A hét szakácsa, Hossó Anita

Mikor kiderül, hogy az egyik legnagyobb webszakácskönyvben, a NoSaltyn is találkozhatnak velem az emberek, általában megkérdezik, hogyan is kerültem oda. Hmmm, ez jó kérdés!

Pizzás csigák Anita konyhájából

2-3 éve vált hobbimmá a sütés-főzés, bár valaha nem nagyon kedveltem ezt a tevékenységet. Sohasem gondoltam volna, hogy majdan ez lesz a kreativitásom egyik kifejezőeszköze.

Fűszeres narancslekvár

A receptet egy Dr. Oetkeres receptfüzetben találtam, csak az arányokat módosítottam kicsit, és került bele egy csipetnyi gyömbér is. Karácsonyi gasztroajándékként került a családban a ...

Ahogyan gyarapodott a család, a mindennapi rutinból hobbivá nőtte ki magát a sütés-főzés, majd ehhez csatlakozott a fotózás is. Előbb egy kisebb receptes oldaltól kerestek meg az egyik közösségi oldal útján, hogy csatlakozzam hozzájuk.

Aztán bátorságot gyűjtöttem, és 2 évvel ezelőtt csatlakoztam a NoSalty szakács csapatához az öcsém kedvenc epres túrótortájával. Szakács társaim nagyon kedvesen fogadtak, új ismerősökre tettem szert, valamint régi kollégáim és falumbéliek is rám találtak a NoSaltynak köszönhetően.

A későbbiekben több olyan receptet is feltöltöttem, amelyeket anyósomtól tanultam, valamint az apai nagymamámtól örökölt ételek receptjeit is megmutattam nektek. Bevallom az utóbbiak mindig is a kedvenceim maradnak, hiszen minden egyes alkalommal, mikor elkészítem a laskát vagy a káposztás sztrapacskát, nagy szeretettel gondolok a drága nagyimra.

Azt gondolom, hogy ennél jobban nem is őrizhetném az emlékét, adhatnám tovább az általa tanult dolgokat, minthogy ilyen népszerű oldalon olvashatják a receptjeit.

Tavaly egy-két alkalommal tartottam gyerekeknek kurzusokat egy helyi főzőiskolában, az ott készített gyermekkedvencek – pl. sütinyalókák, Mikulás csizmák, virslimúmiák, zserbógolyók – receptjeit is megosztottam veletek. Imádok gyerekekkel tevékenykedni, talán ez arra vezethető vissza, hogy valaha tanító szerettem volna lenni, de végül a közgazdász pályára kerültem.

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

A receptjeim között többségében vannak az édességek, aminek többek között az az oka, hogy nagyon édesszájú vagyok, és nagyon szeretem készíteni is ezeket. Általában azokat találjátok itt, amelyekkel a gyermekeim különböző bulijaira, iskolai rendezvényeikre készültem, és található egy-két szülinapi torta is.

Hosszú évek után idén májusban főállású anyából ismét dolgozó nő lettem, így a három gyermek mellett sajnos kevesebb idő jut a főzésre-sütésre, a NoSaltyra és a gasztroblogomra is. De bízom benne, hogy kicsit több időt tudok szánni a kedvenc feltöltődésemnek, szóval hamarosan jelentkezem újabb finomságokkal.

Még több recept Anitától

Velencei tésztafánk

Hétvégén nemzetközi fánknapot tartottunk! Sütöttem a gyerkőcöknek velencei tésztafánkot és amerikai csokis fánkot, hogy ne csupán szalagos fánkot, meg csörörgét együnk a ...

Répatortácskák

Ez a muffin is az online receptverseny keretein belül a húsvét témahéten készült. Én ezidáig ódzkodtam a répatorta vagy répamuffin elkészítésétől, mert tartottam attól, hogy ...

Kakaós csigatorta

A középsőm általában imádja a kelt tésztákat, a kakaós csigát meg különösen! Pár évvel ezelőtt kipróbáltam Lajos Mari kakaós csiga receptjét, egy kicsit változtatva rajta, azóta ...

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a cikksorozatban szerepelhetek - immáron másodszor is -, köszönöm szépen mindazoknak, akik figyelemmel kísérik a receptjeimet, hozzászólnak, kérdeznek, segítséget kérnek, valamint a NoSalty szerkesztőinek, akik rám gondoltak, hogy jobban megismerhessetek.

Jó sütést-főzést kívánok mindenkinek! Érezzétek magatokat jól ezen az oldalon!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...