Az 5 legünnepibb húsétel

Karácsonykor minden háziasszony kitesz magáért. Te se maradj le, kezdd el tervezgetni már most az ünnepi menüt és válassz magadnak az alábbi extra húsfogások közül! 

Szilvával töltött sertésszűzreceptje

Ünnepekkor általában megengedjük magunknak a drágább alapanyagokat, ilyenkor szűzpecsenye, bélszín, kacsamell és egész pulyka is kerülhet az asztalra. Hogy biztosan jól sikerüljön a húsos főfogás, csokorba gyűjtöttük a legünnepibb recepteket, és segítséget is nyújtunk elkészítésükhöz.

Sertésből a legjobbat!

Szűzpecsenye, sertésszűz, szűzérme, mind ugyanazt takarja: a sertés legnemesebb részét. Könnyű vele dolgozni, sokféleképpen variálható, hamar elkészül, látványos és isteni finom. Egyszóval ideális fogás a karácsonyi asztalra.

Leggyakoribb elkészítési módja: felszúrás után megtöltjük és baconbe tekerjük (ami nemcsak csinosabbá teszi, hanem abban is segít, hogy ne száradjon ki a hús). A szűzpecsenyét ne süssük túl, mert könnyen kiszárad! A még finomabb összhatásért készítsünk mellé egy ízletes mártást.

Fejedelmi fogás

Bélszínnel (vagy más néven vesepecsenyével) ünnepelni kiváltságos dolog. Ha az alapanyagot beszereztük, már csak a legjobb receptet kell megtalálnunk hozzá: kézenfekvő megoldás lehet a nagy klasszikus előétel formájában, tatár beefsteakként felszolgálni, ha valami elegánsabbra vágyunk, tálaljuk carpaccióként. Ha inkább főételként szeretnénk kínálni, válasszuk a hagyományos steaksütést (ehhez segítséget itt találsz), de a Sztroganoff-bélszínnek se tud ellenállni senki.

A trenddel haladva

A rozé kacsamell éttermi berkekben jó néhány éve nagyon népszerű. Nem véletlen, hisz gyümölcsökkel párosítva és egy elegáns körettel tálalva mennyei étel. Jó hírünk van: otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük, csak néhány alapvető szabályt kell betartani, és voilá, már az asztalon is az ünnepi étel.

Nyerő duó: gyümölcs és hús

Az aszalt szilva, aszalt sárgabarack nagy kedvencek a konyhákban a tél beköszöntével, a karácsonyi menü összeállításakor is gondoljunk rájuk bátran: húsok belsejébe töltve különleges fogással kápráztathatjuk el szeretteinket. Nem beszélve arról, hogy a mezei csirkemellet is új dimenzióba repíti egy aszalványos töltelék.

Még több aszalt gyümölcsös hús

A tradicionális: pulyka

Sok családban elképzelhetetlen a karácsony pulykasült nélkül. Hogy ne legyen minden évben ugyanaz, variáljuk a recepteket, a lehetőségekben nincs hiány.

Pulykasültek receptjei

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek