Így készít Jamie Oliver házi tésztát két összetevőből - neked is menni fog!

Jamie Oliver tésztakészítési trükkje a gyakorlott háziasszonyoknak és csipetkekészítőknek ismerős lehet. 

Jamie Oliver a házi karantén ideje alatt minden nap egy-egy gyors recepttel segít az otthonmaradóknak a főzésben. A Keep Cooking and Carry On(a Keep Calm and Carry On az angoloknál a II. világháború előtti időkben volt nyugtató és egyben motivációs plakát is, innen jött az új műsor címe is) című műsor legújabb részében egy nagyon egyszerű és praktikus tésztareceptet mutat nekünk az angol séf, amelyhez nem is kell más, csak liszt és egy kevés víz.
Jamie Oliver új műsorában garantáltan csak olyan recepteket láthatunk, amelyekhez kevés, otthon is megtalálható alapanyagot kell felhasználni, egy korábbi részben például chilis babot készített, az ételhez pedig szinte csak konzerveket (babot és paradicsomot), valamint szárított fűszereket és egy kis rizst használt fel.
A gyors házi tésztához nem kell sok szabályt követni, íme az egyszerű leírása annak, hogyan vágj neki a gyúrásnak:
  • Egy nagyobb tálba szórj lisztet (a mennyiség attól kell függjön, hány emberre főzöl, egy személyre 4-5 púpozott evőkanál elég)
  • Önts a liszthez egy kevés vizet, majd egy villával keverd össze a masszát
  • Ha még nagyon ragadós a tészta állaga, kevés lisztet szórhatsz még, és már kész is a tészta!
  • Ezután jöhet a nyújtás: ízlés szerint nyújtsuk a tésztát lisztezett konyhapulton vagy gyúródeszkán (szerintünk minél vékonyabb, annál jobb)
  • Jöhet a vágás, Jamie receptje szerint nagyjából fél centiméteres csíkokra érdemes vágni a tésztát, majd forrásban lévő vízbe dobni, és néhány perc alatt kész is!

A friss tésztát nem kell sokáig főzni, hiszen már eleve puha, gyorsan megfő, a kész ételt pedig szabadon ízesíthetjük bármivel, ami szemnek és szájnak ingere, vagy egyszerűen ami megtalálható a hűtőben/konyhaszekrényben. Már csak abban kell reménykednünk, hogy lesz liszt a legközelebbi kisboltban...

Jamie új műsora ezen a héten debütál az angol Channel 4-on, reméljük még mi is sok praktikus és gyors receptet leshetünk el kedvenc angol szakácsunktól.

Ezeket olvastad már?

via Metro.co.uk

címlapfotó via

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek