r
Nosalty Logó

Egyszerű csirkemájpástétom

Mercedes
Egyszerű csirkemájpástétom
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

123
Kalória
6.3g
Fehérje
2.2g
Szénhidrát
9.8g
Zsír
43.6g
Víz
142.3g
Koleszterin
379.4mg
Élelmi rost
717.6mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1219 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 123 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    435.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    58 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2099 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12186 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1905 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1898 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    22 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

  1. A vaj 2/3-át egy serpenyőben, kisebb lángon felolvasztjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, majd a vajban 5 percig sütjük, de inkább főni fog.
  3. Ezután hozzáadjuk a tisztított, mosott, majd lecsepegtetett májat. Fűszerezzük a borssal, majorannával, petrezselyemmel. Körülbelül 10-12 percig sütjük közepes lángon, ennyi idő kell körülbelül, hogy a máj átsüljön.
  4. Csak az utolsó percekben adjuk hozzá a fokhagymát és a sót. (Én most aprítógépben pépesítettem, de lehet turmixolni, illetve botmixerrel pürésíteni.) Hűtjük!
  5. Onnan tudjuk, hogy megsült a máj, hogyha beleszúrunk, nem jön ki belőle véres lé.
  6. A maradék vajat felolvasztjuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk.
  7. Porcelán vagy üveg tálba tesszük a pástétomot, majd az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét. Ez fogja tartósítani.
  8. Érdemes felhasználás előtt a pástétomból a kívánt mennyiséget kivenni, és szobahőn hagyni egy kicsit felmelegedni, mert így könnyebben kenhető lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nem eszünk bolti felvágottat már egy jó ideje. Csak a piacon veszek a parasztoktól házi füstölésű húsárut. Viszont be kell hogy valljam, a májkrémet nagyon szeretem, ezért gyakran készítek különböző májpástétomokat. Annyira egyszerű, és hihetetlen gyorsasággal elkészül. Az íze mindent megér.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek