Fogadjátok sok szeretettel Dacota egy korábbi írását, szakáccsá válásának történetét!

Plusz egy fő a konyhában
Nem mondom, hogy a konyhában nőttem föl, de sokat voltam ott – otthon, és mindkét nagymamánál is. Nem lestem, hogy mit csinálnak, nem akkor tanultam tésztát gyúrni, vagy tíz perc alatt jó vacsorát készíteni, viszont a konyhai munka szeretete, a főzés öröme így ivódott belém.
Húszéves koromig csak nagyon ritkán és ünnepi alkalmakkor főztem, fogalmam nem volt, hogyan kell egy főzeléket behabarni. Aztán Pécsre kerültem egyetemre, és egy év májkrémes-majonézes-melegszendvicses időszak után úgy döntöttem, nem ártana megtanulni főzni.

Plusz húsz fő a konyhában
Az igazi változást azonban egy fogyókúrának indult életmódváltozás hozta el – megbeszéltem magammal, hogy többé semmiből nem eszem sokat, de azt a keveset viszont csak jó minőségű alapanyagból készítem el. Így kopott el mellőlem a margarin, a félkész étel, a por, a szósz, majd a végére 15 kiló. Aztán jött az egyéves németországi ösztöndíjam egy nemzetközi diákszállóval, rengeteg új baráttal a világ minden részéről. Segítségükkel „világ körüli kulináris utazásban” volt részem.
Heti menü Dacota receptjeiből >>
Mindennapi öröm
A sütés-főzés azóta is mindennapi örömforrás maradt. Hét közben sajnos már nincs annyi időm, mint régen, ilyenkor igyekszem szezonális villámfogásokat készíteni. Hétvégén, baráti összejöveteleken viszont szívesen készülődök órákig, sőt! Mai napig az egyik kedvenc közösségi programom a főzés, és aztán a hosszú ideig tartó, beszélgetős evés. Szeretek itthon és külföldön új ízeket kóstolni, helyiektől recepteket megismerni, kis piacokat felfedezni, különleges konyhai edényeket, izgalmas szakácskönyveket gyűjtögetni.

Syrniki - orosz túrópalacsinta
Hozzászólások (13)
Kedves Nóra! Szívb?l gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok! Üdv. Livi
Kedves Klivi, Nagyon szépen köszönöm! :) Puszi, Nóra
Kedves Dacota, gratulalok en is es sok-sok sikert kivanok a tovabbiakhoz! Remelem, azert kuldesz meg recepteket :-))
Kedves Boribon, Köszönöm! :) Hát persze hogy! :) Csak kicsit visszaevezek nemzetközi vizekre, mint ahogy anno kezdtem itt a NoSalty-n. Kénytelen leszek elbúcsúzni az echte magyar alapanyagoktól, de alig várom, hogy helyette nekiessek a számomra ismeretlen, egzotikus f?szereknek, alapanyagoknak, és mindennek, amit egy nyüzsg? metropoliszban talál az ember, ha f?zni akar. :) Üdvözlettel, Nóra
Ket dolog van csak, ami nincs itt az USA-ban (es mindketto nagyon hianyzik!): juhturo es gesztenyemassza. Ja, meg savanyusag, de az mellozheto. Minden jot megegyszer!
Kedves Dacota! ?szintén gratulálok a megtisztel? címhez. :) Az Életed változásához is : sok er?t, kitartást, egészséget és boldogságot kívánok.:) Remélni tudom csak, hogy finomságok receptjével, még megajándékozol minket.:) Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca, Nagyon szépen köszönöm, és azon leszek, hogy adjak még hírt magamról. :) Elvégre, új fejezet kezd?dik, az éhes barátok helyett egy igazi ínyencet kell majd táplálnom :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra
Kedves Dacota/Nóra! Üdv a Házasok Klubjában! Szívb?l kívánom, hogy Te is megtapasztald, (amit én már éppen 25 éve) miszerint a házasság (és járuléka a család) az egyik legjobb dolog ami történhet az ember lányával! Szeressétek, tiszteljétek egymást, bízzatok magatokban és egymásban és fogadjátok el a másikat minden jó (és esetleg csiszolandó) tulajdonságával együtt, akkor tényleg olyan lesz, ahogy a Nagy Könyvben írva van! Jó kaland ez, majd meglátod! Azért remélem a receptjeidet (és a hozzájuk tartozó történeteket) nem kell nélkülöznünk, nagyon hiányoznának! Szeretettel üdvözöllek: Föfi Kata
Kedves Kata, Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat. :) rajta leszek, hogy olyan legyen, amint a nagy könyvben meg van írva. :) A receptek pedig érkezni fognak, és a NoSalty-val sem válunk el örökre egymástól. :9 szép napot! Üdvözlettel, Nóra
Kedves Dacota! Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Ismerve-ismeretlenül is, Szeretettel : Virág
Kedves Virág, Nagyon szépen köszönöm/köszönjük. :) További szép napot, Üdvözlettel, Nóra
Kedves Nóra! Sok szeretettel gratulálok. Kívánok sok-sok boldogságot és sikert további életedre. Köszönöm, hogy annyi finomsággal örvendeztettél meg bennünket és remélem ,hogy a továbbiakban sem kell hiányolnunk csodás receptjeidet. Üdv: Cili
Kedves Cili, Köszönöm szépen, és mindenképpen küldöm majd az újabb adagokat. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra
Gratulálok Dacota és minden jót kívánok a továbbiakban! Üdv, Torma :)
Kedves Torma, Nagyon szépen köszönöm :) Szép napot, Üdvözlettel, Nóra
Kedves Dacota! Nagyon szeretem a receptjeidet, remélem ezután is küldeni fogod a jobbnál jobb amerikai recepteket :) Az esküv?dhöz szívb?l gratulálok és nagyon sok sikert kívánok az amerikai álomhoz ;) Orsi
Kedves Orsi, Nagyon szépen köszi. :) Igyekszem nemcsak amerikai, de kínai, olasz, francia, thai, orosz, és minden más nemzet konyhájának receptjeivel gazdagítani a tárat, aki el?fordul San Franciso szép városában. :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra
Nagyon várom :) Meg írhatnál nekünk néha egy kis élménybeszámolót is szerintem lenne rá igény :) Szép napot Neked is!
Kedves Dacota! Sok boldogsagot kivanok! Megnyugodva olvasom, hogy a NoSalty-tol viszont nem bucsuzkodsz. Yippee! :)) udv:witch
Kedves witch, Nagyon szépen köszönöm! :9 Ígérem, nem állok le! Szép napot! Üdvözlettel, Nóra
Kedves Nóra, Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! :) Üdv: Ági
Kedves Ági, nagyon szépen köszönjük. :) Szép napot, Üdvözlettel, Nóra
Kedves Dacota! Én is gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek! Csatlakozom az el?ttem szólókhoz, örülök én is, hogy továbbra is itt maraszt a körünkben a NoSalty-n. És igen, lenne igény néha az élménybeszámolóra is!!! Minden jót! Kata :)
Kedves Nora! Sok boldogsagot kivanok! San Francisco gyonyoru hely, jo valasztas. Ha Vancouverben jarsz, keress meg, szivesen talalkoznek veled. Egy kozos tema biztos lenne, en is imadok fozni. :) Szoktam nezni a receptjeidet, parat mar ki is probaltam. Udv, Juli