TOP 10 könnyed, mégis laktató raguleves
Nincs olyan ember, aki ne enne szívesen egy finom és meleg ragulevest a hidegebb napokon. Top 10-es listánk levesei tökéletes fogások a két ünnep közötti időszakban.
NosaltyNincs olyan ember, aki ne enne szívesen egy finom és meleg ragulevest a hidegebb napokon. Top 10-es listánk levesei tökéletes fogások a két ünnep közötti időszakban.
NosaltyMa is húsételt szolgálnál fel a családnak? Válassz könnyű fogások közül, és kínálj melléjük zöldségköretet, esetleg salátát!
NosaltyUtolsó pillanatra hagytad a karácsonyi sütés-főzést? Nincs gond, segítünk néhány igazán különleges fogással. (x)
HirdetésVészesen közelednek az ünnepek, ideje összegyűjteni a legjobb ételeket, amikkel lenyűgözheted a családodat és a vendégeidet. (x)
HirdetésIdén kapjanak szerepet a házi készítésű édességek is a Mikulás-csomagban. Olyan egyszerű finomságokat mutatunk, amit a gyerekekkel is elkészíthetsz. (x)
HirdetésNovember utolsó napjain már az igazi téli recepteket kerestétek, de az azt megelőző hétről is maradtak olyan fogások, amiket nem tudtatok megunni. Íme a múlt heti kedvencek!
NosaltyKészíts különleges fogásokat aszalt gyümölcsből! A desszertek mellett húsételekhez is jól illenek. (x)
HirdetésKözeledik a karácsony, de még mielőtt belefognál a nagy sütés-főzésbe, érdemes letesztelned néhány receptet. Kezd ezekkel a mézes finomságokkal! (x)
HirdetésIndítsd a reggelt egy szuper zabkásával - pillanatok alatt elkészülsz vele, és olyan tápláló, hogy ebédig biztosan nem éhezel meg.
NosaltyBár a lángost nyáron fogyasztjuk a legszívesebben, nyugodtan süthetünk most is tartalmasabb, töltött változatot, és még hőgutát sem kapunk a konyhában.
NosaltyRoppanós virslivel szinte mindent kiadósabbá tehetsz - legyen szó levesről vagy főételről.
NosaltyÉdesítsd meg a reggelt ellenállhatatlanul édes, pufi palacsintával - juharszirup, gyümölcsöntet, lekvár, porcukor... A tetejére bármi jöhet!
NosaltyEzeket a finomságokat akár karácsonykor is elkészítheted, de a hétvégi vendégsereget is elkápráztathatod velük. (x)
HirdetésA karfiol, a maga semleges ízével, nagyon jól bírja a fűszerezést. Készíts belőle pürét, rizshelyettesítőként is funkcionál, vagy süsd meg egészben - kísérletezni ér!
NosaltyAz őszi nátha egyik legkellemetlenebb velejárója az orrszárazság. Néhány egyszerű trükkel szerencsére könnyen kezelhetjük ezt a bosszantó tünetet.
Kremmer MagdiMájusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.
Kormos LiliSokan gondolják, hogy az egészséges étkezés együtt jár a kompromisszumokkal, mivel azt hiszik, egy ilyen diétában kevesebb izgalmas íz kaphat helyet. A Penn State kutatói azonban most nekik üzennek: sokkal több íz létezik, mint a cukros és a sós!
Szabó AnnaFalusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.
Ha nem akarunk sokat bajlódni a mai desszerttel, az egyik most következő sütésmentes süti lesz a megmentőnk. Mert a hűtőben is ugyanúgy készülhetnek csodás édességek!
Itt az ideje, hogy te is elsajátítsd a tudást, aminek birtokában felismerheted, ha „mű" a paradicsom.