Foci mellé rágcsálj sósat!

Emlékeztek, mi volt négy éve a foci Eb-n? Ha a győztesre nem is, de arra biztosan, hogy rengeteget ültetek a tv előtt. Dobjuk fel ezt az időszakot, és ropogtassunk friss sósat a meccsek alatt!

Amikor az étel harmadlagos

Lehet bárki bármilyen nagy gourmand, ha szereti a focit, akkor világ- és Európa-bajnokságok idejére szünetelteti a hosszú, nagy falatozásokat. A meccsek mindent beelőznek a fontossági listán, és mivel focihoz sör is dukál, az étkezés biztos, hogy a harmadik helyre szorul. Enni azonban ilyenkor is kell, sörözéshez meg pláne – nézzük, mivel lehet kedveskedni a foci szerelmeseinek a következő egy hónapban!

Finomságok percek alatt

Mivel meccsnézéskor úgysem arra koncentrálnak a delikvensek, hogy mit fogyasztanak, ezért egy kis turpisság belefér. Ha jól feltankolunk leveles tésztából, több napon keresztül készíthetünk hasonló, a töltelék miatt mégis különböző sörkorcsolyákat. Az is jó megoldás, ha van egy szuper tészta alapreceptünk, és a feltétet variáljuk rajta – egyik nap sonkával, másik nap sajttal, végül pestóval tálaljuk. Ha még a fagyasztást is jól tűri, egyszerre megcsinálhatunk egy nagy adagot, és részletekben kiolvaszthatjuk.

Leveles tészta receptek itt >>

Nassolóknak is jut!

Van, aki ilyenkor nem akar nagy falatokat, csak valami rágcsálnivalót, mert az kell a hangulathoz. Mindegy, hogy burgonyachips, pattogatott kukorica vagy tortillachips kerül ilyenkor a szurkolók elé, biztos, hogy mindegyiket imádni fogják. Ha az alaprecept bevált, innentől már csak az ízesítést kell variálnunk.

Még több sós süti recept itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.