4 elhanyagolt fűszer, amit gyakrabban kéne használnod

Fűszerek nélkül bajosan tudnánk főzni – ezek a szárított vagy friss növények, bogyók és termések adják ételeink aromájának, zamatának jelentős részét. De vajon akadnak olyan üvegcsék a polcon, amelyekért ritkán nyúlunk?

Valószínűleg kevés olyan konyha van a világon, ahol ne akadna legalább öt különböző fűszer. Persze ez csak a szerény kiindulási alap: mondhatnánk, hogy a határ a csillag(ánizs)os ég. Azok, akik gyakran, szenvedélyesen és kreatívan főznek, hajlamosak előbb-utóbb egy egész szekrénynyi gyűjteményt felhalmozni, gyakran addig a pontig, amikor már a hátsó sorban megbújó fűszerek bizony feledésbe merülnek. Érdemes hát néhanapján némi kurátori munkát végezni, átnézni, hogy mi mindent rejt a fűszerespolcunk – ebben nyújthat segítséget az alábbi lista.

Nézd meg galériánkban az elhanyagolt fűszerek listáját!

Receptek a fűszerelhasználáshoz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket mutatunk:

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?