Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3 retró szendvics, amit te is imádtál

Régen nem cifráztuk túl a harapnivalókat, mégis olyan klasszikusok születtek, amiket még ma is gyönyörtől homályos tekintettel falatozunk. Te melyikért vagy oda?

A turistaszalámi, a piros arany, a főtt tojás és a reszelt trappista sajt főszereplésével olyan szendvicseket készítettünk anno, amiktől most is csorog a nyálunk.

Turistaszalámis retró szendvics ünnepekre

A ’80-as években létezett egy olyan szendvics, ami kivételes vendégvárónak, valamint kötelező szilveszteri ételnek számított, és biztos, hogy ezeken az alkalmakon ipari mennyiségben készült. Ez a szendvics jóformán minden olyan elemet tartalmazott, amit szerettünk: a vajjal megkent kenyérszeletekre turistaszalámit tettünk, rá szeletelt főtt tojás és felkarikázott savanyú uborka került, majd a tetejére reszelt trappista sajtot szórtunk, mondhatni tornyoztunk. Mindezt az elmaradhatatlan, rettentően sós klasszikussal, az univerzális piros arannyal koronáztuk meg, és akinek úgy tartotta kedve, a szendvicse mellé még tv paprikát is haraphatott.

Ma már el lehet készíteni színesebb változatban is:

Körözöttes szendvics uzsonnára

A körözöttet, vagyis a túróból, tejfölből, hagymából és őrült pirospaprikából készülő szendvicskrémet még ma is szorgosan kanalazzuk a kenyerünkre. A megunhatatlan körözöttes szendvics már régen is tökéletes választás volt a korgó gyomrok elhallgattatására vacsora gyanánt, de akkor is széles mosolyra szaladt a szánk, ha ezt kaptuk uzsonnára a napköziben. Az egyszerű és nagyszerű elvét szem előtt tartva olyan szendvicset rittyenthettünk percek alatt, ami után mindenki megnyalta mind a tíz ujját. A kulináris élvezetek fokozása érdekében nemcsak a krémbe, hanem a körözöttes kenyér tetejére is dukált egy kis piros paprika és vöröshagyma.

Kedvenc körözötteink:


Májkrémes szendvics kirándulásra

A kicsi, aranyszínű konzerv a jellegzetes piros betűkkel minden iskolai kirándulás alkalmával bekerült a hátizsákba, és a táborokban is ott volt a viaszos vászonnal borított asztalokon. Ugyan azóta napfényt látott a májkrém készítésének és összetevőinek titka, de minket, elszánt májkrém rajongókat ez sem tántorított el attól, hogy továbbra is hódoljunk a májkrémes kenyér élvezetének. Vajas kenyérre kenve, ropogós paprikával és paradicsommal falatozva még ma is a májkrém mennyországban érezhetjük magunkat.

Készítsd otthon:


Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!