Így készül a tökéletes húsvéti ötfonatú kalács
Az egyik leggyönyörűbb húsvéti kalács az oldalunkról csak arra vár, hogy megsüssétek! Igaz, hogy nem kevesebb, mint öt fonat díszíti, de nem nehéz, megígérjük!
NosaltyAz egyik leggyönyörűbb húsvéti kalács az oldalunkról csak arra vár, hogy megsüssétek! Igaz, hogy nem kevesebb, mint öt fonat díszíti, de nem nehéz, megígérjük!
NosaltyA húsvéti ételek repertoárja végesnek tűnik, hiszen alig néhány fő alapanyagra, a sonkára, kalácsra, tojásra, retekre, újhagymára épül, mégis meglepő, hányféleképpen alakítható, újragondolható és modernizálható egy-egy nagy klasszikus. Mutatjuk a legszebb és legnépszerűbb húsvéti recepteket!
NosaltyA húsvéti kalács furcsa helyzetben van olyan szempontból, hogy alapvetően enyhén édeskés íze van, mégis sós ételek (sonka, tojás, zöldségek, torma) mellett tálaljuk. Ha feloldanánk ezt az ellentmondást, süssünk idén sós kalácsokat!
Lakos BenedekErre a hétre vegyesen kínálunk nektek mindenféle fogást, hogy készülődni tudjatok a húsvéti hosszú hétvégére. Jöjjenek a húsmentes, böjti ételek, hétvégén pedig a mennyei ünnepi lakoma legfinomabb szereplői!
NosaltyHonnan érdemes kalácsot rendelni, ha húsvétkor a legfinomabb fonott péksüteményt szeretnénk vágni, törni, szakítani?
Pákozdi NóraMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekEgy sokfonatú húsvéti kalács már önmagában is igen impozáns látványt nyújt a hófehér abrosszal leterített ünnepi asztal közepén. Most képzeljük el ugyanezt a kalácsot, csak lilás színben.
Lakos BenedekÚj cikksorozatunk, az Így főztök ti, azért indult el, hogy tőletek, az olvasóktól tanulhassunk mindannyian. Így április elején arra voltunk kíváncsiak, ti hogyan sütitek otthon a húsvéti fonott kalácsot. Fogadjátok szeretettel két Nosalty-hobbiszakács receptjét, ötleteit és tanácsait, amiket most örömmel megosztanak veletek is.
NosaltyKóstoltál már babkát? Ha még nem, akkor azért, ha már beleszerettél, akkor azért mutatjuk, hogy honnan tudsz rendelni belőle a húsvéti ünnepekre.
Pákozdi NóraA kelt tésztáknak sokan félnek nekiállni, nehogy csalódás legyen a vége, pedig a leghálásabb, legjobban kezelhető tészták egyike. Profi cukrász osztotta meg a legfontosabb tippjeit, amiket betartva egész biztos, hogy még kezdőknek is sikerülni fog a tökéletes fonott kalács húsvétra.
Nábelek ZsófiUgyan csak lassan, de azért fokozatosan elkezdünk felkészülni az év egyik legnagyobb ünnepére – húsvétkor az emberek szeretnek kitenni magukért, és mindenféle finom süteményt készíteni, szóval hoztunk is nektek pár csodás kalácsreceptet.
NosaltyA húsvét után a kamrában száradó, szikkadt kalácsok megmentője a kalácspuding. Borzasztóan egyszerű, mégis van, hogy nem úgy sikerül, amilyenre akartuk. Hogy mindig tökéletes legyen, fogadjuk meg ezt a néhány tanácsot.
Lakos BenedekA húsvéti szokásoknak is megvan a mélyre nyúló gyökerük, ezzel együtt azoknak az ételeknek és italoknak is, amelyeket ilyenkor fogyasztunk. Vegyük sorra, mik azok, amik az ünnepen rendszerint az asztalra kerülnek, és miért.
Stuth-Nagy NikiA kalácsfonás sok mindenkit elrettent, pedig nem is akkora ördöngösség szép fonatokat készíteni, csak gyakorolni kell. Az alábbi összefoglaló videó segít a mesterség elsajátításában. A közelgő húsvéti ünnepeken be is vethetjük a tanultakat!
Karsai RoniMikulás alkalmából a gyerekeknek kedvezünk mai menünkkel: házi csirkenuggets-et és édes élvezeteket kínálunk.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...