5 szokás, amitől jobban pörög majd az anyagcseréd

Az idő múlásával egyre lassul az anyagcserénk. Habár a folyamatot nem lehet visszafordítani, bizonyos dolgok betartásával javítható.

Indítsd a reggelt egy forró itallal!

A koffeintartalmú italok, mint például a kávé és a tea, stimulálják az idegrendszeredet, és 5-8 százalékkal is felpörgethetik az anyagcserédet. Azt ajánljuk, a kávéval szemben inkább a zöld teát válaszd, mert így sok más értékes antioxidánst is beviszel a szervezetedbe.

Ne hagyd ki az első étkezést!

Sajnos nagyon sokan hagyják ki a nap legfontosabb étkezését, pedig azok között, akik elfelejtenek reggelizni, négy és félszer több a túlsúlyos. Ha ilyenkor csak keveset bírsz enni, semmi baj. A legjobb, ha valamilyen fehérjében gazdag ételt választasz, ami beindítja a szervezetedet.

Ne koplalj!

Vigyél be elég táplálékot a szervezetedbe. A legjobb, ha sokszor eszel keveset, hiszen ezzel folyamatosan mozgásban tartod az anyagcserédet, és nem kell attól tartanod, hogy plusz kilók szaladnak fel rád, illetve attól sem, hogy tested az izomszövetek leépítésével próbálja pótolni a hiányzó energiát.

Rost, Rost, Rost

Természetesen az anyagcserét a rostok is segítik a megfelelő működésben. Már kutatásokkal is bebizonyították, hogy azok a nők, akik rostban gazdag ételeket esznek, kevesebb plusz kilót szednek fel az évek múlásával. A javasolt napi bevitel 25 gramm, ez az emésztésünknek is nagyon fontos.

Mindenható víz

Egy német kutatás szerint napi hat pohár víz elfogyasztása gyorsítja az anyagcserét, és akár 50 kalória elégetését is eredményezheti, ami lehet, nem tűnik soknak, ez azonban összeadva hetente 350 is lehet - körülbelül ennyit adunk le egy könnyebb edzés során.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek