Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Padlizsános tészta bazsalikommal

Padlizsános tészta bazsalikommal
Padlizsános tészta bazsalikommal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsán a Solanum melongena nevezetű növény termése, mely csak főzve vagy sütve ehető, hiszen toxint tartalmaz (minél érettebb, annál kevesebbet.) Régebben nem volt annyira közkedvelt mint most, sőt, a régi korokban úgy hitték, fogyasztása őrültséghez vezethet, manapság viszont bejáratott alapanyaga a mediterrán és az európai konyháknak.

Kiadós, pikáns ételekhez jó szívvel ajánljuk, hiszen jól felszívja a zsírokat. Ha könnyebb ételt készítenénk belőle, grillezzük vagy főzzük meg, és csöpögtessünk rá kevés olajat.

Tudtad, hogy a padlizsán a burgonyafélék családjába tartozó növény, így egy csoportba tartozik a krumplival, a paradicsommal, a paprikafélékkel és a dohánnyal is?

A II. világháború alatt, amikor az szegényebbek körében nem volt elérhető a dohánylevél, a cigarettákat kézzel sodorták a padlizsán leveleiből.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mártsuk a csokor bazsalikomot néhány másodpercre forrásban levő vízbe, majd rögtön tegyük át jéghideg vízbe, így megtartja élénk zöld színét.  Mossuk meg, hámozzuk és vágjuk közepes darabokra a padlizsánt. Főzzük forrásban levő sós vízben 10 percig, vagy amíg meg nem puhul.
  2. Vegyük ki a bazsalikomot a hideg vízből, szárogassuk meg papírtörlőn, és tegyük egy tálba az olívaolajjal. Pépesítsük mixerrel.  Tegyük ugyanezt a padlizsánnal is: sóval és borssal készítsünk krémes állagú padlizsánmasszát. Közben főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint.
  3. A padlizsánszószt tegyük fel melegedni közepes lángra, és keverjünk hozzá egy részt a bazsalikomos püréből is. Kevergessük folyamatosan. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.  A kifőtt tésztát öntsük a padlizsánszószos serpenyőbe, szórjuk rá a parmezánt, és öntözzük meg kevés olívaolajjal.
  4. Keverjük jól össze, majd tálaljuk tetején a maradék bazsalikomszósszal és sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 033
elküldve: 5
receptkönyvben: 409
elkészítve: 17/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

padlizsánszószos tészta bazsalikompürével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

RLilla
RLilla Sat, 2014-08-23 18:28

Rendben, kis valtoztatassal kaptam egyfajta "padlizsannal dusitott pestos tesztat". Nagyon tetszett!
Valtoztatasok: so helyett vegetat hasznaltam, a padlizsant alufoliaban grilleztem.

marjanka
marjanka Tue, 2014-06-17 23:43

Nem egy jól sikerült recept! A padlizsán íze nem érvényesült, valójában semmi íze nincs! Talán, a következőképpen jobb lenne: olívaolajon pirítsunk meg 3-4 gerezd foghagymát, majd forgassuk bele a kockára vágott padlizsánt,fedő alatt süssük-pároljuk puhára, majd fűszerezzük sóval, borssal, egy is oregánóval. A továbbiakban folytathatjuk az eredeti recept szerint.

525
padlizsán 65 dkg
bazsalikom 1 csokor
parmezán sajt 6 dkg
farfalle 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek