A szakértők elmondják, miért tartsd a banánt a hűtőben

A banánnak a hűtőben a helye? A banánnak a hűtőben a helye! A szakértők elárulják, hogy miért!

Több olyan étel is van, aminek kapcsán felmerül a kérdés, hogy a hűtőben kell-e tárolni. Ilyen például a tojás és a vaj, de a banánról is megoszlanak a vélemények. Most a szakértők mondják el, mi is az igazság, vagyis hogy miért érdemes a banánt a hűtőben tartani, hogy hosszabb ideig elálljon.

A szakértők elmondják, miért tartsd a banánt a hűtőben

A HelloFresh vezető séfje, Mimi Morley beszélt a Delish magazinnak arról, hogy miként marad akár egy héttel tovább friss a banán a hűtőben, mint a konyhapulton.

„Gyakori tévedés, hogy a banánt nem szabad betenni a hűtőbe” – mondja.

Ha az ideális érettségi állapotban hűvös környezetbe tesszük a banánt, az meghosszabbíthatja az eltarthatóságot. Bár a héja tovább barnul, a banán húsa változatlan marad, így akár egy héttel tovább marad fogyasztható.

Mimi szerint más gyümölcsöknek is jót tesz, ha a hűtőben tartod őket.

„Az olyan gyümölcsöknek, mint a kajszibarack, a kivi és a mangó, a legjobb, ha a hűtőszekrényen kívül érnek be, de ha elérik a kívánt érettségi szintet, utána érdemes a hűtőszekrénybe tenni őket, hogy megnöveljük az eltarthatóságukat, és lelassítsuk az érési folyamat."

Ellenben a bogyós gyümölcsöket, így például az epret és a málnát mindig hűtőszekrényben kell tárolni.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több gasztrotipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek