Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-marcipános minimuffin

Málnás-marcipános minimuffin
Málnás-marcipános minimuffin
43 perc / előkészület: 25 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elmúlt időben olyan sok muffinrecept látott napvilágot, hogy az már szerintem unalmas. Pedig ötletes kis sütemény típus ez, a hozzávalók végtelen módon variálhatók és helyes kis alakjuk miatt szeretjük is mind a nagyobb, mind a minimuffin változatot. Na de nem akármelyiket! Mikor ilyen típusú recepteket nézegetek, mindig keresem a sablonostól eltérő, különleges darabokat.
Stahl Judit gyors muffinjai közt találtam is egy kedvemre valót! Igazából a minimuffintepsit nem is a szokványos módon kell használni, hanem nagyon ötletesen, a gyümölcsös minilepények kosárkái sülnek benne, melyeket már csak meg kell tölteni a bársonyosan lágy marcipános-mascarponés krémmel és megkoronázni egy szem málnával.
Ugye milyen jól hangzik? Irány a konyha!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

ajánlat

A tésztához, mikor nincs kedvem a mandulát pirítgatni és őrölni, kókuszreszeléket használok helyette. Így is nagyon finom és még gyorsabban megvagyok az előkészületekkel.
Természetesen a málna helyett használhatunk más falatnyi nagyságú gyümölcsöt is (pl. epret, meggyet, szedret, kivit, stb.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (és ha nem szilikonos minimuffintepsit használunk, akkor kivajazzuk a horpadásokat).
  2. A mandulát (szárazon felhevített) serpenyőben pár perc alatt -kevergetve- illatosra pirítjuk, és ha kihűlt, finomra őröljük. Összekeverjük a liszttel és a sóval.
  3. Robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat a cukorral és a tojással.
  4. Hozzászórjuk a mandulás lisztet és az egészből kézzel gyorsan tésztát gyúrunk.
  5. A tésztát elosztjuk 24 egyenlő méretű gombócra, majd a gombócokat a tenyereink között sorra kilapítjuk kb. 6 cm átmérőjű körlapokra.
  6. Mindegyiket belenyomkodjuk a minimuffintepsi 1-1 horpadásába.
  7. 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük a kis kosárkákat.
  8. Közben a töltelékhez lereszeljük a marcipánt és összekeverjük a mascarponéval, a tejszínnel és a mandulaaromával.
  9. Amint a tésztakosarak kihűltek, kiszedjük őket a tepsiből és arányosan szétosztjuk bennük a tölteléket.
  10. Tálalás előtt mindegyiket feldíszítjük egy-egy szem málnával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 060
elküldve: 5
receptkönyvben: 180
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnás-marcipános kosárkák, málnás-marcipános kosarak

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsu327
Zsu / zsu327 Fri, 2011-02-25 14:03

Megcsináltam ma ezt a sütit, de rózsaszín marcipánmasszám volt itthon, szép halvány rózsaszín pöttyös lett a krém, kifejezetten illik a málnához. Viszont nekem jóval több lett a krém, nem fért bele a kosárkákba, még így is elég tömős egy-egy db belőle. De nagyon mutatós édesség!

mignon
Mignon / mignon Thu, 2010-09-16 23:03

Én nem vertem fel hozzá és most megnéztem az eredeti receptben, az sem sem írja.
Üdv:
mignon

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-16 19:54

Biztos, hogy nem kell felverni a tejszínt, mert a tejszín felverése nélkül eléggé folyós lett a töltelék?

777
mandula 5 dkg
finomliszt 12 dkg
1 csipet
vaj 5 dkg
cukor 2 csapott ek
tojás 1 db
mascarpone 25 dkg
marcipán 10 dkg
habtejszín 1 dl
mandulaaroma 1 ml
málna 20 dkg