Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A 7 legjobb morzsa- és romlásmentes kaja a kocsiba, ha utazik a család

Ha utaztok, nagy a család, és a gyerekek ötpercenként éhesek vagy nasiznának, akkor segítünk, hogy mindenkinek jó legyen.

Nyár van, a családok útra kelnek, és ahhoz, hogy az ötpercenként elhangzó „éhes vagyok” kérdés felcsendüljön, elég, ha egy gyerek van az utastérben. Hogy ti se kapjatok idegbajt szülőként, a táplálkozás minősége is kielégítő legyen (azaz a csoki-csipsz duót kikerüljük), és a kocsi se legyen tiszta morzsa valamint kajaszag, mi ezeket ajánljuk. 

(Természetesen kikerülhettek minden problémát azzal, hogy mindig megálltok enni és kocsin kívül morzsázni, vagy ha hűtőládát visztek, hiszen abban akár osztrigát vagy cigánypecsenyét is cipelhettek, de ezt a 2 opciót most mellékesnek tekintjük.)

1. Kölesgolyó

Az egészségesebb megoldás, ha ragaszkodunk a csipsztematikához, és ami fontos, hogy EGY harapásra (bekapásra) letudható, azaz jobb esetben nem morzsáz.

2. Házi müzliszelet

Egészséges, már ha nem cukrozzuk túl, nem esik mindenfele, alakíthatod a gyerekek kénye-kedve szerint, és tápláló is. Tökéletes nass.


3. Golyók

A golyóforma nasi (az egy falat végett) mindig beválik – lehet édes vagy sós, a lényeg, hogy a kókuszreszeléket a szemetelés miatt, a csokibevonatot pedig az olvadás miatt kerüljük.

4. Fasírtgolyók

Ugyanez húsból vagy zöldségből, fasírtként szintén jollyjoker – apró falatok a család minden tagjának.

5. Szendvics – okosan

A felvágottak többsége megizzad és megbuggyan a melegben több órán át, így inkább sült húsos, zöldségkrémes, fasírtos, szalámis/kolbászos megoldásokat ajánlunk. A tejtermékeket + a tojást inkább kerüljük!

 

6. Magvak

Dió, mogyoró, kesu, pisztácia: ezek nagyobbak, és a szotyinál és tökmagnál jóval kevesebb szemetet hagynak maguk után – inkább ezt rágják, mint a mi fülünket!

7. Zöldség- és gyümölcsdarabok

Közhely, de ha cuki csíkokra vagy kockákra vágod nekik a répát, zellerszárat, ubit, vagy az almát, körtét, dinnyét, barackot, banánt, ellesznek vele – egészséges is, és nem is morzsáz egyik sem!

És Ti miket visztek az útra?

Ezeket is nézd meg:

fotócredit

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!