Foci mellé rágcsálj sósat!

Emlékeztek, mi volt négy éve a foci Eb-n? Ha a győztesre nem is, de arra biztosan, hogy rengeteget ültetek a tv előtt. Dobjuk fel ezt az időszakot, és ropogtassunk friss sósat a meccsek alatt!

Amikor az étel harmadlagos

Lehet bárki bármilyen nagy gourmand, ha szereti a focit, akkor világ- és Európa-bajnokságok idejére szünetelteti a hosszú, nagy falatozásokat. A meccsek mindent beelőznek a fontossági listán, és mivel focihoz sör is dukál, az étkezés biztos, hogy a harmadik helyre szorul. Enni azonban ilyenkor is kell, sörözéshez meg pláne – nézzük, mivel lehet kedveskedni a foci szerelmeseinek a következő egy hónapban!

Finomságok percek alatt

Mivel meccsnézéskor úgysem arra koncentrálnak a delikvensek, hogy mit fogyasztanak, ezért egy kis turpisság belefér. Ha jól feltankolunk leveles tésztából, több napon keresztül készíthetünk hasonló, a töltelék miatt mégis különböző sörkorcsolyákat. Az is jó megoldás, ha van egy szuper tészta alapreceptünk, és a feltétet variáljuk rajta – egyik nap sonkával, másik nap sajttal, végül pestóval tálaljuk. Ha még a fagyasztást is jól tűri, egyszerre megcsinálhatunk egy nagy adagot, és részletekben kiolvaszthatjuk.

Leveles tészta receptek itt >>

Nassolóknak is jut!

Van, aki ilyenkor nem akar nagy falatokat, csak valami rágcsálnivalót, mert az kell a hangulathoz. Mindegy, hogy burgonyachips, pattogatott kukorica vagy tortillachips kerül ilyenkor a szurkolók elé, biztos, hogy mindegyiket imádni fogják. Ha az alaprecept bevált, innentől már csak az ízesítést kell variálnunk.

Még több sós süti recept itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?