Kiderült, miért recés a fűszeres üvegek alja

Biztos veled is volt olyan, hogy nem jött a só a sószóróból, ezért a tenyereddel ütögetted, mint egy őrült. Napi Tippünkben eláruljuk, hogy van egy sokkal jobb megoldás a problémára!

A TikTokon mindig tudunk valami újat tanulni. Például megtudtuk, hogy egészen eddig rosszul használtuk a szemeteszsákot, és azt is, hogy a lábosok fedőjét sem kell a kezünkben fognunk, amikor épp levesszük az edényről. Most pedig az is kiderült, hogy miért recés a fűszeres üvegek alja, és hogy ez miért is nagyon jó nekünk.

Kiderült, miért recés a fűszeres üvegek alja! Le fog esni az állad

Persze ma már ahány ház, annyi só- és borsszóró, rengeteg dizájnos és dekoratív modell közül lehet válogatni, amelyek már nem rendelkeznek ezzel az apró, de okos részlettel, azonban mint kiderült, a klasszikus üveg fűszertartók alja nem véletlenül lett recés. Ahogy az alábbi videóban is látható, egy nagyon gyakori problémát lehet velük megoldani: ha nem jön a só vagy bármilyen más fűszer az üvegből, egyszerűen csak össze kell dörzsölni az alját egy másik üveg recés aljával, és gond egy szál se!

@waywaw

I can’t belive this works #spices #design #lifehack #cookinghacks #spicy

♬ Makeba - Jain

Nem kell tenyérrel püfölni és rázni az üveget, mint egy őrült, hanem egyszerűen, feltűnés nélkül lehet használni akkor is, ha elakadt a fűszeráradat. Viszont!

Ahogy a videó alatt többen kiemelték, ha nagyon sokszor alkalmazod ezt a módszert, akkor egy idő után a súrlódó üvegből darabok válhatnak le, és akár finom üvegpor is megjelenhet az ételben.

A mi tanácsunk az, hogy csak végszükség esetén használd ezt a metódust, tehát ha tényleg nem jön semmi a fűszertartóból. Otthon nyilván ki tudod tisztítani, esetleg egy másik üvegbe teheted a fűszereket, de ha étteremben jelentkezik hasonló probléma, akkor egyszer-egyszer még biztonságosan bevetheted ezt a trükköt.


Ismerd meg velünk az alapokat:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...