A hét szakácsa: TraRita

A hét szakácsa rovatunkban hetente egy-egy szakácstársatokat ismerhetitek meg közelebbről. Fogadjátok szeretettel a NoSalty e heti főszakácsát, TraRitát!

TraRita

Mit is írhatnék magamról? Már kislány koromban is sokat sertepertéltem a konyhában nagymamám körül.

Amikor csak lehetett, segédkeztem, legyen az sütés, főzés vagy akár mosogatás.

Nálunk a faluban az volt a szokás, hogy a lagzikba egy héten át sütöttek a nők a családban. Összejöttek a vőlegény vagy menyasszony szüleinél és beindult a sütés. Egyszer szerencsém volt egy ilyen eseményen részt venni. Annyira tetszett, annyira jól éreztem magam. Volt egy néni, aki levezényelte az egész sütést, hozta a receptjeit és kiadta mindenkinek a munkát. Persze ő maga is dolgozott. Akkor kislányként arra vágytam, hogy majd egyszer én is süthessek sokat és lakodalmakra is. Immáron 22 éve készítem a finomabbnál finomabb sütiket, akár édeset, akár sósat.

Sütök kicsiknek, nagyoknak, családomnak és mások örömére is. Szívesen próbálok ki új recepteket is. Innen a NoSalty oldaláról is sok mindent elkészítettem már. Számomra fontos a külső is, nem mindegy, hogyan van tálalva egy étel vagy sütemény.

Fontos az első benyomás. Szívesen osztok meg ötleteket, tanácsokat. Szeretek főzni is, a tengeri herkentyűket nem, de azon kívül bármit elkészítek és meg is eszem. Sajnos nem látjátok, nem tudjátok, hogy nagy szerelmem a mézeskalács-készítés. Hihetetlen, mennyire szeretem az első mozzanattól az utolsóig. A nyers tésztától a csomagolásig.

Nincs olyan alkalom, ünnep, évszak, amire ne tudnék ötletet. Szeretem az illatát, ami belengi a lakás minden zegzugát. Szeretem sütni, díszíteni, csomagolni és gyönyörködni benne. Ha pedig ajándékba szánom, akkor az örömöt szeretem, amit látok mások szemében.

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek