8 kedvenc alapanyagunk, amiért abszolút megéri várni az őszt

Most már tényleg jön az ősz, nincs mese - ételfronton viszont nem kell aggódni, tény, hogy más, mint a nyár, hangulatában és változatosságban viszont semmivel sem kevesebb.

Összeszedtük nektek, melyek azok az ételek, amelyeknek hála, bármikor örülni tudunk az ősznek. Kinek kell a kánikula, ha van helyette kellemes őszi szél, sárga falevelek, tökéletes kirándulóidő, és rengeteg specifikus alapanyag, amiből csomóféle ételt összerakhatsz. Mutatjuk, mi miért imádjuk az őszt!

Sütőtök

A sütőtök pár éve annyira felkapott, hogy tényleg unásig ehetjük, egész tavaszik akár. Ne álljunk meg a krémlevesnél, mehet salátába, húsételekhez és sütikbe is!

Ezeket olvastad már?

Dió

Elindult, és karácsonyig meg sem áll - a dió tényleg óriás adomány a természettől, a legfinomabb sütemények tölteléke, de szintén feldobja a salátákat, ak

Ezeket olvastad már?

Édesburgonya

A legtrendibb zöldségféle újabban, már a sült krumpli helyett is egyre gyakrabban szerepel az éttermek étlapján. Édeskés, sütőtökszerű ízvilága és csodás narancsos színe miatt tényleg isteni - ízre is, külsőre is.

Alma

Tudjuk, hogy egész évben elérhető, és a nyári alma is super finom, már ha szeretitek a savanyút, mi nagyon, na de ha ősz, akkor alma.

Gesztenye

A gyerekek kedvence a gesztenyegyűjtés, mi viszont inkább a gesztenyekrémes sütikért rajongunk, de hús mellé vagy salátába is szuper finom. Vagy csak simán sütve nasinak! Hmmm....

Ezeket olvastad már?

Szilva

Idén korán jött, de a süteményekben, levesekben, hústöltelékekben annyira isteni, hogy miatta is eggyel jobban szeretjük az őszt.

Körte

Na, a körte meg a másik - istenem, de szeretjük, főleg karamellel vagy csokival, sütiben, nyammm...

Füge

Nálunk is megterem, mégsem elég elterjedt sajnos - pedig magában, süteményekben, de akár húsokkal is annyira jó dolog, mindenképpen próbáljátok ki!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek