15 könnyű egytálétel ~500 kalóriából

Cukkini, padlizsán, patisszon, brokkoli és zöldbab - isteni zsenge választások. Készítsünk belőlük kalóriákban szegény, könnyű, nyári egytálételeket!

Hagyományosan rizzsel és darált hússal vagy kicsit másként, paradicsomos mártással, gombával rakott zöldséges, esetleg egy "mindent-dobáljunk-a tepsibe-friss-fűszerekkel" típusú egytálétel - nekem bármelyik, bármikor jöhet. Ilyenkor nyáron muszáj élvezni ezt a rengeteg friss, zsenge zöldséget és a lehető legtöbbet fogyasztani belőlük. Én a zöldségesnél mindig nagy bajban vagyok, mert mindent szeretnék: karfiolt, patisszont, zsenge tököt, padlizsánt, vajbabot és zöldbabot - csak aztán legyen időm elkészíteni az ételeket!

Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú zöldségeket egészítsük ki sovány húsokkal, hallal, némi rizzsel, bulgurral vagy akár kuszkusszal. A megfelelő arányok, mennyiségek betartásával kiváló, a fogyókúrás étrendbe is jól beilleszthető egytálételeket készíthetünk magunknak és a családunknak ebédre.

Ehhez adok most segítséget ezzel a 15, adagonként ~500 kcal energiatartalmú étel receptjével. Vásároljatok be és készítsétek el kedvence(i)teket a jövő héten!

Olvastad már?

Így égess el 100 kalóriát!

  1. 1.

    Csőben sült padlizsán cukkinival

  2. 2.

    Rakott zöldség kuszkusszal

  3. 3.

    Brokkoli csirkeágyon

  4. 4.

    Bolognai rakott padlizsán

  5. 5.

    Tavaszi csirkés-zöldséges rakottas

  6. 6.

    Tonhalas rakott patiszon

  7. 7.

    Kertésztál húsgombóccal

  8. 8.

    Vitaminfelfújt

  9. 9.

    Cukkinis rizses egytál csirkefalatkákkal

  10. 10.

    Rakott csirkés-cukkinis-paradicsomos egytál

  11. 11.

    Padlizsános rakott csirkemell bazsalikommal

  12. 12.

    Rakott cukkinis pulyka tejfölösen

  13. 13.

    Lasagne tészta nélkül

  14. 14.

    Fitt rakott zöldbab Gabkita konyhájából

  15. 15.

    Marhahúsos zöldség-bőségtál

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!