Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült fokhagyma

Sült fokhagyma
Sült fokhagyma
40 perc / előkészület: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy kedvenc turkálóm,. Azon a koncepción alapszik, hogy minden számunkra felesleges cuccot, legyen az ruha, bútor, játék, könyv, konyhai eszköz, konyhai kiegészítő, vagy elektronikai kütyü, bevihetünk, és otthagyhatjuk - persze szépen kimosva, takarítva. A bolt pedig potom pénzért ˙(de tényleg nagyon potomért) tovább árulja. Hát ez az én Mekkám, akárhányszor elmegyek előtte, egyszerűen muszáj bemennem, mert mindig találok valami teljesen haszontalan, de nagyon jópofa cuccot, amit 2 dollárért nem lehet otthagyni. Szereztem már 24 darabos tálaló porcelánkanál készletet, ékszertartó ládikót, szakácskönyvek tucatját, képet, virágtartót, meg a jóég tudja még mit. Legutóbb például egy cserépből készült fokhagymasütőt. Nem minta az édeskés, krémes sült fokhagymát ne lehetne elkészíteni egy sima jénaiban, de hát annyira olcsó volt, és olyan kis dizájnos, meg a bevételt úgyis a szegényeknek adják...úgyhogy elhoztam. És mivel Kalifornia ide vagy oda, a napok itt is egyre hűvösebbek, isteni volt vacsorára egy pohár borral és sajttal.

Sok szeretettel minden fokhagymafüggőnek!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Lágy sajt és fehérbor, ha franciásan toljuk, sör és camembert ha németesen. Ha az otthoni őszi ízeket akarjuk élvezni, ropogtassunk mellé diót vagy friss szőlőt. Készíthetjük olvasztott vajjal is, vagy különböző friss fűszerekkel. Nyáron a grillen is elkészül. Meleg előétel, vagy tökéletes pár perces, filléres, mégis különleges vacsora!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szép, nagy, egészséges fokhagymákat választunk.
  2. Éles késsel levágjuk a tetejüket, kb  a negyedüket.
  3. Óvatosan lehántjuk a külső héjakat, ügyelve arra, hogy a legalsó héjak a helyükön maradjanak.
  4. A fokhagymák tetejét bedörzsöljük 1-1 teáskanálnyi olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha van fokhagymasütőnk, abba tesszük, ha nincs, kisebb jénaiba. Ha az sincs, akkor fóliába csomagoljuk, úgy, hogy a négyszögletű fóliát a fokhagyma vágott tetején megtekerjük.
  6. Lefedjük a fokhagymát (fokhagymasütő vagy jénai esetén) és 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk jó 30-40 percre.
  7. Ha kész, friss kenyérrel és sajttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 166
elküldve: 3
receptkönyvben: 221
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

radica947
radica947 Fri, 2015-09-11 18:25

Én is mindig elcsábulok az ilyen recept elolvasására, de aztán sose készítem el. Nekem idegen a fokhagyma héjában való megsütése, sokszor még sült húsnál is héjastól ajánlják, és hogy utána a puhára sült hagymákat ki kell nyomni a héjából, tehát a héj soha nem lesz ehető. Számomra gusztább ha megpucolom és úgy sütöm.

Karulino
Karulino / Karulino Thu, 2015-04-23 21:13

Évek óta gondolkozom ezen a recepten. Méghozzá azért, mert nem tudom elképzelni, hogy a héjas fokhagymát hogyan kell megenni? Vagy ilyenkor már a héja is ehetővé válik? Tényleg érdekel, mert imádom a fokhagymát!

115
fokhagyma 2 fej
olívaolaj 2 teáskanál
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint