A hét szakácsa: Mignon

E heti főszakácsunk Mignon, aki szinte az első percektől velünk van. Egyszerű, mutatós, ötletes receptjeit sokan kedvelitek – tudjatok meg most többet a szakácsról!

Lassan 10 éve, egy borongós napon a tévét kapcsolgatva, rábukkantam egy magával ragadó főzőműsorra, ami azonnal jókedvre derített. Megtetszett személyes hangvétele, dinamizmusa, első pillanatra beleszerettem Stahl Judit műsorainak hangulatába. Felcsillantotta a reményt, hogy mindenki képes finomabbnál finomabb ételeket készíteni, az egyik titok pedig a pontos és részletes receptben rejlik. Türelmetlenül vártam a következő adásokat, kíváncsian figyeltem az új konyhai praktikákat, trükköket, egyszerű fortélyokat. A műsorok után bátran kezdtem kísérletezni, és a siker szerencsére nem maradt el. Újabb és újabb fogásokat, ízvilágokat fedeztünk fel párommal, aki örömmel fogadta újításaimat. Kinyomtatott receptgyűjteményem egyre bővült, mindegyiket saját megjegyzéseinkkel gazdagítottam, véleményeztem, így szép lassan kialakult kedvenceink listája.

Annyira magával ragadott a műsor, hogy sokszor alig bírtam kivárni a másnapot, hogy bevásároljam a szükséges hozzávalókat, és egy újabb ízletes fogást próbáljak ki. Így gyűrűzött be szépen lassan mindennapi életembe a sütés-főzés öröme. Egyre nyitottabb lettem a kulináris világra, sokféle receptet, blogot és könyvet kezdtem olvasni. Be kell vallanom, volt olyan is, hogy kedvenc gasztroregényem – Susan Loomis: Ház a Tatin utcán – olvasása közben, azt vettem észre, hogy már a konyhában vagyok és készítem is a kinézett desszertet. Azt csak félve jegyzem meg, hogy mindezt az éjszaka közepén... Férjem, profitálva a finom falatokból, jó szemmel nézte új szenvedélyemet: szívesen segített a bevásárlásokban, fotózásokon, na és persze a kóstolásokban!

Az elmúlt években kicsit változott a helyzet... Két kisgyermekes családanyaként nincs mindig időm és energiám a kedvenc, kiszemelt receptet azonnal elkészíteni, de továbbra is nagy lelkesedéssel érkezem a konyhába mikor egy új étel kipróbálásáról van szó. Az utóbbi időben főleg külföldi gasztrooldalakat szeretek böngészni, felülmúlhatatlan nagy kedvencem Jamie Oliver lett, mivel ő is tökéletesen hiteti el velünk, hogy a konyhában minden pofonegyszerűen elkészíthető, csak akarni kell! És ha ezt elhisszük neki, sikerülni is fog! Nagyon sok receptjét kipróbáltam, a sok pozitív visszajelzés pedig adott egy kis önbizalmat, így mertem belefogni a kelt tészták készítésébe is. Két kisfiam is örömmel segít az alapanyagok kimérésében, a dagasztásban, a nyújtásban, a szaggatásban, hiszen élvezik, hogy az „igazi gyurmázásnak" ehető a végeredménye.

Nincs annál nagyobb öröm, mint mikor jóízűen, együtt fogyasztjuk el a közösen készített ételeket. Bár azt is be kell vallanom, hogy az elkészítés után jön számomra a két legnehezebb fázis: a szorgos kis gyerekkezek után rendet rakni, majd az elkészült „művet" lefotózni. Mikor már mindenki éhes hassal várja a finomságokat, nehéz hatékonyan meggyőzőnek lenni, hogy én még most ezt szeretném szépen, ízlésesen le is fotózni. Gyakran teszik fel a kérdést: „Megkóstolhatjuk?" Ilyenkor csak Vrábel Kriszta találó szlogenjét tudom ismételgetni: „Igen, majd ha lefotóztam!" És reménykedem, hogy én leszek a gyorsabb, nem ők, mert csak ezeket a recepteket tudom feltenni és megosztani veletek, kedves NoSalty-rajongók! :)

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Hozzászólások

Ági78

Szia Mignon! Szívb?l gratulálok a hét szakácsa címhez! Üdv: Ági

Mignon

Köszönöm kedves Ági, aranyos vagy! Szép napot: Mignon

Torma

Kedves Mignon! Gratulálok a hét szakácsa címhez; továbbra is figyelemmel kísérem a receptjeidet! Üdv. Torma :)

Mignon

Kedves Torma! Köszönöm! :) Igazán örülök neki, remélem találsz majd még köztük kedvedre valót. Minden jót neked ott a messzi távolban! :))) Üdvözöllek: Mignon

Évi néni

Kedves Mignon! Gratulálok a címhez és ámulva-bámulva olvassuk az eddigi receptjeidet. Szenzációsak. Üdv: Évi néni

Mignon

Kedves Évi néni! Ezt igazán öröm volt olvasni! Én köszönöm! Szép napot: Mignon

pussycat

Kedves Mignon! Fogadd oszinte gratulaciomat a "Het Szakacsa" cimhez! Sok kedvemre valot talaltam mar a receptjeid kozott. Tovabbi lelkes sutest-fozest kivanok! Udvozlettel: Veronika

Mignon

Kedves Veronika! Köszönöm! :) Nagyon jó ezt olvasni, ad egy kis bátorítást a folytatáshoz! :) Üdvözöllek: Mignon

Redy

Már vártam, hogy Te mikor kerülsz sorra a Hét szakácsa rovatban!:-) Én is rendelkezem a két kisgyermek segítséggel a konyhában, osztozom lelkesedésedben ebben a témában is! Rengeteg recepted a kedvenceim között van, köszönjük és várjuk a folytatást! Üdv Edit

Mignon

Kedves Edit! Én köszönöm! :) Nektek is további jó sütés-f?zést a gyerk?cökkel! :) Üdvözöllek: Mignon

szépróza

h???, gratulálok, nagyon szépek a képek, és biztos finomak is :-) ha még nem találkoztál volna vele, ajánlom figyelmedbe Nigella Lawsont, mivel a Stahl-m?sorok az ? ötletének a koppintásai (kevesen tudják, mivel ezt Magyarországon el lehet tussolni, hogy meg is büntették a Stahl-könyveket a túlzott hasonlóság miatt...) remélem, még sok ilyen szép receptet kapunk t?led :-)

Mignon

Kedves Szépróza! Köszönöm kedves soraid, igazán jólestek! :) Igen, persze követtem a plágiumvád gyanúját Stahl Judittal szemben. Mivel Nigella m?sorait is rendszeresen néztem, és azóta is figyelemmel követem receptjeit, az én tapasztalatom (is) az, hogy nem volt a vád alaptalan... Nagy csalódás volt ez nekem akkor, de egy id? után nem foglalkoztam vele. A receptek nagyon tetszettek, így egy id? után nem zavart a dolog. Az is igaz, hogy sokat változnak a receptek, nem is lehet tudni, hogy pontosan kit?l melyik ered, én is azt töltöm fel (persze saját fotóval), amit a többi szakácsnál olvasok, kipróbálok és megtetszik. De kimondottan figyelek rá, hogy megnevezzem honnan/kit?l származik. Talán így korrekt... További jó sütés-f?zést kívánok neked, és utólag is gratulálok a múlt heti hét szakácsa címhez!!! :))) Mignon

szépróza

Kedves Mignon, köszönömköszönöm :-) persze a receptek eredete természetesen sokszor kinyomozhatatlan, ami szerintem nem feltétlen baj. nekem inkább a m?sor felépítése, az egész koncepciója volt zavaró (még a ruha, a hajviselet és a kameramozgás is "kölcsönzött" volt), a könyveket viszont magam nem vetettem össze, csak olvastam róluk, úh err?l nem is nyilatkozok :-) a lényeg, h téged inspirált a m?sor - szerintem már ezért megérte elindítani :-D minden szépet és jót oda is :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek