Kiderült: ezek a döntős versenyzők a Magyarország Cukormentes Tortája címért

Íme, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 5 döntőbe jutott alkotása. Pazar finomságok!

A szegedi Virág Cukrászda két terméke, valamint a pilisszentiváni Ludwig & Mentesi Kft., a monori AMI Süti Kft. és a tápiószecsői Hisztéria cukrászda egy-egy alkotása jutott az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntőjébe.

"Idén is kiváló munkák születtek, minden versenybe nevezett tortában volt fantázia. Elsősorban az alapanyagokat és az ízvilágot értékeltük, természetesen a szénhidrát és a kalória értékek mellett. A cukrász szakma egyik csúcsa, hogy Magyarország születésnapjára tortát készíthetünk" - mondta Nándori László, a zsűri elnöke, korábbi háromszoros győztes a szerdai eredményhirdetésen a fővárosi Zila Kávéház és Étteremben.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány lecsengésével a hazai cukrász szakma is nagyon nehéz időszakon van túl. "Minden jel szerint idén is lesz Magyar Ízek Utcája augusztus 20-án a Várkert Bazárban, ahol a Magyarország tortája, valamint a Magyarország cukormentes tortája verseny győztese bemutatkozik".

A döntős torták

A nyertes tortákat várhatóan augusztus elején jelentik be, a legjobb alkotásokat Magyarország több száz cukrászdájában meg lehet majd kóstolni. Idén kilencedik alkalommal hirdetett közös versenyt az Ipartestület, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használják fel a cukormentes torták elkészítéséhez.

A cukormentes alkotások szerdai versenyén tizenhét torta indult. A zsűri döntése alapján döntőbe került a szegedi Virág Cukrászda két tortája, a Kicsi Mogyoró és a Csicsíjja. Előbbi jellemző ízei között szerepel a napraforgókrém, a tejszínes mogyorókrém, a tonkababos erdei velő és az almaropogós, utóbbiban a chiamag lisztes-köleslisztes-tökmaglisztes felvert és az eperkrém.

Szintén bejutott a fináléba a pilisszentiváni Ludwig & Mentes Kft. Szentivánéjiálom fantázia nevű tortája (céklás-almás felvert, fahéjas meggylekvár, tejszínes-zabpelyhes angolkrém), a monori AMI Süti Kft. AMI Pisztáciája (pisztáciás joconde tészta, málna betét, fehércsokoládé és pisztácia mousse), illetve a tápiószecsői Hisztéria cukrászda Szecsői Mámor nevű alkotása, amely kakaós piskótát, étcsoki mousse-t, málnás áztatót és zselébetétet tartalmaz.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Egy Csepp Figyelem Alapítvány Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek