r
Nosalty Logó

Padlizsános tészta bazsalikommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Barilla
Padlizsános tészta bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 176 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 525 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2011 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3684 micro
Összesen 2099 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 176 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mártsuk a csokor bazsalikomot néhány másodpercre forrásban levő vízbe, majd rögtön tegyük át jéghideg vízbe, így megtartja élénk zöld színét. Mossuk meg, hámozzuk és vágjuk közepes darabokra a padlizsánt. Főzzük forrásban levő sós vízben 10 percig, vagy amíg meg nem puhul.
  2. Vegyük ki a bazsalikomot a hideg vízből, szárogassuk meg papírtörlőn, és tegyük egy tálba az olívaolajjal. Pépesítsük mixerrel. Tegyük ugyanezt a padlizsánnal is: sóval és borssal készítsünk krémes állagú padlizsánmasszát. Közben főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint.
  3. A padlizsánszószt tegyük fel melegedni közepes lángra, és keverjünk hozzá egy részt a bazsalikomos püréből is. Kevergessük folyamatosan. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kifőtt tésztát öntsük a padlizsánszószos serpenyőbe, szórjuk rá a parmezánt, és öntözzük meg kevés olívaolajjal.
  4. Keverjük jól össze, majd tálaljuk tetején a maradék bazsalikomszósszal és sajttal.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 17872
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Padlizsános tészta bazsalikommal
Barilla 50 recept

A padlizsán a Solanum melongena nevezetű növény termése, mely csak főzve vagy sütve ehető, hiszen toxint tartalmaz (minél érettebb, annál kevesebbet.) Régebben nem volt annyira közkedvelt mint most, sőt, a régi korokban úgy hitték, fogyasztása őrültséghez vezethet, manapság viszont bejáratott alapanyaga a mediterrán és az európai konyháknak. Kiadós, pikáns ételekhez jó szívvel ajánljuk, hiszen jól felszívja a zsírokat. Ha könnyebb ételt készítenénk belőle, grillezzük vagy főzzük meg, és csöpögtessünk rá kevés olajat. Tudtad, hogy a padlizsán a burgonyafélék családjába tartozó növény, így egy csoportba tartozik a krumplival, a paradicsommal, a paprikafélékkel és a dohánnyal is? A II. világháború alatt, amikor az szegényebbek körében nem volt elérhető a dohánylevél, a cigarettákat kézzel sodorták a padlizsán leveleiből. www.barilla.hu

Hozzászólások

marjanka

Nem egy jól sikerült recept! A padlizsán íze nem érvényesült, valójában semmi íze nincs! Talán, a következ?képpen jobb lenne: olívaolajon pirítsunk meg 3-4 gerezd foghagymát, majd forgassuk bele a kockára vágott padlizsánt,fed? alatt süssük-pároljuk puhára, majd f?szerezzük sóval, borssal, egy is oregánóval. A továbbiakban folytathatjuk az eredeti recept szerint.

RLilla

Rendben, kis valtoztatassal kaptam egyfajta "padlizsannal dusitott pestos tesztat". Nagyon tetszett! Valtoztatasok: so helyett vegetat hasznaltam, a padlizsant alufoliaban grilleztem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek