Hűsítő limonádé

Kevés dolog van, ami jobban hűsít egy forró nyári napon, mint a limonádé, akár otthon, akár a szabadban vagy egy baráti összejövetelen fogyasztjuk. Mindenki szereti, könnyen elkészíthető, és C-vitamintartalma miatt nagyon egészséges.

Egészséges ebéd a strandon is >>

flickr: Lemon Grove by simpologist

Legtöbbünk a gyors és egyszerű változatát készíti, ami nem más, mint egy jó adag, frissen facsart citrom leve, kevés cukor, felöntve jéghideg szódával. Az eredeti recept azonban ennél egy kicsit bonyolultabb, viszont annál ízletesebb.

Mentás-citromos limonádé eperrel

Anyukám egyik barátnője mindig citromkarikákkal csinálja a limonádét, egy másik pedig zöldekkel, pl. citromfűvel vagy mentával. Mi most ötvöztük a kettőt, kiegészítve egy saját ...

Áfonyás limonádé

Nem főztem össze a citromot vízzel és az áfonyával, mert nem volt időm. Aki akarja megteheti, és a cukrot is tegye bele. Elég csak pár deci vízben, és azt majd hozzáönteni a ...

Hűsítő italtippek a nyári forróságban >>

Pinkyládé

Hagyományos limonádé

Sziruphoz

  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze víz

A vizet és a cukrot addig főzzük, míg szirup állagot nem kapunk, majd hagyjuk hűlni.

Limonádé

  • 1 csésze citromlé
  • 3 csésze víz

Készítsünk ezekből alapot. Tetszés szerint reszelhetünk bele citrom- vagy narancshéjat is. Öntsük bele a szirupot, és keverjük el benne.

Hűtsd le magad készíts otthon fagyit! >>

Citrusos limonádé

Már így önmagában is rendkívül ízletes, de számtalan módon megbolondíthatjuk, hogy még izgalmasabbá tegyük. Ha vendégeket várunk, készítsük el az alap limonádét, és különböző edénykékben szolgáljunk fel hozzá tetszőleges ízesítőket, gyümölcsöket, például epret, narancsot, de használhatunk még levendulát, gyömbért vagy mentát. Így bárki elkészítheti a maga kedvencét. Ha ez még mindig nem lenne elég, készítsünk különböző ízesített jégkockákat is hozzá!

Mi kerülhet még a jégkockatartóba? >>

Limonádé epres jégkockával

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Legújabb receptek

Olasz rózsafánk

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt neked is tudnod kell, ha szereted a banánt: fontos...

Már érvénybe lépett az Európai Unió új szabályozása, ami egy kis megnyugvást jelent majd a vásárlók számára. Arról már korábban is írtunk, hogy kötelező megjelölni a gyümölcsök származási helyét, de a banánnal kapcsolatban további információkat kell feltüntetni a címkén.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...