Finom vacsorák hó végére

A héten a szezonalitásé és a hó végi pénztárcakímélésé a főszerep: pár olyan receptet válogattam, melyekkel bárkit elkápráztathatunk, mégsem költünk súlyos ezreket!

Sajtos zöldborsógombóc

Megfizethető ínyencségek következnek!

Hétfő

A cukkini igazi szezonja még várat magára (no nem sokáig), de fólia alól azért már igazán szép példányokra lehet beszerezni. Ehhez a sárgarépás lepénykéhez nem is kell több egy darabnál. Alakjukat féltők is nyugodtan kipróbálhatják, mert semmi krumpli, de annál több friss zöldség fokozza a kulináris örömérzetünket.

Kedd

Nem bírtam ki, hogy ne legyen legalább két epres recept a heti vacsoramenüben: rajongásom e piros apróság iránt nem ismer határokat, előszeretettel dobálok be belőle akár egy kilót is, a szezon elején pedig sietve készítem el a lehető legtöbb sütiben. Az epres túrógombóc az egyik legnagyobb favorit!

5 vacsora sajtokból >>

Szerda

Ez a spárgás recept a luxus illúzióját nyújtja, pedig sajt, spárga és tojás a legfőbb alkotóelemei. Gyönyörű látvány, ha elkészül, ennél tökéletesebb késő tavaszi vacsorát el sem tudok képzelni. Kezdők is nyugodtan mutatványozhatnak vele!

Csütörtök

A ragulevesek egy külön fejezetet is megérnek, ez speciel egy alig harmincöt perces verzió. Valamennyi csirkemell szinte mindig akad a fagyasztóban, harminc dekánál több nem is kell, zöldségek szintúgy, tejfölről nem árt gondoskodni, ugyanis azzal fogjuk behabarni. Kicsapódás ellen érdemes pár kanál levessel összekeverni a már szobahőmérsékletű tejfölt!

Szeresd meg a salátát! >>

Péntek

És az ígért újabb felvonása az epernek: valamiért nem rajongok a gyümölcslevesekért különösebben, de az eper még ez alól is kivétel: ez a tejszínes-citromfüvesfrissítő bármikor feldobja a hangulatomat, elég ránézni is, instant nyár!

Még több olvasnivaló a Reggeli és vacsora rovatban >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!