Gyors vacsik másnap ebédre: ezeket főzd a családnak este, hogy másnapra is maradjon

Nincs könnyű dolgunk így szeptember elején: a gyerekek uzsonnája mellett a gyors, de kiadós vacsoráról is gondoskodnunk kell, amiből nem baj, ha marad másnapra is. 

SÜTŐPAPÍR vagy SÜTŐZACSKÓ!

Nincs kedved nekiállni a tepsis húsoknak, halaknak és zöldségeknek, mert utána órákig tart a tepsi vagy tál takarítása? Használd bátran a sütőpapírt, szilikonlapot vagy sütőzacskót! Pakold a zacskóba a húst, halat, zöldségeket, használj hozzá egy minimális zsiradékot (de tényleg keveset, a sütőzacskó lényege pont az, hogy saját zsírjában sül a hús), fűszerezd, és kész is.

Sütőbe vele, fél óra-negyven perc múlva tálalhatod is a vacsorát. Ha egy-két adaggal többet csinálsz, nyert ügyed van, mert gondoskodsz a másnapi ebédről is, amit magaddal vihetsz a munkába. Egy ilyen vacsora után a mosogatás szinte minimális, hiszen az étel nem sül rá a tepsire.

Ha pedig reggel van időd, készítsd össze az egészet előre, és tedd be a hűtőbe, hazaérve csak elő kell kapni a tálat, és betolni a sütőbe.

AZOK A CSODÁLATOS CSŐBEN SÜLTEK

A gyors vacsorák titka, hogy az ember nem áll a tűzhely mellett, nem kell kavargatni az ételt, nyugodtan lehet pihenni, kikapcsolódni vagy éppen levezényelni az estét: gyereket fürdetni, pakolni, összekészíteni a másnapi ruhákat, segíteni a leckében stb. A csőben sült zöldségek, húsok titka pedig az, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból is fényűző vacsorát prezentálhatunk. A csőben sütés kifejezés lényege, hogy a tepsiben sülő étel tetejét aranybarnára pirítjuk: készíthetünk franciás ihletésű, tejszínes rakott krumplit , süthetünk csőben karfiolt vagy brokkolit , gazdagíthatjuk az egészet csirkével vagy éppen rengeteg sajttal, de a csőben sült sütőtök az ősz beköszöntével szintén az esti vacsorák slágere lehet.A szósz pár perc alatt összeállítható, utána már csak rá kell önteni a zöldségekre, húsra, és a sütő elvégzi a dolgát.

CSIRKE + RIZS: AZ EGYÁLTALÁN NEM UNALMAS KOMBÓ

A testépítők esküsznek a csirke-rizs-zöldség rendíthetetlen szentháromságára, és ha merünk újítani, bátran használni a fűszereket, a gyors hétköznapi vacsorák egyik legváltozatosabb alapanyagai lesznek a kezünkben. A rizs húsz perc alatt elkészül, közben pedig csak a pillanatnyi kedvünk és a család ízlése határozza meg, hogy klasszikus magyaros irányba visszük el az estét egy lecsós csirkével,vagy éppen tejszínes csirkeragut készítünk, de a ma már könnyen beszerezhető és hónapokig a hűtőben eltartható ázsiai szószokkal, fűszerpasztákkal egyik nap Kína, máskor Thaiföld vagy éppen India ízeit idézhetjük meg.

Az egzotikus csirkés ragukhoz sem kell más a hús mellé, mint néhány friss vagy mirelit zöldség, és már kész is gyors, tápláló, távolról sem unalmas vacsora.

A vegák pedig a csirke helyett használjanak tofut vagy csak zöldségeket, az eredmény hasonlóan szuper lesz.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...