Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az 5 legünnepibb húsétel

Karácsonykor minden háziasszony kitesz magáért. Te se maradj le, kezdd el tervezgetni már most az ünnepi menüt és válassz magadnak az alábbi extra húsfogások közül! 


Szilvával töltött sertésszűz receptje

Ünnepekkor általában megengedjük magunknak a drágább alapanyagokat, ilyenkor szűzpecsenye, bélszín, kacsamell és egész pulyka is kerülhet az asztalra. Hogy biztosan jól sikerüljön a húsos főfogás, csokorba gyűjtöttük a legünnepibb recepteket, és segítséget is nyújtunk elkészítésükhöz.

Sertésből a legjobbat!

Szűzpecsenye, sertésszűz, szűzérme, mind ugyanazt takarja: a sertés legnemesebb részét. Könnyű vele dolgozni, sokféleképpen variálható, hamar elkészül, látványos és isteni finom. Egyszóval ideális fogás a karácsonyi asztalra.

Leggyakoribb elkészítési módja: felszúrás után megtöltjük és baconbe tekerjük (ami nemcsak csinosabbá teszi, hanem abban is segít, hogy ne száradjon ki a hús). A szűzpecsenyét ne süssük túl, mert könnyen kiszárad! A még finomabb összhatásért készítsünk mellé egy ízletes mártást.

Fejedelmi fogás

Bélszínnel (vagy más néven vesepecsenyével) ünnepelni kiváltságos dolog. Ha az alapanyagot beszereztük, már csak a legjobb receptet kell megtalálnunk hozzá: kézenfekvő megoldás lehet a nagy klasszikus előétel formájában, tatár beefsteakként felszolgálni, ha valami elegánsabbra vágyunk, tálaljuk carpaccióként. Ha inkább főételként szeretnénk kínálni, válasszuk a hagyományos steaksütést (ehhez segítséget itt találsz), de a Sztroganoff-bélszínnek se tud ellenállni senki.

A trenddel haladva

A rozé kacsamell éttermi berkekben jó néhány éve nagyon népszerű. Nem véletlen, hisz gyümölcsökkel párosítva és egy elegáns körettel tálalva mennyei étel. Jó hírünk van: otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük, csak néhány alapvető szabályt kell betartani, és voilá, már az asztalon is az ünnepi étel.

Nyerő duó: gyümölcs és hús

Az aszalt szilva, aszalt sárgabarack nagy kedvencek a konyhákban a tél beköszöntével, a karácsonyi menü összeállításakor is gondoljunk rájuk bátran: húsok belsejébe töltve különleges fogással kápráztathatjuk el szeretteinket. Nem beszélve arról, hogy a mezei csirkemellet is új dimenzióba repíti egy aszalványos töltelék.

Még több aszalt gyümölcsös hús

A tradicionális: pulyka

Sok családban elképzelhetetlen a karácsony pulykasült nélkül. Hogy ne legyen minden évben ugyanaz, variáljuk a recepteket, a lehetőségekben nincs hiány. 

Pulykasültek receptjei

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2014-11-27 20:22

Bélszínből a magam részéről 3 dolgot tudok elképzelni: Wellington, Budapest (de libamájjal ám!) és dupla bélszín (Chateaubriand). Minden más elkészíthető másféle marhahúsból is - a tatárbífsztek is! - ezért vétek azokra pazarolni a bélszínt. De ez a három étel másból egyszerűen nem jó.
Idén nagy királyság van: borjúbélszínt kaptam, egyenesen a borjú tulajdonosától! Ennél nagyszerűbb hús szerintem nem létezik. Vagyis a legjobbat kell belőle alkotni: Wellington bélszínt. (Nem az első Wellingtonom lesz, tehát biztosra megyek.) Kivágtam a bélszín derekát, abból - közben sírtam a gyönyörűségtől, olyan ez a hús. Már csak a köreten vergődök, ami biztos, az a birsalma-kompót, meg talán a hercegnő burgonya (esetleg még valami fényezett zöldség, még nem tudom).
A bélszín két végéből Budapest bélszín lesz, kizárólag Gundel Károly receptje alapján, hirtelen sütve, libamájjal, passzírozott pörköltszafttal. Már alig várom!