Tartós élelmiszerek: 10 étel, amit a HAGYMÁBÓL kihozhatsz, és nem pörkölt!

A hagyma, legyen vörös- vagy lilahagyma, nem csak pörkölt és magyaros ételek alapjául szolgálhat. Egészséges a vírusos időben, és olcsó, főzz vele sokat, éljen a #HÁZIMENZA!

A vörös- meg a lila hagyma mai napig egy igen olcsó, és nagyon is gyakorta használt alapanyagunk - ráadásul annyi isteni étel készülhet hagymából, ami túlmutat a sima dinsztelt, üvegesre párolt pörköltalapú fogásokon. A koronavírus miatti bespájzolás folytán bizonyára sokan vettetek belőle nagyobb mennyiséget, szóval mutatunk pár nem átlagos receptet hagymával!

via GIPHY

A vöröshagymáról egyébként is jó tudni, hogy:

igazi gyógyszer, az egyik feldolgozási módja a préselés. De csak óvatosan, az ajánlott napi mennyiség egy kiskanálnyi, mert több nagyon megerőltető lehet a gyomor számára! A megfelelően adagolt hagymalé csökkenti a vércukorszintet, és védelmet jelent a gyomorrák ellen. Még az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) ajánlásában is szerepel, mert segít megőrizni a vérerek rugalmasságát. Nagyon jól ismert a hatásossága a megfázás és az influenza elleni harcban. A nyers hagyma rágcsálása javítja a szájhigiéniát, megöli a fogszuvasodásért felelős baktériumokat.

A karantén alatt készített ételeidet recepttel várjuk #HÁZIMENZA névre hallgató FB-csoportunkban!

  1. 1.

    Szégyenlős hagyma

  2. 2.

    Töltött fehér hagyma

  3. 3.

    Fűszeres hagymás-gombás pirítós

  4. 4.

    Balzsamos lilahagyma-lekvár

  5. 5.

    Sajttal töltött hagymakarika

  6. 6.

    Házi kenyérlángos

  7. 7.

    Francia hagymaleves vajas pirítóssal

  8. 8.

    Háromhagymás leves

  9. 9.

    Házi sonkás-háromhagymás pizza

  10. 10.

    Klasszikus hagymás rostélyos

Címlapról ajánljuk

További cikkek