r
Nosalty Logó

Kapucíner szelet Hossó Anita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kapucíner szelet Hossó Anita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72 g

Zsír

  • Összesen
    379.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3427.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1142 mg
  • Nátrium
    762 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.8 g
  • Cukor
    443 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1514 micro
Összesen 5995 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, egy csipet só hozzáadásával. A sütőt előmelegítjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral.
  2. A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belecsurgatjuk az olajat, beleforgatjuk a fehérjehabot, felváltva a liszttel (a lisztet mindig a hab tetejére szitáljuk), elkeverjük. Tepsibe simítjuk a masszát, és a sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
  3. A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  4. A krém felét rákenjük a tésztára, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. A kakaós krémet a fehér krém tetejére simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
  5. A tortabevonót vízgőz felett, 2 ek olaj hozzáadásával megolvasztjuk, és a sütemény tetejét bevonjuk vele.
  6. Ha megdermedt, szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36×23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 678
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 69627
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, gyorsan elkészíthető (na jó, egy olajos piskótát azért meg kell sütni), gyerekek kedvence kávé nélkül!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...