Étkezzünk egészségesen, olasz módra!

Fedezd fel a Barilla eredeti olasz életstílusát – és a világ legfinomabb tésztáját. (X)

Penne paradicsommal és bazsalikommal

Az olasz mentalitás szerves része az evés és a minőségi ételek szeretete, a vidám életfelfogás. A tészta az itáliai konyhaművészet egyik alappillére, emellett pedig a világ egyik legkedveltebb étele. A mediterrán gasztronómiát egyre gyakrabban kapcsolják össze a hosszú és egészséges, krónikus megbetegedésektől mentes élettel. A Barilla fő célkitűzései közé tartozik, hogy megossza az olasz nép ételekről szerzett tudását – úgy is mint élvezeti cikkekről, de úgy is mint egy egészségesebb élet hozzávalóiról. Ezért a Barilla nap mint nap profi táplálkozás-szakértőkkel együttműködve járul hozzá az egészséges étkezéshez.

Miért is egészséges a durumlisztből készült tészta?

A tészta kitűnő, lassan felszívódó szénhidrátforrás, szinte 0% zsírtartalommal (100 g tésztában 72,7 g szénhidrát, 11,5 g fehérje, 1,5 g zsír, összesen 350 kalória található.)

A szénhidrátok elégítik ki az agy, az izmok és a vörösvérsejtek energiaszükségleteinek nagy részét. A tésztafélék további egészséges alkotóelemei mind-mind elengedhetetlen résztvevői az egészséges étrendnek.

Hogy miért számítanak csúcsminőségűnek a Barilla tésztái?

A Barilla tészták főleg a kék dobozos termékcsládról ismertek, ezek 100%-ig durumbúzadarából készülnek, ami kitűnő fehérje- és gluténforrás, így az egyik legjobb választás főtt tésztaételekhez. Ezen kívül még vannak tojásos, és így finomlisztből készült tésztáik is, természetesen azok jellemzői különböznek.

Barilla: a több mint 130 éve tartó tésztaszerelem

A cég különleges története egészen 1877-ig nyúlik vissza, amikor is Pietro Barilla megnyitotta első tésztaboltját.

Sokéves lelkes kutatómunkát és technológiai fejlesztést követően a Barilla a mai napig megőrizte a családi vállalkozás hangulatát és tartja magát fő célkitűzéséhez, hogy fogyasztóik csakis a legjobb minőséget kapják.

A kimagasló termékminőség az alapanyagnak, azaz a durumliszt különleges tulajdonságainak és a cég azon képességének köszönhető, hogy az olasz konyha tradícióit modern és innovatív élelmiszeripari technológiákkal ötvözze. Csak ezen elvek mentén válhatott a Barillaa több mint 130 éves pályafutása alatt a tökéletes minőség szinonimájává, és a világ legkedveltebb tésztamárkájává.

Milyen is a magas minőségű tészta az olasz gasztronómia és a fogyasztók számára?

  • mindig „al dente”
  • nem fő szét
  • nem törik főzés közben
  • mindig aranysárga
  • a tészta nem ragad össze
  • a szósz lágyan vonja be a tésztát

Mindig megbízható minőségű (függetlenül a gyártás vagy a felhasználás idejétől).

A rovat korábbi cikkeit, itt olvashatjátok >>

Még többet itt olvashatsz a Barilláról >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...