4 egészséges alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhából

Számos kutatás bizonyítja, hogy érdemes egészséges összetevőket választani, mert ezek fogyasztása a szívbetegségtől kezdve a cukorbetegségen át a rákig sok kór megelőzésében szerepet játszhat.

Ha megfelelő alapanyagokból főzünk, nemcsak ízletesebb lesz az étel, hanem a szervezetünknek is kedvezünk. Tehát feltétlenül töltsd fel a konyhád néhány olyan összetevővel, amit most mutatunk.

Fokhagyma

Már az ókori kínai és indiai kultúrákban is tudták, hogy a fokhagymának sok egészségügyi előnye van, többek között az emésztés elősegítése. A modern orvoslás vizsgálatai is bizonyítják, hogy a növény fogyasztása hatással van a koleszterinszint csökkentésére, és egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát is csökkenti. Amikor nem számít, hogy a hagymaszag körbeleng, érdemes belőle enni.

Kurkuma

Sok ázsiai étel ezt az aranyló fűszert használja az ételek ízesítésére, kozmetikumok színezésére, de gyógyászati ​​célokra is alkalmazzák. A kurkuma kurkumint tartalmaz, ami javítja az anyagcserét, segít az ízületi gyulladás kezelésében és elősegítheti a degeneratív szembetegségek gyógyulását. A kurkuma gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt még az olyan krónikus állapotok elviselését is megkönnyítheti, mint az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór, az epilepszia, a szív- és érrendszeri betegségek, a rák, az allergia, a cukorbetegség, az elhízás, a depresszió és a fáradtság.

Hagyma

Ha kurkumával főzöl, dobj az ételbe néhány hagymát is. Egy tanulmányból kiderült, hogy a hagyma és a kurkuma kombinálása csökkenti a belekben a rák előtti állapotban lévő sejtek méretét, a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. A hagymának van még néhány előnye, például a vérnyomás és a cukorbetegség kockázatának csökkentése.

Menta

Dobj egy kis mentát a salátába vagy a teába az allergia csökkentése, a megfázás megakadályozása vagy a torokfájás tüneteinek könnyítése érdekében. Kutatások azt mutatják, hogy ha gyomorfájás vagy gyomorégés kínoz, a menta segíthet a kellemetlenségek enyhítésében, a savas reflux csökkentésében, a gyomorfekélyek megelőzésében és az irritábilis bélszindróma (IBS) kezelésében.

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek