
Pizzás csigák Anita konyhájából
2-3 éve vált hobbimmá a sütés-főzés, bár valaha nem nagyon kedveltem ezt a tevékenységet. Sohasem gondoltam volna, hogy majdan ez lesz a kreativitásom egyik kifejezőeszköze.
Ahogyan gyarapodott a család, a mindennapi rutinból hobbivá nőtte ki magát a sütés-főzés, majd ehhez csatlakozott a fotózás is. Előbb egy kisebb receptes oldaltól kerestek meg az egyik közösségi oldal útján, hogy csatlakozzam hozzájuk.
Aztán bátorságot gyűjtöttem, és 2 évvel ezelőtt csatlakoztam a NoSalty szakács csapatához az öcsém kedvenc epres túrótortájával. Szakács társaim nagyon kedvesen fogadtak, új ismerősökre tettem szert, valamint régi kollégáim és falumbéliek is rám találtak a NoSaltynak köszönhetően.
A későbbiekben több olyan receptet is feltöltöttem, amelyeket anyósomtól tanultam, valamint az apai nagymamámtól örökölt ételek receptjeit is megmutattam nektek. Bevallom az utóbbiak mindig is a kedvenceim maradnak, hiszen minden egyes alkalommal, mikor elkészítem a laskát vagy a káposztás sztrapacskát, nagy szeretettel gondolok a drága nagyimra.
Azt gondolom, hogy ennél jobban nem is őrizhetném az emlékét, adhatnám tovább az általa tanult dolgokat, minthogy ilyen népszerű oldalon olvashatják a receptjeit.
Tavaly egy-két alkalommal tartottam gyerekeknek kurzusokat egy helyi főzőiskolában, az ott készített gyermekkedvencek – pl. sütinyalókák, Mikulás csizmák, virslimúmiák, zserbógolyók – receptjeit is megosztottam veletek. Imádok gyerekekkel tevékenykedni, talán ez arra vezethető vissza, hogy valaha tanító szerettem volna lenni, de végül a közgazdász pályára kerültem.

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda
A receptjeim között többségében vannak az édességek, aminek többek között az az oka, hogy nagyon édesszájú vagyok, és nagyon szeretem készíteni is ezeket. Általában azokat találjátok itt, amelyekkel a gyermekeim különböző bulijaira, iskolai rendezvényeikre készültem, és található egy-két szülinapi torta is.
Hosszú évek után idén májusban főállású anyából ismét dolgozó nő lettem, így a három gyermek mellett sajnos kevesebb idő jut a főzésre-sütésre, a NoSaltyra és a gasztroblogomra is. De bízom benne, hogy kicsit több időt tudok szánni a kedvenc feltöltődésemnek, szóval hamarosan jelentkezem újabb finomságokkal.
Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ebben a cikksorozatban szerepelhetek - immáron másodszor is -, köszönöm szépen mindazoknak, akik figyelemmel kísérik a receptjeimet, hozzászólnak, kérdeznek, segítséget kérnek, valamint a NoSalty szerkesztőinek, akik rám gondoltak, hogy jobban megismerhessetek.
Jó sütést-főzést kívánok mindenkinek! Érezzétek magatokat jól ezen az oldalon!
Hozzászólások (6)
Gratulálok, Hani, van mit tanulni t?led fiatalnak-öregnek egyaránt.
Köszönöm szépen, drága Aranka a kedves szavakat!
Gratulalok en is, nagyon orultem mindig a receptjeidnek, igazi klasszikusok, meghozza az eredeti verzioban. Remelem, hamarosan erkezik a folytatas!
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Megígérem, hogy igyekszem :)! További szép hetet kívánok! Anita
Koszonjuk szepen kedves Anita, hogy a csalad, munka es nem is sorolom tovabb mi minden mellett(mert egy nonek van vagy otven foallasa), meg arra is szakitasz idot, hogy minket is megorvendeztess a finomsagokkal amit keszitesz. Nem utolso sorban, pedig gratulalok a het szakacsa cimhez! udv:Aniko
Kedves Anikó! Köszönöm szépen a dicsér? sorokat, nagy megtiszteltetés számomra, hogy T?led jönnek. Nagyon sajnálom, hogy mostanában nem tudok id?t szentelni a szakácstársaim friss receptjeire sem, de bízom benne, hogy beáll egy rendszer. Egy számmisztikában jártas ismer?söm mondta nekem az év elején, hogy 2013 az újrakezdés éve lesz számomra, és a következ? éveket alapozom meg. Az alapozás valóban igaznak látszik (munka, tanulás, jogosítvány megszerzésén dolgozom, stb.), valamint tényleg így van, hogy a 3 gyermekemmel most építjük fel az új életünket, ami még sok energiát elvesz egyel?re. További szép hetet kívánok! Anita
Kedves Anita! Nem kaptam ertesitot a valaszodrol, de visszaneztem es itt van. :o) Ne is bankodj, hogy nincs ido a gepre, mert a csalad fontosabb! En is probalom visszafogni magam, de nem konnyu, foleg ha szabadnapos vagyok. Sok sikert a munkadhoz, a tanulashoz es barmihez amibe meg belekezdesz! Szep uj hetet kivanok Neked meg a kedves csaladodnak! szeretettel udvozollek:Aniko
Kedves Anita, több receptedet is kipróbáltam nekünk mindegyik nagyon ízlett, a kakaós csigatorta a fiam kedvence már többször is megsütöttem. Várom a többi receptedet is, biztos ki fogom próbálni ?ket. Még egy kérdés nem tudom, hogy tudok olyan recepteket törölni a receptkönyvemb?l amit kipróbáltam de nem tetszik és nem szeretném megtartani , Te tudod miként lehet törölni. ( Egy sem a Te recepted amit törölni akarok :-) ) További sok sikert !
Kedves Judit! Köszönöm szépen a kedves szavakat, nagyon aranyos vagy! Igyekszem a receptekkel, már elég sok várakozik fotóval együtt, hozzákezdek hamarosan :). Nekem úgy sikerült kitörölni, ha bementem a "receptkönyv szerkesztésbe", akkor megjelennek az elmentett receptek, és mindegyik recept jobb fels? sarkában látható egy "X". Arra az "X"-re kell kattintani, majd a "beküldés" gombot megnyomni, és ekkor el kell t?nnie a receptnek. Remélem, sikerül, ha még valamiben tudok segíteni, akkor bátran jelezd. További szép hétvégét kívánok! Anita
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, sikerült a törlés. Holnap a süt?tökös- gyömbéres husit fogom elkészíteni. Barátn?mt?l kaptam egy formás süt?tököt így aztán el is d?lt a holnapi menü ! Biztos finom lesz , majd értesítelek a sikerr?l, mert csak az lehet.
Örülök, hogy sikerült :). Ha még lesz süt?tököd, akkor van egy finom süt?tökös krumplitócsni receptem is fent.
Ki fogom próbálni !
Elkészült a husi nagyon finom lett, köszi a receptet , mentettem !
Köszönöm szépen, kedves Judit a visszajelzést :)! Zökken?mentes "id?átállást" kívánok az egész családnak! Anita