Padlizsánkrém 13. - mézes
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
90
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
361
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 31 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 114.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
90
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 458.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Összesen
361
kcal
- 1% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 46.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 82.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt sütőben megfonnyasztjuk (sütés előtt ne felejtsük el megszúrkálni).
- Hagyjuk picit kihűlni, nehogy a kis kezünk megégjen a nagy konyhai serteperténkben :). Ha már kellemesen langyi a ráncos padlizsánunk, megszabadítjuk a bőrétől, és a húsát rusztikus darabokra vágjuk.
- Belezuttyintjuk egy mély tálba, majd hozzádobjuk a fokhagymákat, belecsurrantjuk a mézet, olajat, és végül megszórjuk a pirospaprikával és a sóval.
- Összeturmixoljuk, és ha kell, még utánaízesítünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 204
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15110
- Feltöltés dátuma: 2011. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Néha, ha már a könyökünkön jön ki a vajas-sajtos-szalámis kenyér kombó, illetve a rántotta, virsli és társai, mindig beújítok valami szendvicskrém kreálmányt. Ez a krém is a "rázzuk fel az unalmas reggeliket" forradalom jegyében született, és azt hiszem, most egy ideig virágkorát éli nálunk.