Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

6 tipp, hogyan rendszerezd a fagyasztódat, ha jót akarsz

A fagyasztó a konyhák fekete lyuka - mindent benyel, feneketlennek látszik, de mégsem az. Egy óvatlan pillanatban rájössz, hogy muszáj előtúrnod valamit, és akkor jön a baj.

Szóval lényeg a lényeg – fagyasztót üríteni, leengedni, hótalanítani, vagy egyszerűen csak rendeltetésszerűen használni, hogy mindenről mindig tudd, micsoda, mikor tetted el, és hogy pörkölt van-e benne vagy bébispenót, az egy feladat. Ehhez a rendszerezéshez adunk most pár logikusnak tűnő tanácsot, figyelem:

1. Mi mehet a jégre?

A tejtermékek, tejszínes, habart ételek nem bírják a gyűrődést a fagyban, de a magas víztartalmú gyümölcsök és zöldségek (pl. salátafélék, dinnye) is jobban örülnek, ha kihagyod őket a fagyasztós buliból.

Olajos magvak (pl. dió, ami így nem lesz avas), bogyós gyümölcsök, alaplevek, pörkölt alapú ételek és levesek, tenger gyümölcsei, nyers húsok és halak, vagy a kenyér is mehetnek a jégre. 

Ezt láttad?

De miért fagynak meg a hűtőmben az ételek kéretlenül?

2. Porciózz

Tuti, hogy jártál már úgy, hogy szépen lefagyasztottad a maradék csirkemellfilét vagy a fél kilónyi darált húst, aztán, mikor csak egy adagra való kellett volna legközelebb, szidtad magad rendesen. Szóval érdemes mindenből adagokat porciózni, mert egy tömbből nehezen tudsz majd lefaragni, és a kenyeret is szeletelve vagy kisebb darabokban eltenni.

3. Laposan

Csak laposan – legyen ez a jelszavad, főleg, ha helyhiányod van. Kerüld a nagy, bumszli, dundi csomagokat és dobozokat, és ha lehet, lapítsd ki a folpackba vagy zacsiba eltett húst, halat, zöldségeket, így többet tudsz egymásra helyezni. 

4. Fiókok

Ha elég nagy a fagyasztód, szerezz be műanyag rendszerezőket, fiókokat, hogy ne legyen minden egy kupacban: mehetnek egy helyre a zöldségek, másikba a húsok, stb. Kategóriák szerint.

5. Ne tárolj fagyit az ajóban

Ha olyan fagyasztód van, aminek ajtajában is vannak rekeszek, oda azokat a termékeket rakd, amik nem igényelnek igazán mély hűtést, hiszen az a legmelegebb részleg. Így a fagyit mondjuk ne oda tedd, mert nem tesz jót a minőségének az esetleges felolvadás-újrafagyás. Ami mehet, az mondjuk a tömény (alkohol) vagy például a dió, mogyoró.

6. A legfontosabb: címkézz!

És minél többen vagytok a családban, annál fontosabb. Annyi minden halmozódik fel idővel, hogy lövésed se lesz címke (azaz név és dátum!!!) nélkül, mi az és mikori. Szóval hacsak nem akarsz gulyáslevest felolvasztani a darált hús helyett, címkézz.

Ezeket láttad?

via
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!