Finom vacsorák hó végére

A héten a szezonalitásé és a hó végi pénztárcakímélésé a főszerep: pár olyan receptet válogattam, melyekkel bárkit elkápráztathatunk, mégsem költünk súlyos ezreket!

Sajtos zöldborsógombóc

Megfizethető ínyencségek következnek!

Hétfő

A cukkini igazi szezonja még várat magára (no nem sokáig), de fólia alól azért már igazán szép példányokra lehet beszerezni. Ehhez a sárgarépás lepénykéhez nem is kell több egy darabnál. Alakjukat féltők is nyugodtan kipróbálhatják, mert semmi krumpli, de annál több friss zöldség fokozza a kulináris örömérzetünket.

Kedd

Nem bírtam ki, hogy ne legyen legalább két epres recept a heti vacsoramenüben: rajongásom e piros apróság iránt nem ismer határokat, előszeretettel dobálok be belőle akár egy kilót is, a szezon elején pedig sietve készítem el a lehető legtöbb sütiben. Az epres túrógombóc az egyik legnagyobb favorit!

5 vacsora sajtokból >>

Szerda

Ez a spárgás recept a luxus illúzióját nyújtja, pedig sajt, spárga és tojás a legfőbb alkotóelemei. Gyönyörű látvány, ha elkészül, ennél tökéletesebb késő tavaszi vacsorát el sem tudok képzelni. Kezdők is nyugodtan mutatványozhatnak vele!

Csütörtök

A ragulevesek egy külön fejezetet is megérnek, ez speciel egy alig harmincöt perces verzió. Valamennyi csirkemell szinte mindig akad a fagyasztóban, harminc dekánál több nem is kell, zöldségek szintúgy, tejfölről nem árt gondoskodni, ugyanis azzal fogjuk behabarni. Kicsapódás ellen érdemes pár kanál levessel összekeverni a már szobahőmérsékletű tejfölt!

Szeresd meg a salátát! >>

Péntek

És az ígért újabb felvonása az epernek: valamiért nem rajongok a gyümölcslevesekért különösebben, de az eper még ez alól is kivétel: ez a tejszínes-citromfüvesfrissítő bármikor feldobja a hangulatomat, elég ránézni is, instant nyár!

Még több olvasnivaló a Reggeli és vacsora rovatban >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek