A hét szakácsa: Jahin

Egyik régi kedvencünk, Jahin A hét szakácsa cím aktuális birtokosa! Magyaros receptjei a hagyományostól mindig picit eltérően, valami újat hozzáadva készülnek. 

Zöldfűszeres-sonkás palacsinta

"Meglepődve olvastam a felkérést a Hét szakácsa rovatba, mivel az utóbbi időben alacsony aktivitást mutattam receptek feltöltése terén. Természetesen ez nem jelenti a sütés-főzés iránti érdeklődésem csökkenését, örültem a felkérésnek."

Egészen gyermekkoromtól fogva szerettem sürgölődni a konyhában Nagymamám, Anyukám mellett.Rengeteg ötlet, trükk maradt a fejemben, amit a mai napig használok a saját háztartásomban is.Személyes kedvenceim a magyaros ételek, de idegen országok ízeitől sem zárkózom el. Főleg a mediterrán ételek könnyedsége, változatossága, színessége ejt ámulatba. Mondhatom, hogy hobbim a főzés: megnyugtat, kikapcsol a napi stresszből, és kreativitásra ösztönöz. Hétköznapokon szívesen csinálok gyorsan elkészíthető, egyszerűbb ételeket, a pepecselős receptek hétvégére maradnak.

Jahin

Ünnepnapokon, legyen az névnap, szülinap vagy egyházi ünnep, szeretek kitalálni új, különleges dolgokat, és azzal megörvendeztetni szűk családomat. A fogásokat is próbálom úgy összeállítani, hogy passzoljanak egymáshoz.Ilyenkor az ételek küllemével is imádok reprezentálni, a sort pedig egy saját készítésű torta zárja.

Fontosnak tartom az alapanyagok minőségét, frissességét , a tartósított élelmiszerek, alapanyagok használatának kerülését. Sok szezonális zöldséget, gyümölcsöt vásárolok, igyekszem változatosan főzni.

Vörösboros szűzérmék zöldségágyon

Sokszor böngészem itt, a Nosaltyn is a recepteket, mert mindig találok új ötleteket, melyek a konyhám javára válnak.

Hozzászólások (1)

Szikszai Anna

:)

Címlapról ajánljuk

További cikkek