A hét szakácsa: Dacota

Dacota, az egyik legrégebbi szakácsunk és szerkesztőnk férjhez ment és meg sem áll Amerikáig. Már elkezdte a táblára írni: VAKÁCIÓ! Mi pedig a hét szakácsaként búcsúztatjuk!

Fogadjátok sok szeretettel Dacota egy korábbi írását, szakáccsá válásának történetét!

{node=7150}

Plusz egy fő a konyhában

Nem mondom, hogy a konyhában nőttem föl, de sokat voltam ott – otthon, és mindkét nagymamánál is. Nem lestem, hogy mit csinálnak, nem akkor tanultam tésztát gyúrni, vagy tíz perc alatt jó vacsorát készíteni, viszont a konyhai munka szeretete, a főzés öröme így ivódott belém.

Húszéves koromig csak nagyon ritkán és ünnepi alkalmakkor főztem, fogalmam nem volt, hogyan kell egy főzeléket behabarni. Aztán Pécsre kerültem egyetemre, és egy év májkrémes-majonézes-melegszendvicses időszak után úgy döntöttem, nem ártana megtanulni főzni.

Házi vajas croissant

Plusz húsz fő a konyhában

Az igazi változást azonban egy fogyókúrának indult életmódváltozás hozta el – megbeszéltem magammal, hogy többé semmiből nem eszem sokat, de azt a keveset viszont csak jó minőségű alapanyagból készítem el. Így kopott el mellőlem a margarin, a félkész étel, a por, a szósz, majd a végére 15 kiló. Aztán jött az egyéves németországi ösztöndíjam egy nemzetközi diákszállóval, rengeteg új baráttal a világ minden részéről. Segítségükkel „világ körüli kulináris utazásban” volt részem.

Heti menü Dacota receptjeiből >>

Mindennapi öröm

A sütés-főzés azóta is mindennapi örömforrás maradt. Hét közben sajnos már nincs annyi időm, mint régen, ilyenkor igyekszem szezonális villámfogásokat készíteni. Hétvégén, baráti összejöveteleken viszont szívesen készülődök órákig, sőt! Mai napig az egyik kedvenc közösségi programom a főzés, és aztán a hosszú ideig tartó, beszélgetős evés. Szeretek itthon és külföldön új ízeket kóstolni, helyiektől recepteket megismerni, kis piacokat felfedezni, különleges konyhai edényeket, izgalmas szakácskönyveket gyűjtögetni.

Syrniki - orosz túrópalacsinta

Dacota receptjeit itt találod >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...