Szilvával töltött sertésszűz recept

Szilvával töltött sertésszűz
Szilvával töltött sertésszűz
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és mutatós húsétel. Melegen és hidegen is finom.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Burgonyapüré illik mellé.
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Aszalt szilvával töltött sertésszűz, sertésszűz szilvával töltve, szilvával töltött szűzpecsenye, szűzpecsenye szilvával töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk.
  2. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam) lyukat fúrunk a szűzpecsenye belsejében.
  3. A puha aszalt szilva szemeket apróbb darabokra vágjuk és egyenletesen beletömködjük a szűzpecsenye közepébe. A hús külső részét finoman sózzuk és borsozzuk. (Ne használjunk túl sok sót, mert még bacon-be tekerjük és attól is kap majd bőven sós ízt a hús.)
  4. Jót tesz neki, ha sütés előtt, fóliával letakarva néhány órát szobahőmérsékleten pihentetjük a húst. De ha ez elmarad, az sem nagy baj.
  5. A pihentetés után egy serpenyőben felhevítjük a vajat és az olívaolajat és pár perc alatt minden oldalról kérget sütünk a húsra.
  6. A baconszeleteket vágódeszkára rendezzük, a következőképpen: ránk merőlegesen, egymást kissé átfedve. Középre helyezzük a szilvával tölött szűzpecsenyét (aljával felfelé nézzen), majd először az egyik, utána a másik oldalról is felhajtjuk a baconszeleteket.
  7. Egy tepsi alját (amiben kényelmesen elfér a hús) vékonyan kivajazunk (vagy olajjal kenjük) és a vágódeszkáról óvatosan megfordítva beletesszük a sertésszűzet.
  8. 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, kb. 18-20 percre.
  9. A sütőből kivéve rácsra tesszük a húst, tálalás előtt néhány percig pihentetjük.
  10. 2 cm vastag szeletekre vágva kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 90 344
elküldve: 79
receptkönyvben: 1 392
elkészítve: 82/92
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa sze, 2014-01-01 15:52

Ma végre elkészítettem ezt a kitűnő ételt. A férjem szerint, de szerintem is toplistás. Köszi a receptet. Zsuzsa.

csato
csato szo, 2012-08-11 11:56

Sziasztok!
Csak egy tipp!Én hosszú vékony késsel sok lukat csinálok a húsban.Tömök bele aszalt szilvát amit vörösborban áztatok előtte, teszek bele alma és dió csíkokat is.Így is érdemes kipróbálni.Én is pürével szoktam tálalni mint Petra.üdv csató

tszandi
Szandi / tszandi k, 2012-01-17 16:31

Ma elővettem a fagyasztóból pár szem szilvát és egy csini szüzet. Majd elkészítettem a receptet. Szenzációs az eredmény :) Úgy hogy aki hasonlóképp áll az aszalt dolgokhoz mint én, az nyugodtan elkészítheti akár friss vagy fagyasztott szilvából is. (természetesen kiengedés után) :)
Köszönöm a receptet :)

Evica007
Evica007 p, 2012-12-21 17:11

Meg tudod irni nekem, hogy ezt hogy kell kesziteni? Hogy keszited hozza a körtet es a diot? Szeretnem karacsonyra megcsinalni, de nem tudom hogy kezdjek hozza.:)

Bazo
Bazo szo, 2011-06-04 10:09

Tegnap elkészült. Elötte fahéjas-szegfűszeges édesborba áztattam be pár órára az aszaltszilvákat. Új családi kedvenc született!

Köszönöm.

ancika25
ancika25 sze, 2011-01-05 21:15

Sziasztok ! Szerintem is nagyon finom :) Aki szereti a szilvát ,készítse el bátran :) Üdv Anci

manócska2010
manócska2010 h, 2010-10-25 16:52

Szia! Ma elkészítettem és nagyon finom lett. Bár sütési időnek 20 percet írtál, én 30 percig sütöttem, a bacon szépen megpirult rajta, de a hús rágós maradt, így még egy fél órára fóliával letakarva vissza kellett tennem a sütőbe. De a végeredmény megérte a fáradozást. :) Üdv Manó

ldorka
ldorka h, 2010-02-08 15:58

Szia Petra!
Karácsonyra készítettem el kezdő háziasszonyként. Nagyon jól sikerült. Köszi a tippet.
Dorka

petra
Petra / petra sze, 2009-12-16 16:14

tszandi,
ez kimondottan aszalt szilvával készülő fogás! meg hát ugye ilyenkor egyébként sem lehetne friss szilvához jutni:-)..

661