapanyagot kell felhasználni, egy korábbi részben például chilis babot készített, az ételhez pedig szinte csak konzerveket (babot és paradicsomot), valamint szárított fűszereket és egy kis rizst használt fel.
A gyors házi tésztához nem kell sok szabályt követni, íme az egyszerű leírása annak, hogyan vágj neki a gyúrásnak:
  • Egy nagyobb tálba szórj lisztet (a mennyiség attól kell függjön, hány emberre főzöl, egy személyre 4-5 púpozott evőkanál elég)
  • Önts a liszthez egy kevés vizet, majd egy villával keverd össze a masszát
  • Ha még nagyon ragadós a tészta állaga, kevés lisztet szórhatsz még, és már kész is a tészta!
  • Ezután jöhet a nyújtás: ízlés szerint nyújtsuk a tésztát lisztezett konyhapulton vagy gyúródeszkán (szerintünk minél vékonyabb, annál jobb)
  • Jöhet a vágás, Jamie receptje szerint nagyjából fél centiméteres csíkokra érdemes vágni a tésztát, majd forrásban lévő vízbe dobni, és néhány perc alatt kész is!

A friss tésztát nem kell sokáig főzni, hiszen már eleve puha, gyorsan megfő, a kész ételt pedig szabadon ízesíthetjük bármivel, ami szemnek és szájnak ingere, vagy egyszerűen ami megtalálható a hűtőben/konyhaszekrényben. Már csak abban kell reménykednünk, hogy lesz liszt a legközelebbi kisboltban...

Jamie új műsora ezen a héten debütál az angol Channel 4-on, reméljük még mi is sok praktikus és gyors receptet leshetünk el kedvenc angol szakácsunktól.

Ezeket olvastad már?

via Metro.co.uk

címlapfotó via

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...