3 retró szendvics, amit te is imádtál

Régen nem cifráztuk túl a harapnivalókat, mégis olyan klasszikusok születtek, amiket még ma is gyönyörtől homályos tekintettel falatozunk. Te melyikért vagy oda?

A turistaszalámi, a piros arany, a főtt tojás és a reszelt trappista sajt főszereplésével olyan szendvicseket készítettünk anno, amiktől most is csorog a nyálunk.

Turistaszalámis retró szendvics ünnepekre

A ’80-as években létezett egy olyan szendvics, ami kivételes vendégvárónak, valamint kötelező szilveszteri ételnek számított, és biztos, hogy ezeken az alkalmakon ipari mennyiségben készült. Ez a szendvics jóformán minden olyan elemet tartalmazott, amit szerettünk: a vajjal megkent kenyérszeletekre turistaszalámit tettünk, rá szeletelt főtt tojás és felkarikázott savanyú uborka került, majd a tetejére reszelt trappista sajtot szórtunk, mondhatni tornyoztunk. Mindezt az elmaradhatatlan, rettentően sós klasszikussal, az univerzális piros arannyal koronáztuk meg, és akinek úgy tartotta kedve, a szendvicse mellé még tv paprikát is haraphatott.

Ma már el lehet készíteni színesebb változatban is:

Körözöttes szendvics uzsonnára

A körözöttet, vagyis a túróból, tejfölből, hagymából és őrült pirospaprikából készülő szendvicskrémet még ma is szorgosan kanalazzuk a kenyerünkre. A megunhatatlan körözöttes szendvics már régen is tökéletes választás volt a korgó gyomrok elhallgattatására vacsora gyanánt, de akkor is széles mosolyra szaladt a szánk, ha ezt kaptuk uzsonnára a napköziben. Az egyszerű és nagyszerű elvét szem előtt tartva olyan szendvicset rittyenthettünk percek alatt, ami után mindenki megnyalta mind a tíz ujját. A kulináris élvezetek fokozása érdekében nemcsak a krémbe, hanem a körözöttes kenyér tetejére is dukált egy kis piros paprika és vöröshagyma.

Kedvenc körözötteink:

Májkrémes szendvics kirándulásra

A kicsi, aranyszínű konzerv a jellegzetes piros betűkkel minden iskolai kirándulás alkalmával bekerült a hátizsákba, és a táborokban is ott volt a viaszos vászonnal borított asztalokon. Ugyan azóta napfényt látott a májkrém készítésének és összetevőinek titka, de minket, elszánt májkrém rajongókat ez sem tántorított el attól, hogy továbbra is hódoljunk a májkrémes kenyér élvezetének. Vajas kenyérre kenve, ropogós paprikával és paradicsommal falatozva még ma is a májkrém mennyországban érezhetjük magunkat.

Készítsd otthon:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...