Ez a legjobb alternatíva, ha kifogytál a szárított kakukkfűből

Egy percig se aggódj, ha kifogytál a szárított kakukkfűből, Napi Tippünkből megtudhatod, mivel helyettesítheted ízvesztés nélkül.

Biztosan veled is megtörtént már, hogy azt hitted, minden hozzávaló és fűszer megtalálható a konyhádban, ami a recepthez szükséges, aztán főzés közben szembesültél azzal, hogy valami mégis hiányzik. Szerencsére szinte a legtöbb alapanyagot lehet helyettesíteni más összetevőkkel, és ez alól a szárított kakukkfű sem kivétel. Mutatjuk is, hogy milyen fűszert tudsz használni a kakukkfű helyett!

Ez a legjobb alternatíva, ha kifogytál a szárított kakukkfűből

Használj oregánót a kakukkfű helyett

A szárított kakukkfű számos csirkés étel gyakori összetevője így, ha valaha is kifogynál belőle, akkor használj oregánót helyette (és akkor is, ha alapvetően nem szereted a kakukkfüvet). Mindkét fűszernövény a mentafélék családjába tartozik, és a mediterrán térségben elterjedt.

A szárított oregánó hasonlóan izgalmas, fűszeres ízvilággal rendelkezik, mint a szárított kakukkfű.

A kakukkfű egyik egyedülálló tulajdonsága, hogy enyhe gyógynövényes, mentolos jegyeket kölcsönöz az ételeknek, az oregánó pedig ugyanezzel a tulajdonsággal bír. Egy dologra érdemes azonban odafigyelni, ha szárított oregánót használsz a kakukkfű helyett, mégpedig, hogy olykor az oregánóknak intenzív íze lehet. Ha nem vigyázol, az oregánó gyorsan eluralkodhat az ételeden. Inkább kevesebb mennyiséggel kezdj, mint amennyi kakukkfüvet a recept előír, majd kóstolj, és aszerint emeld a fűszer mennyiségét.

A szárított kakukkfű más helyettesítői

Ha esetleg oregánó sincs otthon, akkor válassz a mentacsaládba tartozó fűszernövények közül egy másikat.

Például a zsálya is a mentacsalád tagja, így nyugodtan használhatod a kakukkfű helyettesítésére. A zsályának kicsit erősebb íze van, ezért az oregánóhoz hasonlóan figyelni kell arra, hogy mennyit használsz belőle. A zsálya hihetetlenül illatos, így, ha nem akarod, hogy az ételnek ilyen intenzív illata legyen, akkor érdemes más fűszert választani.

A majoránna szintén a mentafélék családjába tartozik.

A többi fűszernövényhez képest viszont enyhébb ízű. A majoránna enyhe citrusos jegyekkel rendelkezik, egy csipetnyi édességgel, amely a mentacsalád más fűszernövényeinek földes ízével párosul. A majoránna a kakukkfűhöz képest kissé kesernyés, de remekül illik olyan ételekhez, amelyek olyan „nehéz" összetevőket tartalmaznak, mint például a tejszín vagy a sajt.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, amelyek megkönnyítik a munkát:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...