9 ALMÁS ÉDESSÉG szeptemberre - most olcsó az alma!

Fincsi almás édességeket mutatunk szeptemberre - hiszen most annyiféle típusból válogathatsz a piacon! Mutatjuk a recepteket:

Mi más lehetne kézenfekvőbb szeptemberben, mint almás sütiket gyártani? Az alma mostanra kilószámra nő a kertekben, a piacon nagyon olcsón hozzá lehet jutni, szóval ennél jobban nem kínálhatná magát a lehetőség, hogy almás sütiket, reggeliket dobj össze.

Ennek a gyümölcsnek nagy előnye, hogy szuperül fagyasztható, és egész télen hozzáférhető, hiszen a leszüretelt alma a pincékben, a hideg hónapokban dobozokban is simán eláll.

via GIPHY

Tipp:

Sütikhez sokszor ki kell nyomkodnunk a levét, ezt a lépést semmiképp se spórold meg az előkészületek során, különben a nyers alma eláztatja majd a tésztádat!

Ezt a 100%-os, finom gyümölcslevet aztán akár sütés közben is elkortyolgathatod. Az alma jó barátságot ápol omlós, vajas tésztákkal, sütőporral kiegészítve akár palacsintatésztával is, ha úgy alakul, reggelire mehet mellé a zabpehely vagy a granola, gyors reggeli turmixnak vagy müzlinek. Ha komolyabbra vennéd dolgot, akkor jöhet egy örökzöld máglyarakás sok-sok kiflivel és tojáshabbal, szerintünk ez főételnek is beillik! A hidegben magában meg is sütheted, de jó barátságot ápol a dióval, fahéjjal, mákkal, ebből következően pedig az almás sütik következő lépcsőfoka, a flódni is megsüthető belőle - nehéz, isteni édesség ősszel!

  1. 1.

    Klasszikus máglyarakás

  2. 2.

    Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.

  3. 3.

    Anna néni flódnija

  4. 4.

    Almás kelt palacsinta

  5. 5.

    Almás-zabpelyhes turmix

  6. 6.

    Házi granola

  7. 7.

    Sült almatorony

  8. 8.

    Almás habos kocka Vicikó konyhájából

  9. 9.

    Almalekvár

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk