Tanulj meg tökéletes kalácsot fonni Rosenstein Timivel!

Rosenstein Timi a piték koronázatlan királynője, de a tarsolyában nemcsak ámulatba ejtő pitekreációk lapulnak, hanem más finomságok elkészítésének is szakértője. Legutóbbi videóiban a kalácsfonás technikáját mutatta be.

A barhesz, vagy más néven hálá (challah) a zsidó konyhaművészet ikonikus péksüteménye, a kelt, fonott kalács vagy kenyér a hagyományok szerint péntek este és szombaton az étkezőasztal elmaradhatatlan eleme. Az ünnepi kalács a húsvéti menüből (a pészah idén március 27. és április 4. közé esik, tehát részben átfedésben van a keresztény húsvéttal) sem maradhat ki, Rosenstein Timi ezért Instagram-oldalán a csodás piteképek mellett videóban mutatta meg, hogyan kell négy illetve hat szálból barheszt fonni.

Kezdődjön a kalácsfonás!

A videók akkor is nagyon hasznosak, ha nem kimondottan barheszt, hanem csak 'mezei' kalácsot készítesz a húsvéti ünnepre (ha pedig épp nincs kedved hozzá, meg is tudod rendelni), segítségükkel biztosan nem fogsz elveszni a tésztaszálak között fonás közben.

Bónuszként pedig egy szálból font mini kalácsot is készített:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több húsvéti cikket itt találsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek