Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült tejbegríz 2.- mézes-mandulás

Sült tejbegríz 2.- mézes-mandulás
Sült tejbegríz 2.- mézes-mandulás
46 perc / előkészület: 15 perc főzés: 6 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült tejbegríz gyümölcsös változata után gondoltam feltöltöm a mézes-mandulás variáció receptjét is. Mind a kettő olyan finom, hogy mi nem tudtuk eddig eldönteni, melyik a nagyobb kedvenc. Kíváncsian várom a véleményeket!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást válasszuk ketté, sárgáját villával keverjük el, a fehérjéből géppel verjünk habot.
  2. Kb. 1 l űrtartalmú, szilikonos sütőforma alját kenjük ki a mézzel, és szórjuk meg a mandula felével.
  3. Forraljuk fel a tejet, a cukrokat és a vaníliarudat.
  4. Öntsük hozzá a búzadarát, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük 5-6 percig.
  5. Vegyük ki a vaníliarudat, majd pár gyors keveréssel adjuk a tejbegrízhez a tojás sárgáját, óvatos mozdulatokkal a maradék mandulát és a felvert fehérjét.
  6. Öntsük az egészet az előkészített formába, tegyük előmelegített sütőbe.
  7. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, és csak ezután borítsuk ki óvatosan a formából.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 413
elküldve: 2
receptkönyvben: 347
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sült tejbegríz, tejbegrízes sütemény, mandulás tejbegríz

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Sat, 2010-12-11 14:34

Kedves Niky!
Szerintem csak szilikonossal érdemes próbálkozni!
Jó sütést, üdv:
Mignon

BubuBoci
BubuBoci Sat, 2010-12-11 00:38

Kedves mignon!

Szeretném megkérdezni, hogy nem szilikon sütőformába nem ég bele a méz? Előre is köszi!

Üdv, Niky

mignon
Mignon / mignon Sat, 2010-11-13 19:07

Kedves Zsóka néni!
Biztos nagy kedvenc lesz a dédunokáknál, nálunk Gergő rendszeresen kéri. A gyümölcsös változat nem ilyen mutatós, de az is nagyon fincsi! Majd várom a beszámolót róla!
Kedves "szépróza"!
Szerintem igen, ha jól tudom a 2. fokozat a 180 fok megfelelője (a sülési időtartam viszont módosulhat!). Bármilyen formában készíthető, pl. a püspökkenyér sütőforma könnyen kibélelhető sütőpapírral és akkor biztos nem ragad bele. Remélem sikerülni fog!!
Kedves "Rohamka"!
Ezzel én is így voltam, örülök, hogy neked is megtetszett, majd számolj be milyen lett!
Üdv:
Mignon

Rohamka
Rohamka / Rohamka Sat, 2010-11-13 16:19

Úúúamindenit!! Akkorákat nyelek, hogy ezt holnap meg el is kell készítenem.... Igen jól hangzik...

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2010-11-13 11:02

kedves Mignon,

szerinted működik vhogy gázsütőben is? mondjuk sütőpapírral bélelt formában?

köszi a választ!

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-11-13 09:03

Ez nagyon izgalmas és gyönyörű, ki kell próbálnom. Sült tejbegrízt nagyon sokat csináltam, mikor az unokáimmal nyaraltam régen, de így feltúrbózva nem, ezt most a dédunokáimnak fogom megcsinálni! Kösz a receptet. Puszillak. Zsóka néni.

477
tojás 1 db
méz 4 ek
mandulapehely 8 ek
tej 5 dl
porcukor 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
vanília 0.25 db
búzadara 60 g