A hét szakácsa: Mignon

E heti főszakácsunk Mignon, aki szinte az első percektől velünk van. Egyszerű, mutatós, ötletes receptjeit sokan kedvelitek – tudjatok meg most többet a szakácsról!

Lassan 10 éve, egy borongós napon a tévét kapcsolgatva, rábukkantam egy magával ragadó főzőműsorra, ami azonnal jókedvre derített. Megtetszett személyes hangvétele, dinamizmusa, első pillanatra beleszerettem Stahl Judit műsorainak hangulatába. Felcsillantotta a reményt, hogy mindenki képes finomabbnál finomabb ételeket készíteni, az egyik titok pedig a pontos és részletes receptben rejlik. Türelmetlenül vártam a következő adásokat, kíváncsian figyeltem az új konyhai praktikákat, trükköket, egyszerű fortélyokat. A műsorok után bátran kezdtem kísérletezni, és a siker szerencsére nem maradt el. Újabb és újabb fogásokat, ízvilágokat fedeztünk fel párommal, aki örömmel fogadta újításaimat. Kinyomtatott receptgyűjteményem egyre bővült, mindegyiket saját megjegyzéseinkkel gazdagítottam, véleményeztem, így szép lassan kialakult kedvenceink listája.

Annyira magával ragadott a műsor, hogy sokszor alig bírtam kivárni a másnapot, hogy bevásároljam a szükséges hozzávalókat, és egy újabb ízletes fogást próbáljak ki. Így gyűrűzött be szépen lassan mindennapi életembe a sütés-főzés öröme. Egyre nyitottabb lettem a kulináris világra, sokféle receptet, blogot és könyvet kezdtem olvasni. Be kell vallanom, volt olyan is, hogy kedvenc gasztroregényem – Susan Loomis: Ház a Tatin utcán – olvasása közben, azt vettem észre, hogy már a konyhában vagyok és készítem is a kinézett desszertet. Azt csak félve jegyzem meg, hogy mindezt az éjszaka közepén... Férjem, profitálva a finom falatokból, jó szemmel nézte új szenvedélyemet: szívesen segített a bevásárlásokban, fotózásokon, na és persze a kóstolásokban!

Az elmúlt években kicsit változott a helyzet... Két kisgyermekes családanyaként nincs mindig időm és energiám a kedvenc, kiszemelt receptet azonnal elkészíteni, de továbbra is nagy lelkesedéssel érkezem a konyhába mikor egy új étel kipróbálásáról van szó. Az utóbbi időben főleg külföldi gasztrooldalakat szeretek böngészni, felülmúlhatatlan nagy kedvencem Jamie Oliver lett, mivel ő is tökéletesen hiteti el velünk, hogy a konyhában minden pofonegyszerűen elkészíthető, csak akarni kell! És ha ezt elhisszük neki, sikerülni is fog! Nagyon sok receptjét kipróbáltam, a sok pozitív visszajelzés pedig adott egy kis önbizalmat, így mertem belefogni a kelt tészták készítésébe is. Két kisfiam is örömmel segít az alapanyagok kimérésében, a dagasztásban, a nyújtásban, a szaggatásban, hiszen élvezik, hogy az „igazi gyurmázásnak" ehető a végeredménye.

Nincs annál nagyobb öröm, mint mikor jóízűen, együtt fogyasztjuk el a közösen készített ételeket. Bár azt is be kell vallanom, hogy az elkészítés után jön számomra a két legnehezebb fázis: a szorgos kis gyerekkezek után rendet rakni, majd az elkészült „művet" lefotózni. Mikor már mindenki éhes hassal várja a finomságokat, nehéz hatékonyan meggyőzőnek lenni, hogy én még most ezt szeretném szépen, ízlésesen le is fotózni. Gyakran teszik fel a kérdést: „Megkóstolhatjuk?" Ilyenkor csak Vrábel Kriszta találó szlogenjét tudom ismételgetni: „Igen, majd ha lefotóztam!" És reménykedem, hogy én leszek a gyorsabb, nem ők, mert csak ezeket a recepteket tudom feltenni és megosztani veletek, kedves NoSalty-rajongók! :)

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...