5 dolog, amit érdemes nagy tételben vásárolni

Liszt, cukor, olaj - nagyjából ez az, amit mindenki nagy tételben szerez be. De milyen élelmiszert érdemes még betankolni, hogy hét közben időt spórolj?

A mindennapos főzéshez jól kell tudni időzíteni - minden munkanap után boltba szaladgálni nem túl időtakarékos. Vannak persze élelmiszerek, főleg a zöldségek, gyümölcsök, húsok és halak, amit frissen a legjobb beszerezni, de mik azok, amiből jó előre betankolhatunk?

1. Tésztafélék

Ha van hely a kamrádban, és szeretitek a tésztaételeket, akkor nyugodtan tárazz be belőle, hiszen sokáig tart a szavatossága. Természetesen nézz utána, mikor jár le, de ha az időpont még odébb van, hajrá! ritka dühítő, mikor egy doboz lasagne tésztáért kell negyed órát sorban állni délután hatkor. Ha nagyobb áruházak kimérős részleggel találkozol, iktasd be, mert úgy lehet a legolcsóbban hozzájutni ezekhez a termékekhez.

2. Müzlik és gabonapelyhek

A reggelizőpelyhek önmagukban nem a legegészségesebb reggeli - sőt - de ha ragaszkodsz hozzá, ebből is megvehetsz több dobozzal, ha épp leárazás van. A jóval egészségesebb házi müzli esetében azonban nagyon is van létjogosultsága a kimérős szekciónak, és a nagyobb tételnek. A zabpehely, az aszalt gyümölcsök, reszelt kókusz és társai sokáig elállnak, így minden reggel te magad keverheted ki magadnak a napindító energiaadagodat.

3. Konzervek

Nyilván nem mondunk újat azzal, hogy a konzerv nagyon sokáig eláll. Nem arra gondolunk, hogy tárazz be székelykáposztából meg pacalból, sőt, nem is a színehagyott zöldborsókat favorizáljuk, de paradicsom, bab, kókusztej, csicseriborsó jó minőségben kapható, és lényegesen le tudja rövidíteni a főzési időt.

4. Hüvelyesek

Nem tartoznak a drága alapanyagok közé, de ha gyakran készítünk babos, száraz borsós ételeket, akkor érdemes megbízható forrásból, nagy tételben bevásárolni, különösen, ha nem kedveljük a konzerves megoldásokat.

5. Fagyasztott zöldségek és gyümölcsök

Vannak termékek, amelyek jóval finomabbak fagyasztva, mint konzerv változatban - a zöldborsó és a gyümölcsök például. Ha valamiért belefutnánk egy nagyobb kiárusításba, és van egy nagyobb kapacitású mélyhűtőnk, akkor ebből is betározhatunk. Azért ha ilyen terméket vásárolunk, előtte tapogassuk át a zacskót! Ha nagyobb darabok vannak benne, azt azt jelenti, hogy a termék jegesedik, tehát egyszer már kiolvasztották. Ilyen esetben ne vegyük meg.

Via Business inseder

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek