Étkezzünk egészségesen, olasz módra!

Fedezd fel a Barilla eredeti olasz életstílusát – és a világ legfinomabb tésztáját. (X)

Penne paradicsommal és bazsalikommal

Az olasz mentalitás szerves része az evés és a minőségi ételek szeretete, a vidám életfelfogás. A tészta az itáliai konyhaművészet egyik alappillére, emellett pedig a világ egyik legkedveltebb étele. A mediterrán gasztronómiát egyre gyakrabban kapcsolják össze a hosszú és egészséges, krónikus megbetegedésektől mentes élettel. A Barilla fő célkitűzései közé tartozik, hogy megossza az olasz nép ételekről szerzett tudását – úgy is mint élvezeti cikkekről, de úgy is mint egy egészségesebb élet hozzávalóiról. Ezért a Barilla nap mint nap profi táplálkozás-szakértőkkel együttműködve járul hozzá az egészséges étkezéshez.

Miért is egészséges a durumlisztből készült tészta?

A tészta kitűnő, lassan felszívódó szénhidrátforrás, szinte 0% zsírtartalommal (100 g tésztában 72,7 g szénhidrát, 11,5 g fehérje, 1,5 g zsír, összesen 350 kalória található.)

A szénhidrátok elégítik ki az agy, az izmok és a vörösvérsejtek energiaszükségleteinek nagy részét. A tésztafélék további egészséges alkotóelemei mind-mind elengedhetetlen résztvevői az egészséges étrendnek.

Hogy miért számítanak csúcsminőségűnek a Barilla tésztái?

A Barilla tészták főleg a kék dobozos termékcsládról ismertek, ezek 100%-ig durumbúzadarából készülnek, ami kitűnő fehérje- és gluténforrás, így az egyik legjobb választás főtt tésztaételekhez. Ezen kívül még vannak tojásos, és így finomlisztből készült tésztáik is, természetesen azok jellemzői különböznek.

Barilla: a több mint 130 éve tartó tésztaszerelem

A cég különleges története egészen 1877-ig nyúlik vissza, amikor is Pietro Barilla megnyitotta első tésztaboltját.

Sokéves lelkes kutatómunkát és technológiai fejlesztést követően a Barilla a mai napig megőrizte a családi vállalkozás hangulatát és tartja magát fő célkitűzéséhez, hogy fogyasztóik csakis a legjobb minőséget kapják.

A kimagasló termékminőség az alapanyagnak, azaz a durumliszt különleges tulajdonságainak és a cég azon képességének köszönhető, hogy az olasz konyha tradícióit modern és innovatív élelmiszeripari technológiákkal ötvözze. Csak ezen elvek mentén válhatott a Barillaa több mint 130 éves pályafutása alatt a tökéletes minőség szinonimájává, és a világ legkedveltebb tésztamárkájává.

Milyen is a magas minőségű tészta az olasz gasztronómia és a fogyasztók számára?

  • mindig „al dente”
  • nem fő szét
  • nem törik főzés közben
  • mindig aranysárga
  • a tészta nem ragad össze
  • a szósz lágyan vonja be a tésztát

Mindig megbízható minőségű (függetlenül a gyártás vagy a felhasználás idejétől).

A rovat korábbi cikkeit, itt olvashatjátok >>

Még többet itt olvashatsz a Barilláról >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek