5 íz, amit soha ne egyél fagyizóban – könnyen lehet, hogy maradékból van

Bizony, nem csak az éttermekben turpiskodnak a maradékkal, hanem a cukrászdákban is.

Egy cukrászdában dolgozó olvasónk osztotta meg velünk sajnálatos tapasztalatát, miszerint bizony nemcsak az éttermekben próbálnak minden egyes falatot megmenteni, hanem egyes fagyizókban is. Most elárulta, mely ízek azok, amikből ő személy szerint inkább nem enne...

Kókuszgolyó, kókusztekercs

Az összes megmaradt csoki alapú fagyiból, amiben esetleg vannak piskótadarabkák, kókuszgolyó- vagy kókusztekercsfagyit csinálnak. A kókusz aromája nagyon jól elnyomja az egyéb ízeket, mivel elég erőteljes.

Sportszelet

Azokból a fagyikból, amik nem tartalmaznak glutént, és megmaradtak, sportszeletet gyártanak. Általában ezt úgy kell elképzelni, hogy összekeverik a fagylaltokat, kiolvasztják, majd leszűrik, végül rumaromával ízesítik.

Gyümölcskavalkád stb.

A különféle gyümölcsös fagyik maradékából általában erdei gyümölcs vagy valamiféle gyümölcskeverék készül. Csak egy hangzatos név kell, amivel el lehet adni.

Krémtúró

A fagyizókban a lejárathoz közelitúró rudiból, a guruból illetve a túrófagyiból (ami még nem savanyú), sokszor valamilyen gyümölcsös-krémtúrós íz készül. Az aromák és a gyümölcs elveszi az esetleges savanykás ízt, így fel sem tűnik a fogyasztónak, hogy nem a legfrissebb az alapanyag.

Természetesen fontos hozzátenni, hogy közel sem mindegyik fagyizóban bevett szokás a vevők átvágása, és mi mélyen elítéljük ezt a hozzáállást. De ha félünk attól, hogy belefutunk egy ilyen termékbe, akkor két tippünk van: válasszunk olyan fagyikat, amik fehérek, illetve különlegesebb ízeket, amik nem tartalmaznak domináns (kókusz, rum, vanília, mandula) alapanyagokat. És mindig a minőségi fagyizókra és cukrászdákra voksoljunk.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

szucsistvanne28

Gyakorlatilag mindent össze lehet kotyvasztani, akár a fagyiban, akár az éttermi ételekben! Ráadásul ha megnéznénk egy étterem konyháját az étvágyunk is elmenne!

Tagesz

Mert itthon kidobáljuk a megmaradt alapanyagokat? Mi nem. Nincs semmi baj a felhasználásával mindaddig, míg az emberi fogyasztásra alkalmas. Lehetetlen úgy kiszámolni a napi szükségletet egy étteremben/cukrászdában, hogy ne legyen maradék. Ha kidobálják, akkor meg azért kapnak, mert pocsékolnak és velünk (vendégekkel) fizettetik meg a kidobott anyagokat is.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!