Sose használd egyszerre a szódabikarbónát ezzel a fűszerrel

Ha nem szeretnél főzéskor vagy sütéskor nagyot csalódni, akkor sose használd egyszerre a szódabikarbónát ezzel a fűszerrel.

A szódabikarbónát általában sütemények készítésekor szoktuk használni, míg a kurkuma segítségével különféle ínyenc fogásokat tudunk elkészíteni. A mi konyhánk valószínűleg nem is működhetne ezen hozzávalók nélkül. Ám, mint kiderült a szódabikarbóna és a kurkuma egyáltalán nem alkotnak túl jó párost... Kíváncsi vagy, miért? Akkor most jól figyelj, mert mindent elárulunk róla!

Sose használd egyszerre a szódabikarbónát ezzel a fűszerrel

Piros színűvé változik a kurkuma

Nemrég az indiai származású Ranveer Brar séf osztotta meg főzési tippjét az Instagramon arról, hogy miért nem szabad a két összetevőt összekeverni. A videóban arról beszélt, hogy ha valaki szódabikarbónát tartalmazó ételt vagy tésztát készít, akkor semmiképpen se adjon hozzá kurkumát.

A kettő összekeverésekor ugyanis a kurkuma elveszíti szép sárgás színét és pirosra változik.

Jó, de miért lesz piros a kurkuma? Ennek oka a szódabikarbóna lúgossága, mely hatására a kurkuma kémiai reakción megy keresztül, és megváltoztatja a színét.

Sőt a séf szerint a kettő hozzávaló keveredése olyan kémiai reakciót válthat ki, melytől az étel megbarnulhat, vagy akár kellemetlen szagú is lehet. Továbbá nem ajánlott a szódabikarbónát savas összetevőkkel, például citromlével, ecettel vagy íróval mixelni, mivel ezek a keverékek is kellemetlenné tehetik az étel ízét.

Te belefutottál már valaha ebbe a problémába?

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...