Foci mellé rágcsálj sósat!

Emlékeztek, mi volt négy éve a foci Eb-n? Ha a győztesre nem is, de arra biztosan, hogy rengeteget ültetek a tv előtt. Dobjuk fel ezt az időszakot, és ropogtassunk friss sósat a meccsek alatt!

Amikor az étel harmadlagos

Lehet bárki bármilyen nagy gourmand, ha szereti a focit, akkor világ- és Európa-bajnokságok idejére szünetelteti a hosszú, nagy falatozásokat. A meccsek mindent beelőznek a fontossági listán, és mivel focihoz sör is dukál, az étkezés biztos, hogy a harmadik helyre szorul. Enni azonban ilyenkor is kell, sörözéshez meg pláne – nézzük, mivel lehet kedveskedni a foci szerelmeseinek a következő egy hónapban!

Finomságok percek alatt

Mivel meccsnézéskor úgysem arra koncentrálnak a delikvensek, hogy mit fogyasztanak, ezért egy kis turpisság belefér. Ha jól feltankolunk leveles tésztából, több napon keresztül készíthetünk hasonló, a töltelék miatt mégis különböző sörkorcsolyákat. Az is jó megoldás, ha van egy szuper tészta alapreceptünk, és a feltétet variáljuk rajta – egyik nap sonkával, másik nap sajttal, végül pestóval tálaljuk. Ha még a fagyasztást is jól tűri, egyszerre megcsinálhatunk egy nagy adagot, és részletekben kiolvaszthatjuk.

Leveles tészta receptek itt >>

Nassolóknak is jut!

Van, aki ilyenkor nem akar nagy falatokat, csak valami rágcsálnivalót, mert az kell a hangulathoz. Mindegy, hogy burgonyachips, pattogatott kukorica vagy tortillachips kerül ilyenkor a szurkolók elé, biztos, hogy mindegyiket imádni fogják. Ha az alaprecept bevált, innentől már csak az ízesítést kell variálnunk.

Még több sós süti recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek