12 mesés kalács, amit mindenképpen készíts el idén húsvétkor
Ha te is úgy gondolod, hogy nincsen húsvét kalács nélkül, akkor itt az ideje, hogy házilag készítsd el ezt az emblematikus finomságot.
NosaltyHa te is úgy gondolod, hogy nincsen húsvét kalács nélkül, akkor itt az ideje, hogy házilag készítsd el ezt az emblematikus finomságot.
NosaltyIdén a hagyományos bejgli, zserbó és társai mellé egy nagyon puha, könnyed diós-mazsolás kalácsot is készítettünk, ami nemcsak az ünnepekre, hanem a hétköznapra is remek, és az utolsó morzsáig el fog fogyni.
Gerzsenyi FlóraLendületes, húsvéti menü érkezik ma, amivel garantált a jóllakás.
NosaltyHa valaki szeretne egy kicsit spórolni a húsvéti lakomán, akkor érdemes tudnia, hogy hol szerezheti be a legjobb áron az élelmiszereket!
NosaltyKíváncsiak vagytok, hogy mely receptekért voltatok teljesen oda tavalyi? Akkor jó helyen jártok, mert összegyűjtöttük nektek a legnagyobb népszerűségnek örvendő kalácsokat! Jó sütögetést kívánunk!
NosaltyTermészetesen nem csak egyféle bundás kenyér létezik a világon, elég unalmas is lenne a földbolygó, ha ez így lenne. A most következő recept az édes kategóriába esik, ráadásul nem serpenyőben készül. De akkor hogyan?
Lakos BenedekA kelt tészta nagyon sok minden egyszerre: kellemes gyermekkori emlék, klasszikus megoldás vendégség esetére, és lássuk be, macerás, kényes konyhai szereplő. Nézzük most a tészta készítésének legfontosabb mozzanatait.
Lakos BenedekKét fajta ember létezik: az egyik a sós fogásokat preferálja, a másik az édesért őrül meg. Valószínűleg te az utóbbi tábort erősíted, ha lekattintottad ezt az összeállatásunkat. Jöjjenek a finomabbnál finomabb variációk édes szájúaknak!
NosaltyIdei húsvéti összegzésünkből kiderül, hogy a tojáspucolással még mindig sokaknak meggyűlik a baja, a sárgatúró nem ment ki a divatból, sőt, a tökéletes húsvéti sonka és kalács titka pedig 2022-ben is kiemelten érdekli a Nosalty látogatóit.
NosaltyA húsvéti készülődés minden izgalma és fáradtsága kissé felidézi az emberben a karácsonyi rohanás emlékeit. De nem kell ennek így lennie: szépen, nyugalmasan is letudhatjuk az összes feladatot, ha egy kicsit előre készülünk.
Lakos BenedekA húsvéti pite talán nem egy olyan sütemény, amit gyakran készítünk. Sőt, igazából nem is vagyok benne biztos, hogy létezik. Legalábbis eddig nem létezett. Íme, minden, ami jó a húsvétban, egy szeletbe sűrítve.
Lakos BenedekMúlt héten már gőzerővel a húsvétra készültünk: szuper ötleteket adtunk, mit egyetek reggelire, ha nem csak a sonka melletti főtt tojást falnátok, elárultuk a tökéletes tojástekercs receptjét, és ellenállhatatlanná tettük a húsvéti sonkát, méghozzá egy baracklekváros mázzal!
NosaltyHonnan érdemes kalácsot rendelni, ha húsvétkor a legfinomabb fonott péksüteményt szeretnénk vágni, törni, szakítani?
Pákozdi NóraMinden ünnepkörnek, így a húsvétnak is megvannak a maga tradicionális fogásai, alapanyagai. Ezeket általában minden évben a megszokott módon készítjük el, amivel persze semmi probléma nincsen. Azonban egy kis kísérletezés még soha nem ártott senkinek. Nem kell újra feltalálnunk a spanyolviaszt, épp elég, ha egy kicsit szabadon engedjük a fantáziánkat, és kedvünkre alkotunk. Ez a cikksorozat ebben nyújt segítséget.
Lakos BenedekA főtt sonka hódolói mellett húsvétkor illik azokra is gondolni, akik egyáltalán nem esznek húst. Mutatunk nektek pár olyan ötletet, amelyek nagyonis megállják a helyüket a tavasz legfontosabb ünnepén, és bár nem feltétlen vegánok, mindenképpen húsmentesek.
NosaltyEgy jó főzeléket mindig jó kanalazni, ha azonban laktózérzékenységgel küzdünk, akkor kicsit alakítani kell rajtuk. Szerencsére ez egyáltalán nem lehetetlen.
NosaltyNem tudni, hogyan, de valamiért minden kakaós sütemény olyan őrülten puha és szaftos marad napokig, hogy az ember teljesen eldobja az agyát minden egyes újabb harapásnál. Az alábbiak legalábbis mind ilyenek!
NosaltyFelhőpuha habbal töltött, rétegzett és/vagy díszített süteményeket sorakoztatunk fel most előttetek, és előre is elnézést kérünk, mert egytől-egyig elképesztő guszták.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Egy villámgyors tészta mindig nagy áldás: ha sietünk, de mégis ennénk valami laktatót, jól jöhet egy ilyen recept. Ha pedig még ízélményt is kapunk közben, az további plusz pont!