Tartós élelmiszerek: 10 étel, amit a HAGYMÁBÓL kihozhatsz, és nem pörkölt!

A hagyma, legyen vörös- vagy lilahagyma, nem csak pörkölt és magyaros ételek alapjául szolgálhat. Egészséges a vírusos időben, és olcsó, főzz vele sokat, éljen a #HÁZIMENZA!

A vörös- meg a lila hagyma mai napig egy igen olcsó, és nagyon is gyakorta használt alapanyagunk - ráadásul annyi isteni étel készülhet hagymából, ami túlmutat a sima dinsztelt, üvegesre párolt pörköltalapú fogásokon. A koronavírus miatti bespájzolás folytán bizonyára sokan vettetek belőle nagyobb mennyiséget, szóval mutatunk pár nem átlagos receptet hagymával!

via GIPHY

A vöröshagymáról egyébként is jó tudni, hogy:

igazi gyógyszer, az egyik feldolgozási módja a préselés. De csak óvatosan, az ajánlott napi mennyiség egy kiskanálnyi, mert több nagyon megerőltető lehet a gyomor számára! A megfelelően adagolt hagymalé csökkenti a vércukorszintet, és védelmet jelent a gyomorrák ellen. Még az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) ajánlásában is szerepel, mert segít megőrizni a vérerek rugalmasságát. Nagyon jól ismert a hatásossága a megfázás és az influenza elleni harcban. A nyers hagyma rágcsálása javítja a szájhigiéniát, megöli a fogszuvasodásért felelős baktériumokat.

A karantén alatt készített ételeidet recepttel várjuk #HÁZIMENZA névre hallgató FB-csoportunkban!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...