A hét szakácsa, Hossó Anita

Mikor kiderül, hogy az egyik legnagyobb webszakácskönyvben, a NoSaltyn is találkozhatnak velem az emberek, általában megkérdezik, hogyan is kerültem oda. Hmmm, ez jó kérdés!

Pizzás csigák Anita konyhájából

2-3 éve vált hobbimmá a sütés-főzés, bár valaha nem nagyon kedveltem ezt a tevékenységet. Sohasem gondoltam volna, hogy majdan ez lesz a kreativitásom egyik kifejezőeszköze.

Ahogyan gyarapodott a család, a mindennapi rutinból hobbivá nőtte ki magát a sütés-főzés, majd ehhez csatlakozott a fotózás is. Előbb egy kisebb receptes oldaltól kerestek meg az egyik közösségi oldal útján, hogy csatlakozzam hozzájuk.

Aztán bátorságot gyűjtöttem, és 2 évvel ezelőtt csatlakoztam a NoSalty szakács csapatához az öcsém kedvenc epres túrótortájával. Szakács társaim nagyon kedvesen fogadtak, új ismerősökre tettem szert, valamint régi kollégáim és falumbéliek is rám találtak a NoSaltynak köszönhetően.

A későbbiekben több olyan receptet is feltöltöttem, amelyeket anyósomtól tanultam, valamint az apai nagymamámtól örökölt ételek receptjeit is megmutattam nektek. Bevallom az utóbbiak mindig is a kedvenceim maradnak, hiszen minden egyes alkalommal, mikor elkészítem a laskát vagy a káposztás sztrapacskát, nagy szeretettel gondolok a drága nagyimra.

Azt gondolom, hogy ennél jobban nem is őrizhetném az emlékét, adhatnám tovább az általa tanult dolgokat, minthogy ilyen népszerű oldalon olvashatják a receptjeit.

Tavaly egy-két alkalommal tartottam gyerekeknek kurzusokat egy helyi főzőiskolában, az ott készített gyermekkedvencek – pl. sütinyalókák, Mikulás csizmák, virslimúmiák, zserbógolyók – receptjeit is megosztottam veletek. Imádok gyerekekkel tevékenykedni, talán ez arra vezethető vissza, hogy valaha tanító szerettem volna lenni, de végül a közgazdász pályára kerültem.

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

A receptjeim között többségében vannak az édességek, aminek többek között az az oka, hogy nagyon édesszájú vagyok, és nagyon szeretem készíteni is ezeket. Általában azokat találjátok itt, amelyekkel a gyermekeim különböző bulijaira, iskolai rendezvényeikre készültem, és található egy-két szülinapi torta is.

Hosszú évek után idén májusban főállású anyából ismét dolgozó nő lettem, így a három gyermek mellett sajnos kevesebb idő jut a főzésre-sütésre, a NoSaltyra és a gasztroblogomra is. De bízom benne, hogy kicsit több időt tudok szánni a kedvenc feltöltődésemnek, szóval hamarosan jelentkezem újabb finomságokkal.

Még több recept Anitától

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a cikksorozatban szerepelhetek - immáron másodszor is -, köszönöm szépen mindazoknak, akik figyelemmel kísérik a receptjeimet, hozzászólnak, kérdeznek, segítséget kérnek, valamint a NoSalty szerkesztőinek, akik rám gondoltak, hogy jobban megismerhessetek.

Jó sütést-főzést kívánok mindenkinek! Érezzétek magatokat jól ezen az oldalon!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Így főzz karácsonykor a család legválogatósabb tagjának

„Jó lenne idén korábban asztalhoz ülni, az IF-et biztosan nem töröm meg, 18:00 után nincsen evés, még ilyenkor sem” – súgja fülbe advent második hétvégéjén a család kicsi kincse, aki annyira válogatós, hogy csoda, hogy magával leül egy asztalhoz. Neki aztán nehéz lesz megfelelni.