Kiderült, miért recés a fűszeres üvegek alja

Biztos veled is volt olyan, hogy nem jött a só a sószóróból, ezért a tenyereddel ütögetted, mint egy őrült. Napi Tippünkben eláruljuk, hogy van egy sokkal jobb megoldás a problémára!

A TikTokon mindig tudunk valami újat tanulni. Például megtudtuk, hogy egészen eddig rosszul használtuk a szemeteszsákot, és azt is, hogy a lábosok fedőjét sem kell a kezünkben fognunk, amikor épp levesszük az edényről. Most pedig az is kiderült, hogy miért recés a fűszeres üvegek alja, és hogy ez miért is nagyon jó nekünk.

Kiderült, miért recés a fűszeres üvegek alja! Le fog esni az állad

Persze ma már ahány ház, annyi só- és borsszóró, rengeteg dizájnos és dekoratív modell közül lehet válogatni, amelyek már nem rendelkeznek ezzel az apró, de okos részlettel, azonban mint kiderült, a klasszikus üveg fűszertartók alja nem véletlenül lett recés. Ahogy az alábbi videóban is látható, egy nagyon gyakori problémát lehet velük megoldani: ha nem jön a só vagy bármilyen más fűszer az üvegből, egyszerűen csak össze kell dörzsölni az alját egy másik üveg recés aljával, és gond egy szál se!

@waywaw

I can’t belive this works #spices #design #lifehack #cookinghacks #spicy

♬ Makeba - Jain

Nem kell tenyérrel püfölni és rázni az üveget, mint egy őrült, hanem egyszerűen, feltűnés nélkül lehet használni akkor is, ha elakadt a fűszeráradat. Viszont!

Ahogy a videó alatt többen kiemelték, ha nagyon sokszor alkalmazod ezt a módszert, akkor egy idő után a súrlódó üvegből darabok válhatnak le, és akár finom üvegpor is megjelenhet az ételben.

A mi tanácsunk az, hogy csak végszükség esetén használd ezt a metódust, tehát ha tényleg nem jön semmi a fűszertartóból. Otthon nyilván ki tudod tisztítani, esetleg egy másik üvegbe teheted a fűszereket, de ha étteremben jelentkezik hasonló probléma, akkor egyszer-egyszer még biztonságosan bevetheted ezt a trükköt.


Ismerd meg velünk az alapokat:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...