A szakértők elmondják, miért tartsd a banánt a hűtőben

A banánnak a hűtőben a helye? A banánnak a hűtőben a helye! A szakértők elárulják, hogy miért!

Több olyan étel is van, aminek kapcsán felmerül a kérdés, hogy a hűtőben kell-e tárolni. Ilyen például a tojás és a vaj, de a banánról is megoszlanak a vélemények. Most a szakértők mondják el, mi is az igazság, vagyis hogy miért érdemes a banánt a hűtőben tartani, hogy hosszabb ideig elálljon.

A szakértők elmondják, miért tartsd a banánt a hűtőben

A HelloFresh vezető séfje, Mimi Morley beszélt a Delish magazinnak arról, hogy miként marad akár egy héttel tovább friss a banán a hűtőben, mint a konyhapulton.

„Gyakori tévedés, hogy a banánt nem szabad betenni a hűtőbe” – mondja.

Ha az ideális érettségi állapotban hűvös környezetbe tesszük a banánt, az meghosszabbíthatja az eltarthatóságot. Bár a héja tovább barnul, a banán húsa változatlan marad, így akár egy héttel tovább marad fogyasztható.

Mimi szerint más gyümölcsöknek is jót tesz, ha a hűtőben tartod őket.

„Az olyan gyümölcsöknek, mint a kajszibarack, a kivi és a mangó, a legjobb, ha a hűtőszekrényen kívül érnek be, de ha elérik a kívánt érettségi szintet, utána érdemes a hűtőszekrénybe tenni őket, hogy megnöveljük az eltarthatóságukat, és lelassítsuk az érési folyamat."

Ellenben a bogyós gyümölcsöket, így például az epret és a málnát mindig hűtőszekrényben kell tárolni.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több gasztrotipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!