Mi más lehetne kézenfekvőbb szeptemberben, mint almás sütiket gyártani? Az alma mostanra kilószámra nő a kertekben, a piacon nagyon olcsón hozzá lehet jutni, szóval ennél jobban nem kínálhatná magát a lehetőség, hogy almás sütiket, reggeliket dobj össze.
Ennek a gyümölcsnek nagy előnye, hogy szuperül fagyasztható, és egész télen hozzáférhető, hiszen a leszüretelt alma a pincékben, a hideg hónapokban dobozokban is simán eláll.
Sütikhez sokszor ki kell nyomkodnunk a levét, ezt a lépést semmiképp se spórold meg az előkészületek során, különben a nyers alma eláztatja majd a tésztádat!
Ezt a 100%-os, finom gyümölcslevet aztán akár sütés közben is elkortyolgathatod. Az alma jó barátságot ápol omlós, vajas tésztákkal, sütőporral kiegészítve akár palacsintatésztával is, ha úgy alakul, reggelire mehet mellé a zabpehely vagy a granola, gyors reggeli turmixnak vagy müzlinek. Ha komolyabbra vennéd dolgot, akkor jöhet egy örökzöld máglyarakás sok-sok kiflivel és tojáshabbal, szerintünk ez főételnek is beillik! A hidegben magában meg is sütheted, de jó barátságot ápol a dióval, fahéjjal, mákkal, ebből következően pedig az almás sütik következő lépcsőfoka, a flódni is megsüthető belőle – nehéz, isteni édesség ősszel!
Habos klasszikus, nem lehet abbahagyni!
Vendégeknek vagy csak egy szimpla szombat délutánra otthon – a sok almából biztosan készül egy adaggal!
Ha komolyabb receptre vágysz, és valami igazán kiadósat sütnél.
Gyors, almás, légies tészta – mi kellhet még?
A legjobb reggeli, akár hétköznapokon is!
Variáció reggelire, ha már unod a szendvicseket.
Egyszerű, de nagyszerű, ha nincs otthon éppen édesség.
Habos, őszi csoda, amit mindenki szeret, legalább két szelettel.
És ha még mindig marad alma, készíts belőle lekvárt – télen nagyon hálás leszel érte!
Hozzászólások
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!