Kiderült, miért recés a fűszeres üvegek alja

Biztos veled is volt olyan, hogy nem jött a só a sószóróból, ezért a tenyereddel ütögetted, mint egy őrült. Napi Tippünkben eláruljuk, hogy van egy sokkal jobb megoldás a problémára!

A TikTokon mindig tudunk valami újat tanulni. Például megtudtuk, hogy egészen eddig rosszul használtuk a szemeteszsákot, és azt is, hogy a lábosok fedőjét sem kell a kezünkben fognunk, amikor épp levesszük az edényről. Most pedig az is kiderült, hogy miért recés a fűszeres üvegek alja, és hogy ez miért is nagyon jó nekünk.

Kiderült, miért recés a fűszeres üvegek alja! Le fog esni az állad

Persze ma már ahány ház, annyi só- és borsszóró, rengeteg dizájnos és dekoratív modell közül lehet válogatni, amelyek már nem rendelkeznek ezzel az apró, de okos részlettel, azonban mint kiderült, a klasszikus üveg fűszertartók alja nem véletlenül lett recés. Ahogy az alábbi videóban is látható, egy nagyon gyakori problémát lehet velük megoldani: ha nem jön a só vagy bármilyen más fűszer az üvegből, egyszerűen csak össze kell dörzsölni az alját egy másik üveg recés aljával, és gond egy szál se!

@waywaw

I can’t belive this works #spices #design #lifehack #cookinghacks #spicy

♬ Makeba - Jain

Nem kell tenyérrel püfölni és rázni az üveget, mint egy őrült, hanem egyszerűen, feltűnés nélkül lehet használni akkor is, ha elakadt a fűszeráradat. Viszont!

Ahogy a videó alatt többen kiemelték, ha nagyon sokszor alkalmazod ezt a módszert, akkor egy idő után a súrlódó üvegből darabok válhatnak le, és akár finom üvegpor is megjelenhet az ételben.

A mi tanácsunk az, hogy csak végszükség esetén használd ezt a metódust, tehát ha tényleg nem jön semmi a fűszertartóból. Otthon nyilván ki tudod tisztítani, esetleg egy másik üvegbe teheted a fűszereket, de ha étteremben jelentkezik hasonló probléma, akkor egyszer-egyszer még biztonságosan bevetheted ezt a trükköt.


Ismerd meg velünk az alapokat:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek